Books

Mijn bescheiden boekenbuit van april 2020

April stond helemaal in het teken van de lockdown. Ik las ontzettend veel (hoe kan het ook anders?) en ik kocht niet zoveel. Ik had eindelijk eens de tijd om veel uit mijn eigen kast te lezen en dat was wel eens broodnodig. Zo kan ik nu op z’n minst plaats maken voor nieuwe boeken.

Sinds de lockdown las ik meer dan twintig boeken. Tja, spectaculair. Als zeg ik het zelf, want dat ben ik niet van mezelf gewend. Tussen het studeren en lezen door, ging ik ook af en toe mijn bestelling ophalen bij de Brugse Boekhandel. (Ik bestelde wat boeken voor mijn familie, maar ook een paar voor mezelf.)

Wat ik kocht

Ik kocht Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo. Ik heb het eerste deel List & Leugens al eeuwen in mijn kast staan, dus ik deze periode wil ik graag de hele serie lezen.

Ik kocht tweedehands ook De eigenzinnigheden van Leah Burke van Becky Albertalli. Hoewel ik Simon vs. al even geleden las, heb ik nooit de andere boeken van Albertalli gelezen. Daar wil ik dus ook snel eens verandering in brengen.

Recensie-exemplaren

Ik kreeg één recensie-exemplaar toegestuurd van Lannoo Uitgeverij: Mijn jaar na jou van Nina de Pass (Best of YA). Ik begon ook al meteen in het boek en mijn recensie is deze week al verschenen op de blog. Je kunt hem hier terugvinden.

Kocht jij veel boeken vorige maand?

8 thoughts on “Mijn bescheiden boekenbuit van april 2020

    1. OH CHIARA! Ik koop niet zoveel boeken als ik het druk heb, maar nu heb ik altijd tijd om nieuwe boeken te ontdekken. (En wil ik mezelf een beetje troosten, so geen goede combi.)

  1. Ik heb Leah al een tijdje in de kast staan maar Simon nog niet. De Kraaien duologie staat ondertussen ook al een tijdje ongelezen op me te wachten in de boekenkast maar het is er nog steeds niet van gekomen om deze serie te lezen. Ik kreeg vorige maand één recensieboek toegestuurd en voegde zelf nog een aantal Jill Shalvis – boeken én eentje van J.R.Ward aan mijn collectie toe.

    1. Ik heb helemaal hetzelfde! Ik ben blij dat er nu ook niet zoveel recensie-exemplaren zijn, want nu kan ik eindelijk eens focussen op de ongelezen boeken in mijn boekenkast.

  2. Ik kocht vorige maand 3 boeken onder het mom van support je lokale boekhandel. Altijd een goed excuus toch? Verder kreeg ik er ook 3 toegestuurd van uitgeverijen, waardoor mijn kast toch weer aardig gevuld werd. In mei ga ik voornamelijk boeken uit mijn eigen kast lezen om het ratio gelezen:ongelezen weer een beetje gunstig te laten zijn.

    1. Ha, dat was ook een beetje mijn excuus! 🙂 Ik heb deze periode ook heel veel ongelezen boeken uit mijn kast gelezen en het is leuk om dat eindelijk eens te doen! Dan kun je ook je kast een beetje legen als je ze niets vond. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.