Book Nerds

Mijn Mad Hatter en ik in Eindhoven!

Ik ben altijd zo verschrikkelijk enthousiast als ik hoor dat er weer boekeneventen zijn én zeker als ze dan eens dichter bij huis zijn dan anders. (Nou ja, het was nog ver, maar het was dichter!) Vandaag vertel ik je over mijn gekste bevindingen op de releaseparty van Cinder in boekhandel Van Piere in Eindhoven!

Zoals altijd moest ik weer heel vroeg opstaan. Om 6u was ik al uit mijn bed. Ik trok ondanks het gekke thema geen rare kleren aan, maar had wel een fancy hoedje bij de hand die toch wel goed bij me paste. Mijn ouders en ik vertrokken rond 7u richting Eindhoven met 8 boterkoeken, dus geweldiger kon het niet.IMG_1919[1].JPG

Lang leve de telefoon

We waren nog nooit eerder in Eindhoven geweest. Uhuh, het was dus niet verbazend dat toen we Eindhoven binnenreden meteen verkeerd reden, 4 keer omgereden hebben en toen we uiteindelijk een parkeerplek hadden gevonden, onze gsm-gps moesten uithalen omdat we allemaal de weg naar de boekhandel niet wisten. Desondanks was ik mooi op tijd en zag ik meteen mijn BB-ambassadeursvriendin, JJ, staan! We praatten wat, heel gezellig en wachtten vol spanning af wat de dag zou brengen. Samen met wat andere bloggers en Cinder-fanatics (in hele mooie COSplays trouwens) stonden we daar in een gigantische boekenwinkel waar iedere Book Nerd werkelijk van droomt.IMG_1923[1].JPG

Ik hou van Alice in Wonderland!

Toen we ons aangemeld hadden, mochten we een plaatsje uitzoeken op een van de leuk versierde tafeltjes. Alles was in het teken van Alice in Wonderland, dus ik vond het heerlijk dat leuke kaartjes op tafel lagen. Ook stond er meteen een goodiebag voor ons klaar, die ik meteen gillend openmaakte. Hierin zat een leuke mok die we later op de ochtend mochten versieren met stiften. (Ik kan niet tekenen: dus ik wou de mok absoluut niet verpesten…) Ook vond je in de goodiebag een zalige kaart met daarop Cinder en Kai (zoals op de bladwijzer in het boek) maar hiervan bestaan er maar 55 kaarten van! Ik heb dus een echt collectioner item!IMG_1947[1]

Confession: ik heb nog nooit thee gedronken

Misschien was het niet zo’n slimme zet om naar een theepartijtje te gaan als je nog nooit thee hebt gedronken. (Yep, typisch ik.) Ik moet dan ook bekennen dat ik er helemaal geen fan van ben. Ik denk dat ik zwarte thee heb gedronken en ik vond het echt niet lekker. Hmm, gelukkig dan maar want De Oude Taart had iets geweldigs in petto!IMG_1929[1].JPG

Blossom Books had namelijk aan deze geweldig creatieve dame gevraagd om een taart à la Alice in Wonderland te maken. Uit cake (die overigens overheerlijk was) maakte ze tot in de detail de Mat Hatter-hoed en een prachtige theepot na. Ook haar mooie cakepops en wafeltjes waren om te smullen. Ze heeft meer dan 4 dagen aan deze taart gewerkt en het resultaat mocht er echt wel zijn. Zo mooi! Als je een themafeestje geeft, bel dan zeker De Ouwe Taart even.IMG_1928[1].JPG

Hoedje op of hoedje af

Myrthe verkleed als koning(in) vertelde ons vervolgens wat voor leuks er allemaal te wachten stond! Als eerste mochten we natuurlijk genieten van de lekkere taart en thee, maar konden we ook nog geweldige prijzen winnen met twee, soms moeilijke, spelletjes. We trapten de gezellige ochtend af met een ouderwets Hoedje op, Hoedje af. Myrthe stelde ons allerlei vragen over Cinder en sprookjes. Sommigen waren best wel moeilijk en al snel moest ik mijn hoedje aflaten. Ik was wel heel blij toen het meisje naast me en over me als enigen overbleven in het spel (ik moet toch wel geluk brengen?) en een prachtige zakhorloge kregen. Helemaal in het thema dus!IMG_1937[1].JPG

De grootste boekenkast ooit

Bij het volgende spelletje kon je gesigneerde bookplates van Marissa Meyer winnen. In de boekhandel moest je via hints (met tijd) boeken vinden. Dit spel kon je om de beurt per tafel spelen, dus toen we onze beurt afwachten gingen we met een ontzettend enthousiasme de boekenkast van Van Piere bewonderen. Ze hadden werkelijk alle soorten YA, zowel Engelse als Nederlandse. Ik heb niets gekocht. (Zie die grote stapel in mijn kamer!) Maar was werkelijk jaloers op de mensen die dicht bij Eindhoven wonen. Echt de moeite om eens naar die boekhandel te gaan!IMG_1935[1].JPG

Het Witte Konijn

Toen onze tafel uiteindelijk het spel mocht spelen, hadden we ondertussen de geweldigste foto’s genomen! Ik hou zo van die foto’s. Nog helemaal in onze happy bui gingen we naar de benedenverdieping waar het spel werd gespeeld. Ik kreeg de eerste hint toegespeeld en we begonnen. Maar man, wat was het moeilijk! Mijn kennis van non-fictie en kinderboeken is echt miniem en blijkbaar had de rest van mijn groep er ook een beetje moeite mee. Uiteindelijk wisten we niet de snelste groep te kloppen, maar we leerden wel wat bij over patisserie. Ik bedoel maar. Van harte gefeliciteerd aan de snelste groep trouwens, jullie waren verschrikkelijk snel!

16325413_752215221603605_1041901345_o.jpg
Foto credits: Esmee DCosta

16251150_752215351603592_1403993490_o.jpgIMG_1933[1].JPG

 

Tot ziens, maar niet voor altijd

Eindhoven is me echt wel bevallen! Zo’n leuke stad. Het is wat modern, met prachtige eettentjes: zie deze foto! Ik wil er dus zeker nog eens een bezoekje brengen! IMG_1941[1]

Ook hield ik ontzettend van de sfeer op het event. Het leek een beetje op de sfeer die mijn leesclub altijd heeft: gezellig, intiem en boekig. Deze dag was het dus helemaal waard. Maar je kan ook niets anders verwachten van de geweldige Blossom Books!

Hoe ziet jullie Mad Hatter eruit?

PS: ik kreeg deze geweldige boeken ook nog van de fenomenale JJ!
PS 2: het tasje is gesigneerd! IMG_1950[1].JPG

 

8 thoughts on “Mijn Mad Hatter en ik in Eindhoven!

  1. Jaaa, ik was er bij en het was zo leuk en gezellig! De speurtocht was ook echt heel leuk, ik heb geluk dat mijn team genoten zoveel wisten! (dankjewel voor de felicitatie :))

  2. Dat was overduidelijk een groot succes. Op de thee na uiteraard. Zelf lust ik heel graag thee maar absoluut geen koffie. Als mijn nichtje en ik naar Eindhoven gaan zet ze haar auto steeds bij P&R Meerhoven. Daar vertrekt heel vaak een bus en die zet je eigenlijk vlakbij Van Pierre af. Die winkel vind ik echt super leuk. Hij nodigt echt uit om er rustig in rond te slenteren.

    1. Het is inderdaad een geweldige boekenwinkel! We hebben ook ergens in de buurt gegeten (de oude Philips-fabriek) en het was echt heel lekker! Ik wil er zeker nog een langsgaan om de stad eens echt te verkennen!

  3. Ziet er uit als een super tof evenement! Wat leuk dat je Eindhoven nog bent wezen verkennen. Ik ben er zelf maar één keer geweest, maar vond het toen niet zo bijzonder. Toen heb ik overigens niet de boekhandel bezocht. Daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.