Books

Mijn zeer kleine boekenbuit van september 2019

Elke maand probeer ik bij te houden welke boeken ik kocht, kreeg of ruilde, maar deze maand was het opvallend weinig. Dat is maar goed ook, want ik kocht deze zomer zoveel nieuwe boeken. Te veel eigenlijk.

Boeken voor school

Ook dit jaar moet ik een aantal Engelse klassiekers lezen voor mijn Engelse praktijkvakken, dus die kocht ik maar meteen omdat ik vorig jaar echt té lang heb gewacht om ze te beginnen. Ik kocht Beloved van Toni Morrison, Wuthering Heights van Emily Brönte, The Awakening van Kate Chopin en A Vindication of The Rights of Women van Mary Wollstonecraft. Ik besloot om deze keer alleen de vrouwelijke auteurs op de lijst te lezen.

Boeken voor de leesclub

Op 16 november lezen we met de leesclub Aurora Rising van Amie Kaufman en Jay Kristoff. Het is niet een boek dat ik vrijwillig zou kopen, maar tja, als je de leesclub leidt, dan moet dan wel. Ik hoop dat dit boek me hoe dan ook aangenaam gaat verrassen.

Dan kocht ik ook nog op de leesclub Hashtag Hiernamaals van Vanessa Gerrits. Ik wilde dit boek al eventjes geleden kopen, maar het was er nog nooit van gekomen. En nu dus wel!

Recensie-exemplaren

Hoe dankbaar ik ook ben dat ik ergens op een lijstje bij een uitgeverij sta, ik vind het altijd jammer dat ik boeken krijg die ik zelf al gekocht of ooit eens gekregen heb. Zo kreeg ik Nocturna van Maya Montayne toegestuurd, maar ik kreeg die al voor mijn verjaardag in de Fairyloot-box. Ik gaf het dus wel op de leesclub.

Ik kon de verleiding niet weerstaan

Uiteindelijk kocht ik nog in een impuls American Royals van Katharine McGee omdat dit boek echt precies op mijn lijf staat geschreven. Ik kon het echt niet weerstaan toen ik het in de winkel zag staan.

Welke boeken voegde jij toe aan je boekenkast in september?

2 thoughts on “Mijn zeer kleine boekenbuit van september 2019

  1. Ahum, ik deed dus in september wat jij in augustus deed. De voorbije maand kwamen er echt heel wat boeken bij en ok, het waren vrijwel allemaal koopjes maar mijn TBR is desalniettemin omzeep. Misschien moet ik gewoon meerdere offline-dagen inlassen in de hoop dat mijn leestempo daardoor terug gaat stijgen maar voorlopig ziet het er naar uit dat ik mijn Goodreads-challenge sowieso niet haal én dat mijn TBR ook een nuloperatie wordt of slechts een heel klein beetje zal zakken ten opzichte van de start van het jaar. Zo jammer trouwens van dat dubbele exemplaar. Gelukkig kon je er iemand anders blij mee maken.

    1. Haha, wel ik moet zeggen dat het inderdaad echt erg was toen, maar als het koopjes zijn, is het zo moeilijk om ze te laten liggen. Ik heb mezelf nu beloofd dat Ninth House mijn laatste boek van 2019 was en dat ik nu helemaal niets meer ga kopen. Het wordt anders echt te véél.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.