Books

Mijn boekenbuit van april en mei 2021

In april dacht ik even dat ik helemaal geen boeken ging kopen, maar toen kreeg ik een geniale ingeving om wat boeken te preorderen, dus daar ging mijn plan. Vandaag toon ik je wat ik allemaal kocht/kreeg en uitleende in de bibliotheek.

Uit de bibliotheek

Omdat ik zin had in een boekenuitstapje, maar deze keer geen geld wilde uitgeven, ging ik voor het eerst in tijden nog eens naar de bibliotheek. Ik wilde een aantal feelgoodboeken uitlenen en volgens mij ben ik daar goed in geslaagd:

 • Get a Life, Chloe Brown – Talia Hibbert
 • Crazy Rich Asians – Kevin Kwan
 • Crazy Rich Girlfriend – Kevin Kwan
 • Eerlijk duurt het langst – Karen McManus

Uit de boekhandel

Ik had nog een kleine boekenbon van Standaard Boekhandel, dus toen ik Perfect on Paper van Sophia Gonzales zag staan, moest ik die wel hebben. Ondertussen heb ik dit fijne boek ook al uitgelezen en wauw: het was precies wat ik nodig had.

In mei kocht ik dan ook nog eens Witches Steeped in Gold van Ciannon Smart en Kate in Waiting van Becky Albertalli. Dat laatste boek is trouwens het juni-boek van Dear Book Nerd Book Club.

Recensie-exemplaren

Door corona zijn heel wat boeken uitgesteld, maar vorige maand kreeg ik eindelijk twee langverwachte boeken. Jong en Kwetsbaar van Lotte Peeters is een autobiografische YA non-fictie over autisme, eetstoornissen en depressie. Toen ik het boek in de catalogus van Pelckmans zag staan, was ik al helemaal fan van de eerlijke manier van Peeters over hoe ze over haar leven praat. Ik ben dus benieuwd.

Verder kreeg ik ook eindelijk De Falling in Love Montage van Ciara Smyth binnen. Het boek is vertaald door Maria Postema en ik ben helemaal fan. Als je wilt, kun je mijn recensie hier teruglezen. In mei kreeg ik bovendien ook nog 10 truths en een dare van Ashley Elston en Tokio voor altijd van Emiko Jean toegestuurd.

Preorders

Voor komende zomer heb ik een aantal cadeautjes voor mezelf besteld. Ik bestelde:

 • Not My Problem – Ciara Smyth
 • Off The Record – Camryn Garrett
 • Afterlove – Tanya Byrne

eBooks

Vorige maand waren er ook weer een aantal leuke eBooks afgeprijsd, dus daar sloeg ik ook mijn slag:

 • Of Curses and Kisses van Sandhya Menon
 • Make Up, Break Up van Sandhya Menon
 • The Split – Laura Kay
 • Last One at the Party – Bethany Clift

Welke boeken kocht jij de afgelopen maand?

4 thoughts on “Mijn boekenbuit van april en mei 2021

 1. Wat een mooie aanwinsten. Zelf heb ik deze maand nog geen enkel boek gekocht en vorige maand slechts ééntje. Dit jaar lijk ik veel minder boeken te kopen doordat ik minder aan lezen toekom én trager lees. Als ik me dus niet zou inhouden qua boeken kopen zou mijn tbr meteen de hoogte inschieten en die is (eerlijk is eerlijk) al behoorlijk hoog. Maar zodra ik weer meer kan lezen komt daar ongetwijfeld verandering in. 🙂

  1. Wel, soms is het eens goed om minder te kopen. Soms zou ik dat ook wel eens moeten doen. Maar ja, soms zit ik in zo’n leesdrive dat ik heel optimistisch word.

 2. Wat een fijne aanwinsten zeg! Ik las de voorbije maanden en weken vooral boeken via mijn Kobo Plus abo en gritste er ook enkele mee uit de bib. Ik kijk alvast uit naar jouw reviews (en de vele boeken die ik op basis daarvan aan mijn TBR lijst ga toevoegen ;-)).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.