Book Nerds

Mijn aanwinsten van augustus 2019

Deze maand was de maand waarin ik meer dan 20 boeken kocht of kreeg. En dat had ik helemaal niet verwacht, want eh: ik mag geen geld meer uitgeven. Maar goed, ik deed het toch en ik heb ik geen spijt van.

Koopjes

Ik kan koopjes echt niet laten staan, maar dan ook echt niet. Dus toen ik tijdens een middagpauze de Fnac in liep en daar drie rekken vol Engelse koopjes zag staan, sloeg ik mijn slag. Ik kocht meer dan 15 recente boeken voor ongeveer 40 euro. Ik bedoel: can you blame me? Dit is een lijstje van alle boeken die ik daar kocht:

 • You don’t know my name – Kristen Orlando (die heb ik ondertussen al uit en die was zo goed!)
 • The Sleepster and the Spindle – Neil Gaiman en Chris Riddell (deze las ik ook al en ik vond het zo mooi, dat ik het alvast voor een cadeautje kocht)
 • Forest of a Thousand Lanterns – Julie Dao
 • Strange The Dreamer – Laini Taylor
 • A Monster Calls – Neil Gaiman
 • Roomies – Christina Lauren
 • Lifelik3 – Jay Kristoff
 • The Last Namsara – Kristen Cicarelli
 • Wonder Woman – Leigh Bardugo
 • Tower of Dawn – Sarah J. Maas
 • a Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas
 • a Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas
 • a Court of Frost and Starlight – Sarah J. Maas
 • Summer days & summer nights – edited by Stephanie Perkins
 • Misfit – Carlie Howard
 • Goodbye Perfect – Sara Barnard

Vervolgens deed ik nog dozen met kleren naar de kringloop, maar kwam ik thuis met drie extra boeken, want er stonden zoveel mooie Engelse boeken te koop:

 • All About Mia – Lisa Williamson
 • The Edge of Everything – Jeff Giles
 • Editing Emma – Chloe Seager

Ik kocht ze allemaal voor €7,50.

Ruilen

Op de leesclub van 11/08 was er ook een mogelijkheid om een aantal boeken te ruilen. Ik ruilde daar mijn boeken voor IKO 1 van Marissa Meyer en One Dark Throne en Two Dark Reigns van Kendare Blake.

Recensie-exemplaren

Om me voor te bereiden op de boekenbeurs kreeg ik van Clavis twee boeken toegestuurd, Meer gelukkig dan niet van Adam Silvera en Wie denk je wel dat je bent? van Kaat de Kock. Dan kreeg ik ook nog heel onverwachts een pakketje van Blossom Books met daarin De Genadigen van Margaret Owen.

Vervolgens kreeg ik dan nog een beetje later twee prachtige boeken toegestuurd. Ze zijn zo mooi geïllustreerd en zijn werkelijk een schat om in je boekenkast te hebben staan. Het gaat namelijk over nieuwe geïllustreerde versies van De Tovenaar van Oz door Sebastien Perez (geïllustreerd door Benjamin Lacombe) en Duimelijntje door Hans Christian Andersen (geïllustreerd door Marco Mazzoni).

In het kort: ik kocht té veel boeken. Maar ik ben zo blij met mijn koopjes. Vanaf deze maand ga ik zoveel mogelijk de boeken die nog in mijn kast staan te lezen. Wish me luck. Welke boeken kocht/kreeg jij in augustus?

2 thoughts on “Mijn aanwinsten van augustus 2019

 1. Wat een aanwinstenpost. Ik wist natuurlijk al dat je heel wat koopjes op de kop had kunnen tikken maar was benieuwd naar het lijstje met titels. Daar zitten er heel wat tussen die ik zelf ook geadopteerd zou hebben hoor dus ik begrijp helemaal dat je daar niet aan kon weerstaan. De hervertellingen van Clavis zijn echt prachtig hé. De tovenaar van Oz vind ik ontzettend mooi uitgewerkt. Pinochio spreekt me eigenlijk ook wel aan maar er liggen hier nog een heel deel ongelezen boeken te wachten dus ik zal eerst die maar eens lezen. Oh én … Kaat de Kock schrijf je niet zoals bij Baantjer. 😉

  1. Oei oei! Sorry! Dat gebeurt soms wel eens! 🙂 Ik vond jouw book haul van deze maand ook wel heel erg mooi! (Maar inderdaad, ik heb er ondertussen echt wel een beetje te veel…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.