Book Nerds

Mijn aardbeiboekenlijstje 2017

Zoals elk jaar maak ik een aardbeiboekenlijstje. Dat lijstje bevat de leukste, mooiste en geweldigste boeken die ik in dat jaar gelezen heb. Het is een hele eer om op dat lijstje te staan. Ik zeg het je maar. En dit jaar, heb er een paar geweldige boeken aan mijn boekenkast toegevoegd….

Om te weten waarover dit lijstje gaat én wat de maatstaven van de vorige lijstjes waren, moet ik jullie een lijstje geven van de boeken die op de vorige lijstjes stonden. Hier gaan we dan!

2015
  1. Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivinson
  2. Ik geef je de zon van Jandy Nelson
  3. Girl Online van Zoë Sugg
2016
  1. Sterrenstof van Krystal Sutherland
  2. Furthermore van Tahereh Mafi
  3. Steenkoud (en Ademloos) van Jennifer L. Armentrout
  4. Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han
Nou ja, en dit jaar?

Whichwood van Tahereh Mafi (Vert. Welkwoud verschijnt in november bij Blossom Books)

De recensie van dit boek is nog niet verschenen (want die komt pas online als het boek ook uitkomt). Maar dit kan ik je al vertellen: dit vervolg op Furthermore was tegelijk alles wat ik ervan verwachtte en juist niet. Het was geen YA zoals velen zeiden, maar het was veel meer. Net zoals Furthermore is het een echt heldenboek. Het is het soort boek dat geschreven is recht vanuit het hart en dat voel je ook. Tahereh Mafi weet me altijd omver te blazen en met Whichwood deed ze dat weer. Ik denk dat ik er nog altijd niet van bekomen ben.IMG_3184[1].JPG

Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer (Lees de recensie: hier)

Dit boek mocht ik al van Young & Awesome lezen toen ze het nog maar net aangekocht hadden. Ik heb maanden mijn recensie moeten achterhouden opdat ik mijn liefde voor dat boek luid en duidelijk kon uitschreeuwen op de publicatiedatum. Dit boek was helemaal niet zoals ik het had verwacht. Het was beter, het was schokkender en ik heb erbij gehuild. Dit boek raakt je recht in je hart en het blijft daar. Jongens, dit boek was dan niet zo zoet al een aardbei, maar het is zeker een aardbeiboek.IMG_3221[1].JPG

De Vuurvogel-Trilogie van Claudia Gray (Lees mijn recensie van het eerste boek: hier)

Ik zet hier meteen de hele trilogie in het zonnetje. Ik las het eerste boek ergens in september en sindsdien ben ik heel het jaar in de ban geweest van die boeken. In mei las ik uiteindelijk het laatste boek uit. En wat heb ik spijt dat ik deze serie zo snel heb uitgelezen. Deze trilogie is de beste trilogie dat ik in tijden heb gelezen. Deze boeken worden telkens maar beter. Als je aan deel 1 begint, denk je altijd dat het onmogelijk nog beter kan worden. Maar ja. Claudia Gray heeft me altijd weer weten te verrassen. En hoe. Deze serie hield me een heel jaar in de ban. Het doet me altijd dromen en die dromen zijn zo zoet dat deze boeken absoluut om mijn aardbeiboekenlijstje moeten staan. IMG_2987[1]

De Kids of Appetite van David Arnold (Lees mijn recensie: hier)

Blossom Books geeft altijd van die boeken uit die me helemaal verlamd op mijn bed achter laten. Ik kan er nooit een ander woord voor vinden. De Kids of Appetite heeft bij mij zo’n grote indruk achter gelaten en ik ben niet zeker als ik er wel ooit van ga genezen. Nou ja, dat wil ik eigenlijk helemaal niet. De Kids of Appetite heeft een paar grootse gedachtes achtergelaten in mijn hart. Daarom alleen al hoort het op mijn lijstje. Boeken die dat kunnen, moeten helemaal de lucht in geprezen worden. Dat verdienen ze gewoon. Bij deze, welkom op mijn aardbeiboekenlijstje, David. IMG_2198[1]

Dit jaar staan er dus weer vier prachtige, zoete, geweldige boeken op mijn aardbeiboekenlijstje. Als je dus een aanrader zoekt, lees dan een van deze.

Welke zijn jouw ultieme favoriete boeken?

3 thoughts on “Mijn aardbeiboekenlijstje 2017

    1. Aardbeien zijn mijn favoriete fruit, maar echt! Ik eet zoveel aardbeien in het aardbeiseizoen. Het zijn de lekkerste van de boer om de hoek en wauw. Vandaar het aardbeiboekenlijstje. 😉

  1. Mijn dag is dankzij jou officieel goed omdat je zei dat er een vervolg komt op Furthermore! Dat boek was zo goed! Kan nu al niet wachten tot dit tweede deel vertaald is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.