Book Nerds

Mijn highlights van YALC 2017

27 juli 2017 was het zover. Ik vertrok om kwart voor vijf om samen met een aantal vriendinnen de geweldige (en vermoeiende) reis naar Londen te maken. Met vijf trotseerden we de metro van Londen om samen naar YALC te gaan, het grootste YA-event in de UK. En wat een tijd was dat, zeg!

YALC duurt in tegenstelling tot YALFest drie dagen. Omdat er in die drie dagen zoveel is gebeurd, zet ik voor jullie mijn highlights op een lijstje. En als ik de tijd vind, komt er ook een geweldige, grote, gigantische Book Haul online, want ik bracht in totaal ongeveer 40 boeken mee naar huis… (Tja, vraag me niet hoe ik dat gedaan heb…)

Mijn exemplaar van Het Lot was het eerste Nederlandse boek dat Jennifer E Smith ooit gesigneerd had.

Jennifer E. Smith was een van de auteurs naar wie ik zo hard uitkeek! Mijn recensie van haar boek Het lot vertelt je helemaal waarom dat zo is. Zij kwam zaterdag naar YALC en daar was ik helemaal klaar voor. Ik ging die dag naar haar panel ‘Unconventional Romances’ en ving daar voor het eerst een glimp op van haar. Niet snel daarna ging ik in haar signeerrij staan én dat was gewoonweg geweldig. Ik maakte een héél lang praatje met haar, gaf haar m’n kaartje van de leesclub omdat ze daarin zo geïnteresseerd was én liet voor een vriendin een mega mooie poster signeren. Ik sta uiteindelijk dolgelukkig op de foto omdat het toch wel een uniek en speciaal moment was.IMG_3337[1].JPG

Victoria Schwab waarschuwt me voor haar eigen meesterwerk

Een van de meest populaire auteurs dit jaar was V.E. Schwab. Haar boeken zijn zo geliefd bij zoveel mensen. Ik heb nog maar een boek van haar gelezen, A Darker Shade of Magic, en daar was ik al helemaal weg van. Helaas mocht je geen foto’s nemen met Victoria, wat heel erg jammer was natuurlijk. Maar Victoria waarschuwde me dat als ik in haar tweede boek begon, ik niet verder dan pagina 309 mocht lezen als ik niet wou doodgaan aan de cliffhanger… Tja, dat vertelt al heel veel over hoe geweldig deze schrijfster is.IMG_3339[1].JPG

BENEDICT CUMBERBATCH!!!

Deze man is precies een goede kennis geworden. Tijdens YALC vond er op hetzelfde moment ook een comic con plaats waar Benedict (bekend van Doctor Strange en Sherlock) aanwezig was. Om de gigantische drukte van het Comic Con te vermijden liepen alle grote sterren langs YALC. Wij zagen dus meerdere keren Benedict voorbijlopen. Maar het allerspeciaalste moment was toch wel tijdens het panel over ‘Life Advice’ met Holly Bourne, Sara Barnard en Hannah Witton. Benedict kwam tijdens een heel serieus stukje gewoon binnenwandelen. De hele zaal was natuurlijk aan het giechelen toen hij shhh zei. Tja, je kan wel raden hoe de rest van het panel is verlopen zeker?

Vic James en haar geweldige lach

Gilded Cage, het debuut van Vic James, is één van de boeken die ik speciaal voor YALC heb gekocht en gelezen. Dit boek heeft me zo ontzettend verrast, dus je kan wel verwachten dat ik zo blij was dat ik haar eindelijk eens in het echt kon ontmoeten. Vic is een echte babbelaar. Ik heb daar waarschijnlijk tien minuten staan babbelen en signeerde een polariod voor haar. (Ja, ik signeerde iets!) Ze was echt een van de geweldigste auteurs die ik in die drie dagen heb ontmoet. Ze nam altijd tijd voor iedereen én hield echt van de gesprekken die ze met haar lezers had. Ik was echt dolgelukkig! IMG_3341[1].JPG

Boeken!

Zoals ik al eerder heb vermeld, heb ik ontzettend veel boeken meegebracht van YALC. Ik heb er een stuk of 40 mee, al heb ik ze niet echt precies geteld. Ze zitten helaas al in de verhuisdoos… Ik heb de boeken die ik al tijden wou kunnen kopen voor een spotprijsje én heb een paar pareltjes te pakken gekregen door de giveaways die de uitgeverijen daar organiseerden. Zo heb ik Before I Let Go van Marieke Nijkamp, Everless van Sara Holland én zo veel meer. Zoals ik al zei, de book haul komt er nog aan, maar ik waarschuw je. Je krijgt er spontaan rugpijn van als je naar mijn stapel kijkt…

We’re all in this together…

Een van de mooiste, geweldigste en leukste highlights van de dagen was toch wel het gezelschap waarmee ik een knusse zolderkamer heb gedeeld. Ik was de jongste van de bende, tja, dat ben ik meestal… Maar ik ben zo blij dat we dat eigenlijk nooit hebben gemerkt. Het waren zo’n gezellige dagen en ik heb er met volle teugen van genoten. Ik hield van elk Shawn-momentje, elk Taylor Swift-momentje en elk High School Musical-momentje. In één woord: perfect. IMG_3332[1]

Er was nog zo veel meer!

Het is zo moeilijk om alles op te noemen, weet je wel… Ik heb zoveel geweldige momenten meegemaakt. Ik hield van de spontane gesprekken in de signeerrijen. Zo heb ik iemand uit Engeland en Italië leren kennen. Ook was elke sprint om een gratis boek het helemaal waard. Ja, de tocht terug naar huis was de zwaarste die ik ooit heb gemaakt, maar het was perfect. Ik was dolgelukkig toen ik mijn bedje terug zag, maar wees dit maar zeker: volgend jaar zie je me weer terug op YALC. IMG_3343[1].JPG

7 thoughts on “Mijn highlights van YALC 2017

  1. Super dat je eerste YALC zo goed is meegevallen. Je Polaroid collectie is nu ook meteen weer een pak groter. Ik ben alvast benieuwd naar je aanwinsten. Iedere keer dat ik EMmy’s stapel zag kreeg ik inderdaad spontaan rugpijn bij het idee dat ze al die boeken ook naar huis had moeten sleuren.

  2. Wat een ontzettend tof verslag en zo leuk dat je ongelofelijk hebt genoten! <3 Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar je boekenbuit, ondanks dat ik bijna geen Engels lees haha!

    1. Haha! Ik heb ook een paar boeken meegenomen die ook in het NL uitgegeven worden! Zoals de nieuwe van Marieke Nijkamp en Everless van Sara Holland (die komt bij Blossom Books) ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.