Book Nerds

Mijn liefde voor de boekbloggercommunity #2

Ik denk dat ik nog nooit stil heb gestaan bij de leuke, geweldige en enthousiaste vrienden die ik heb gemaakt in deze twee jaar dat ik nu blog. Dankzij Liesbet van de blog, Zwartraafje kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. Gewoon omdat de boekbloggerscommunity zo veel liefde verdient.

Ik ga niet heel Liesbets artikel herschrijven of wat dan ook (je moet het zeker eens lezen want ze zet werkelijk iedereen in het zonnetje!), maar ik geef er gewoon een eigen draai aan. Liesbet had het in haar artikel over de lieve boekbloggers die graag andere boekbloggers in de spotlight zetten. Ik doe dat ook soms, met mijn rubriek ‘In The Spotlight’, want iedere blogger verdient wel eens een plekje in een spotlight.

Liefde voor de vriendschap

Met Dear Book Nerd Book Club heb ik bijna alle Belgische boekbloggers van dichtbij leren kennen. Leerde ik eigenlijk de persoon achter de blog kennen. Zo ontmoette ik Vanessa Gerrits van Mijn B.I.E.B, Marcia van Oog op de Toekomst en Jolien van Daisies on Bookshelves voor de eerste keer op de allereerste leesclub van de Dear Book Nerds. Ook al hadden we elkaar nog nooit ontmoet in het echt, we sloten een speciale vriendschap. Ook met Liesbet die ik voor woendag 2 november nog nooit had ontmoet, had ik al een soort vriendschap. Toen ik haar dan uiteindelijk ontmoette, spatte het enthousiasme van ons af  en ja, we schelen dan wel een paar jaar. Maar op vriendschap staat niet echt een leeftijd. We houden van boeken. Allemaal. Liefde is liefde.

img_16741
Er zaten nog meer geweldige mensen mij aan te moedigen, maar deze heb ik allemaal leren kennen door mijn boekenliefde!

 

Liefde voor de passie

Soms moet ik mezelf echt inhouden om het niet uit te schreeuwen als ik lees over alle verwijten die er soms gemaakt worden in de boekblogwereld rond recensie-exemplaren, plagiaat en weet ik veel allemaal. Het verbaast me altijd hoe snel ik dan denk: We houden toch allemaal van boeken? Wat is jullie probleem nou? Is het punt van een boekenblog hebben niet dat je je liefde (en oprechte) mening van boeken mag delen? Waarom moet er altijd die vijandigheid en jaloezie ontstaan? Ik hou zo van mijn community en van de liefde die ze verspreid. Want het is effectief wel zo, mensen. Daar is het voor. Boekbloggen in Nederland en België is zo gezellig en knus. Dat heb ik wel in de 2 jaar dat ik nu blog ondervonden. Zelfs als je geen boekblogger bent, maar wel dezelfde passie deelt als de blogger hoor je erbij. Wees niet bang, iedereen hoort erbij. Liefde is liefde.

Liefde voor de openheid

Bij (boek)bloggen draait alles om eerlijkheid. Als je als boekblogger niet eerlijk kan zijn, dan ben je in mijn ogen niet echt een (boek)blogger. Ook leest iedere boekenfan boeken die je laten kennismaken met gedachtes, ideeën en verzinsels die je misschien nooit zelf zou hebben uitgedokterd. Als lezer van verschillende genres kom je terecht in een draaikolk van geweldige gedachtes. Met elk boek dat je leest, vind ik dat je je geest opent voor allerlei dingen.

img_08211
In februari ontmoette ik de geweldige dame achter boekenleven.wordpress.com én dat was zo geweldig! (Ze herkende me gewoon van op mijn blog!)

 

Boekbloggers zijn niet zo juging wanneer het komt op personen, iedereen is welkom. Heb je nou een beperking, heb je toevallig een kleurtje of ben je anders dan die ‘fantastische’ norm? Iedereen is welkom én wat hou ik daarvan. Liefde is liefde.

Liefde voor de geweldige praatjes

Boekblogger of gewoon fervent lezer? Op blogs kun je terecht voor een stevige portie fangirling/fanboying! Het maakt niet uit dat je 500 km van elkaar woont. Nope, voor fangirling tellen de kilometers niet. Je kunt gewoon altijd terecht bij je leukste en favoriete blogs voor enthousiast gegil én misschien zelfs een gezellige discussie. Liefde is liefde.

bookglobe.PNG
Met deze dame kan je altijd fangirlen. Zeker weten. Kijk dus maar eens op: bookglobe.wordpress.com!
nerdy.PNG
Bij NerdyGeekyFanboy.com kun je altijd terecht voor je dagelijkse portie happiness…

 

Liefde voor de ideeën

Boekbloggers zijn ontzettend creatieve mensen op sommige momenten. Ze geven je inspiratie, maar bovendien leven ze met je mee. Ze krijgen soms de kans om boeken weg te geven, die ze zelf soms nog niet hebben kunnen lezen of ze organiseren boekadventkalenders of secret santa’s waardoor iedereen kan meegenieten van een geweldige kerst. Soms vinden ze het ook geweldig om anderen in de spotlight te zetten, waardoor jij soms nieuwe pareltjes op het internet ontdekt. Soms kom je ook geweldig creatieve ideetjes tegen om je boekenkast nieuw leven in te blazen of nog meer te kunnen genieten van je boekige verslaving. Liefde is liefde.

Liefde voor de liefde

Dit geldt niet alleen voor boekbloggers, maar voor iedereen die van boeken houdt. Ik hou van de liefde die boekbloggers/mensen verspreiden onder de mensen. Ik hou van de liefde die community mij zelf geeft. Ik voel me thuis tussen de mensen die dezelfde passie delen én ook al hebben we elkaar niet ontmoet en zal dat misschien ook nooit gebeuren, we zijn een soort van vrienden.

Je hebt me nog nooit weten reageren

op discussies, verwijten of verschrikkelijke dingen die jammer genoeg op het web worden gemaakt. Misschien met dit artikel wil ik jullie laten zien dan boekenbloggen geen wedstrijdje is maar meer een grote pot gevuld met hartjes die overlopen van de liefde voor boeken, schrijven, vloggen en creativiteit.

Dus mensen

denk eens na vooraleer je mensen kwetst of je jaloers kijkt naar een blogger die toevallig altijd uitgenodigd wordt voor allerlei eventen of  veel recensie-exemplaren krijgt. Zij werken er hard voor (en hebben al veel bereikt) én zijn net als ik ambitieus omdat ze graag leven voor hun passie. Dat is wat iedereen nu eenmaal gelukkig maakt. Misschien merk je nu echt dat ik te veel boeken heb gelezen en ik bijna op een hippie lijk omdat ik telkens maar het woordje liefde lijk te gebruiken. Maar ik weet gewoon dat ik gelijk heb. Soms moet je gewoon eens goed nadenken vooraleer je iemand met de vinger aanwijst of oordelen velt zonder je de persoon eigenlijk écht kent.

Maar pas op

Iedereen die misbruikt maakt van mijn (onze) liefde zal het ook geweten hebben.

Wat is het eerste dat in je opkomt als ik BOEKENLIEFDE zeg?

8 thoughts on “Mijn liefde voor de boekbloggercommunity #2

  1. Heel veel hartjes voor deze blogpost. Ik vind het heel leuk wanneer er nog meer positieve vibes de blogger-community worden ingestuurd. Dankjewel voor de lieve woorden Audrey. Die maken me echt helemaal happy.

    1. Haha! Graag gedaan Liesbet! Ik vind dat er soms zo veel gezaagd wordt over allerlei kwesties dat mijn hoofd ervan pijn doet… Je verdient ook alle eer hoor! 😉

  2. […] x de leukste kinderboekenblogs – Boekboetiek Sunday Six #1 – Kwante in Wonderland Mijn liefde voor de Boekbloggercommunity #2 – The confession of a booknerd Het Bloggers vriendenboek – Duntax Deze boekenblogs lees ik graag – Leave No Story Behind […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.