Books

Mijn tbr-lijstje voor de komende maanden afstandsonderwijs

Eerst was het maar afstandsonderwijs tot na de paasvakantie, maar nu is het ook zeker dat UGent dat zal doortrekken tot het einde van het semester. Dat betekent ongeveer 2,5 maanden thuis en ik weet nog niet hoe ik dat mentaal ga overleven.

Zo’n afstandsonderwijs vind ik bij onze richting nog niet zo geslaagd. Oké, de proffen doen hun best met de middelen die ze hebben, maar ideale leeromstandigheden zijn het niet. Bovendien hebben heel veel studenten (inclusief mezelf) eigenlijk veel stress voor de examens. Je kan wel op mail vragen stellen aan de prof of het zelf proberen uit te dokteren, maar dat is nog steeds niet hetzelfde als in de les. Maar oké, we zullen zien. Er is nog veel onzekerheid, maar ik hoop dat het de komende weken wat opgeklaard wordt.

Maar er is wel een groot voordeel in deze moeilijke tijden én dat is dat ik nog zeer veel ongelezen boeken heb die wachten op gelezen te worden. Ik heb plots veel tijd om te lezen en daar heb ik de afgelopen dagen al heel wat gebruik van gemaakt. Vandaag deel ik mijn lijstje van boeken die ik graag de komende periode zou willen lezen.

Verplichte literatuur is er ook nog

Voor twee vakken moet ik vier boeken lezen. Daarvan heb ik er al eentje gelezen, maar er staan er dus nog drie op me te wachten. De eerste is Ayer no más van Andrés Trapiello, een roman over de Spaanse Burgeroorlog in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ook wil ik ook nog graag Beloved van Toni Morrison lezen en The Vindication of the Rights of Women van Mary Wollstonecraft.

Series eindelijk eens uitlezen

Ik las zes jaar geleden de eerste twee delen van de Lunar Chronicles van Marissa Meyer: Cinder en Scarlet. De vervolgdelen werden op dat moment niet vertaald, dus heb ik helaas de serie nooit afgemaakt. Nu wil ik daar graag verandering in brengen. Vorige week las ik alvast Cinder, Scarlet en Cress uit en ik hoop dat ik de rest ook ga kunnen uitlezen.

Ook komt (denk ik) in mei het laatste deel van de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi uit. Het voorlaatste deel had me echter héél erg teleurgesteld, maar ik wil toch weer heel graag het einde lezen. Ik hoop dat het beter zal zijn en toch denk ik dat het me weer gaat teleurstellen. 🙁

Verder wil ik ook nog dolgraag terug eens The Winner’s Curse van Marie Rutkoski en de vervolgen lezen. Ik ben gestopt bij deel twee, maar heb eindelijk ook deel drie gekocht. Als ik dus nog ergens de tijd vind, dan begin ik in deze serie.

Ook wil ik graag Als de nacht eindigt van Laura Diane eindelijk eens lezen. Het staat al op mijn leeslijstje sinds de Boekenbeurs in november, dus ja ik ga dit boek eindelijk eens lezen. Ik heb er al zoveel goede dingen over gehoord, dus ik ben er helemaal klaar voor!

Heb jij al meer gelezen door de lockdown? Welke boeken of series zou je eigenlijk wel nog graag willen uitlezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.