Book Nerds

Mijn stad, mijn liefde 

 

Het zal jullie enorm verbazen, maar deze keer schrijf ik geen post over boeken. Deze keer laat ik jullie kennismaken met mijn favoriete plekjes in mijn stad, Brugge. En nee, het is niet een boekhandel…

Brugge is een klein, maar zeer toeristisch stadje. In de zomer kun je zelf niet eens meer fietsen in het toeristisch centrum omdat je gewoon omver wordt geduwd door onoplettende Japannezen met een iPad. En daar komt dan ook nog eens bij dat sommige toeristen, vooral uit het Midden-Oosten en Azië, graag van alles wat ze tegenkomen foto’s nemen. Van een flesje cola bijvoorbeeld.IMG_1703[1].JPG

Maar al bij al, is Brugge een stad die leeft. Zelfs zonder toeristen. In de zomer zijn er soms gratis festivals of concerten en in de winter is er een schaatsbaan op de Grote Markt. Nou ja, er is nog meer te doen dan dat. Vandaag toon ik jullie één van mijn plekjes waar ik graag mijn vrije tijd besteed.

Bloemenprints en lange rokken

Het is geen café (dat komt wel nog eens later aan bod), maar een geweldig klein winkeltje. Voor degenen die uit Brugge en omstreken komen, kennen het misschien. Maar ook Gentenaars en Antwerpenaars kunnen het kennen. In de Sint-Jacobsstraat vind je namelijk een Think Twice, een gezellige winkel die echt wel een teletijdsmachine is. Als fervent lezer ben ik volgens mezelf en mijn vrienden ook wel een dromer die graag te veel nadenkt over dingen. Een tweedehandswinkel, maar vooral een Think Twice-winkel is mijn absolute top-uitstap.IMG_0799[1].JPG

In de rekken van de Think Twice hangen er kleren die ouder zijn dan ik. Er hangen kleren die mensen, ja, al eens hebben aangehad, maar die uitzonderlijke stukken zijn, one of a kind. Of toch bijna. Soms vind je er een trouwjurk uit de jaren stilletjes of kun je wel eens verborgen schatten vinden. Zoals een van mijn favoriete zomerjurkjes of mijn droomhandtas. Dat alles, aan een klein prijsje waarvoor je het zelfs niet kun gaan halen in de H&M.

S13.jpg
Op de YA-sleepover had ik ook een vintagejurkje uit Think Twice aan!

 

Waarom deze keer geen boekenblog?

Je kan wel raden dat als ik ooit nog eens een blogje schrijf over Mijn stad, mijn liefde, mijn favoriete boekenwinkel er ooit ook wel eens aan bod zal komen. Maar ik wou jullie eens graag laten weten wat ik zoal nog graag doe in mijn vrije tijd. En snuisteren in leuke kleine gezellige winkeltjes hoort erbij. Ook kan je in de Think Twice een leuke tijd beleven met je vriendinnen, want je vindt er de gekste dingen.

Zo leerde je vandaag even mijn andere zwakte kennen: vintage kleren. Nou ja, eigenlijk alles wat oud is!

Houden jullie ook van vintage?

PS: deze winkels vind je zowat overal in België! Je hoeft er dus eigenlijk niet per se naar Brugge voor komen!

PS 2: sorry voor de ene foto met lage resolutie, want ik vond geen andere goede foto!

4 thoughts on “Mijn stad, mijn liefde 

    1. Haha, bedankt voor je comment. Ik moet eerlijk zijn dat we in het Brugs dialect altijd Japannezen zeggen en het voor mij nooit meer verkeerd klinkt. 😉 Sorry voor de verwarring! Maar wat ik eigenlijk bedoel, zijn heel veel Aziatische mensen.

  1. Ik hou van vintage-jurkjes én van tweedehandswinkels. Vermits ik dicht bij een kringloopwinkel woon ga ik er regelmatig even langs. Meestal enkel even om te controleren of er nieuwe boeken zijn binnengekomen maar af en toe heb ik ook het geluk om een leuk rokje of jurkje op de kop te tikken.

    1. Haha! Ik koop ook heel erg graag tweedehandsdingetjes. Het zijn zo’n one-of-a-kind-stukken én zoals meeste mensen draag ik graag unieke dingen. Vooral vintage van de jaren 50 is mijn grote liefde! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.