Book Nerds

Mijn nieuwe aanwinsten van mei 2019

Ik kan mezelf soms echt niet inhouden. Ik hou van boeken en ik vind het nog leuker om in een boekenwinkel te stappen om een boek van de plank te nemen. In mei kocht ik een aantal boeken en ze waren eerlijk gezegd bijna allemaal Engelstalig.

Soms vind ik het erg dat ik heel vaak Engels koop, maar zoals ik al in dit artikel heb toegeven, mist de Nederlandse boekenmarkt iets. Ik vind er niet altijd de boeken die ik op dat moment nodig heb, dus toen ik geheel onverwachts in een boekenwinkel stond, bracht ik twee geweldige boeken mee.

The Poet X – Elizabeth Acevedo en Pulp van Robin Tally

Afbeeldingsresultaat voor pulp robin talley

Ik kocht deze twee boeken samen in de Standaard Boekhandel. Het is al heel lang geleden dat ik spontaan een boek heb gekocht in een boekhandel. Meestal bestel ik ze op voorhand of weet ik precies wat ik moet hebben als ik de boekenwinkel in ga. Alleen was ik nu heel nieuwsgierig en kocht twee boeken waar ik nog niet zoveel over had gehoord. Ondertussen heb ik ze al allebei gelezen en ze kopen was het beste dat ik ooit had kunnen doen.

Afbeeldingsresultaat voor the poet x

Pulp is een feministische YA met een twee lesbische meisjes als hoofdpersonages. Door de twee verschillende perspectieven zet Talley ontzettend veel contrasten naast elkaar. Dit boek is een kijkje in de queergeschiedenis van Amerika en het was ontzettend goed gedaan. The Poet X is een prachtige roman geschreven in vrije vers. De gedichten zijn krachtig en komen recht in het hart binnen. De recensies moeten nog online komen!

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Afbeeldingsresultaat voor het omgekeerde van altijd

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar toegestuurd van Agora en ik kijk er ontzettend naar uit om dit boek te lezen. Bovendien heeft de leesclub deze week besloten om dit boek te lezen voor onze juli-leesclub!

La Cuidad de Los Fantasmas – Victoria Schwab

Afbeeldingsresultaat voor la ciudad de los fantasmas

Ook kocht ik deze maand mijn allereerste Spaanse boek. Het is het kinderboek van V.E. (Victoria) Schwab. Ik wilde het al langer lezen en ik zocht een goed boek in het Spaans. Beste combinatie, toch?

Turtles All The Way Down – John Green en Inferno – Julie Kagawa

De Fnac in Gent deed een uitverkoop en heel veel leuke spullen waren te koop aan spotprijzen. Ik kocht dus twee boeken met 40% korting en was dus dolgelukkig toen ik de winkel uitstapte. Ik wilde al eeuwen de nieuwste van John Green lezen en ik had de laatste van Julie Kagawa nog niet.

Afbeeldingsresultaat voor turtles all the way down
Afbeeldingsresultaat voor inferno julie kagawa

Dit waren mijn aanwinsten vorige maand! Wat voegde jij toe aan je boekenkast?

3 thoughts on “Mijn nieuwe aanwinsten van mei 2019

  1. Mooie aanwinsten! Ik ben vooral benieuwd naar Pulp. Het is alweer even geleden dat ik spontaan een boek meenam uit de boekhandel in plaats van dat ik een geplande aankoop deed. Ga binnenkort nog eens lekker snuffelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.