Book Nerds

Mijn aanwinsten van juli 2019

In juli was het een heel erg zuinige maand. Ik kocht niet zo heel veel (want in juni kocht ik er al meer dan genoeg), maar ik kreeg onverwachts wel een paar recensie-exemplaren.

Recensie-exemplaren

Van L&M Books kreeg ik geheel onverwachts een exemplaar van Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog (vertaald door Sandra Hessels). Het is niet meteen een boek waar ik deze zomer zin in heb, maar met wat iets lagere temperaturen zal het zeker wel eens leuk zijn. Ik ben heel benieuwd.

Tijdens een leuke meeting met Clavis kreeg ik het vervolg van Truth or Dance, Break a leg. Vorig jaar was Chinouk Thijssens aanwezig op de YA-sleepover op de Boekenbeurs, dus is het wel extra leuk om dit boek te hebben.

To buy or not to buy

Je weet het of je weet het niet, maar deze juli ben ik in een ontzettende contemporary modus. Ik wil niets anders dan dat lezen. Tijdens mijn twee weken vakantie in de eerste weken van juli las ik de drie delen van The Spinster Club-serie van Holly Bourne uit. Ik bestelde toen ik dus terugkwam deel 3.5 en pre-orderde Holly’s nieuwste boek, The Places I’ve Cried In Public, dat in oktober uitkomt.

Vervolgens kocht ik voor €2 in de Fnac een memoir van Roxanne Gay, Hunger. Ik wilde al langer iets lezen van Roxanne Gay, maar kwam er nooit aan toe. Voor €2 kon ik die dus niet laten liggen.

Ook kocht ik in de Brugse Boekhandel (waar ik nu tot half augustus werk. Ja, ik weet het: heeeeeeel gevaarlijk) twee boeken met een boekenbon. Een ervan in een non-fictie: Het Zero Waste-Project van de zusjes Kroon. Ik ben al even bezig op goede manieren te vinden om mijn afvalberg te verkleinen, dus ik dacht dat dit boek een heel goed begin is. Dan kocht ik ook nog met de Blossom Books-zomeraanbieding, Taal der Doornen van Leigh Bardugo. Deze verhaalbundel stond al even op mijn verlanglijstje en voor €10 kon ik die echt niet laten liggen.

Welke boeken voegde jij toe deze maand?

4 thoughts on “Mijn aanwinsten van juli 2019

  1. Mooie aanwinsten! In een boekwinkel werken lijkt me inderdaad heeeel gevaarlijk! Ik heb deze maand een recensie-exemplaar binnengekregen (Verknocht), een boek nieuw gekocht (Bestemd voor mij van Chantal van Gastel) en twee boeken tweedehands gescoord: De aanloopman van Martine de Jong en Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend van Arjen Lubach. Aan die laatste twee moet ik nog beginnen.

    1. Het is héééél gevaarlijk. Ondertussen heb ik er nog gekocht. Jouw aanwinsten lijken me ook alvast geweldig! Veel leesplezier!

  2. Ik had vooraf al een vermoeden dat juli een ramp ging worden voor mijn TBR en dat voorgevoel bleek volledig te kloppen. Niet minder als 21 nieuwe boeken mocht ik toevoegen aan mijn privé-bibliotheek. Een groot deel waren verjaardagscadeaus, enkele kreeg ik via de Summer Swap en naast twee recensie-exemplaren besloot ik er zelf ook nog een aantal te kopen. Maar goed dat het een verjaardag is in plaats van een vermaanddag want anders zouden de planken van mijn boekenkasten het begeven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.