Dear Book Nerd Book Club

Meet, Greet & Sign met Susin Nielsen

Susin Nielsen is een bekende Canadese auteur die zowel young adults schrijft als filmscripten. Op 9 maart was ze in België voor Foire du Livre in Brussel. Speciaal voor Dear Book Nerd Book Club maakte ze een gaatje vrij in haar drukke schema en mochten wij haar voor een unieke meet-and-greet ontmoeten in Brussel.

Direct na school vertrok ik op een heldere donderdagavond naar Brussel met mijn stiefpapa. Gelukkig hadden we geen file (wauw, dat is al een belevenis) en konden we nog wat eten meepikken onderweg. Stipt om 19u bevonden we ons in het doolhof van Brussel. Recht voor ons stond een gigantisch appartement en de deurbel werkte niet.

Wat zouden we toch doen zonder een telefoon

Gelukkig stond al iemand op me te wachten  én had ik het telefoonnummer van de eigenaar van het appartement waar we werden verwacht. Ik belde dus (in het Frans) en toen kwam een heel aardige meneer naar beneden die ons naar de tweede verdieping leidde. Het appartement was echt prachtig! Ook had de gastvrouw alle soorten drankjes en koekjes klaargezet, dus ik voelde me heel erg welkom in het hartje van Brussel. Langzaamaan voegden mensen zich bij ons groepje en uiteindelijk kwam Susin Nielsen aan!IMG_2113[1].JPG

We just do it

Voor de gezellige gelegenheid had ik een klein interview voorbereid. Ik had namelijk mijn research over Susin Nielsen gedaan en had allerlei quotes over haar verzameld en die in een potje gestopt. Elke aanwezige kon dan een papiertje uit de pot trekken en de quote voorlezen. Ik had wat bijpassende vragen opgesteld voor Susin, maar ook voor de aanwezigen. Zo ontstond er af en toe een levendige discussie en deelde iedereen hun eigen ervaringen.IMG_2181[1].JPG

Susin Nielsen, de vrouw met vele kantjes

Net op de valreep las ik haar laatste nieuwe boek, Optimisme is dodelijk, uit. Omdat ik helemaal weg was van de humor in het boek en de vlotte schrijfstijl, kon ik niet anders dan heel benieuwd zijn naar de dame achter het boek. Susin Nielsen ziet er misschien wat ouder uit dan je zou verwachten, maar ze bruist helemaal van het leven. Ze vertelde vol enthousiasme over haar loopbaan (zowel bij de televisie als in de YA-sector) én liet ons meekijken in het leven van een fulltime schrijver. Ik hield ervan dat ze niet bang was om haar mening te delen al was dat soms over gevoelige onderwerpen als diversiteit in YA.IMG_2182[1].JPG

Ook was het geweldig om te zien dat ze een immense liefde heeft voor Belgisch bier omdat ze in haar jonge jaren een aantal jaar in Antwerpen heeft gewoond en zelfs haar man hier in België heeft leren kennen. Ik bedoel: hoe geweldig is dat? Susin Nielsen is gewoon geweldig. Ze is een oprechte schrijfster zonder enige allures en dat was heel erg leuk om mee te maken.

Over van alles en nog wat

Na het interview ontstond er een leuk gesprek over Canada, de woonplaats van Susin. We kwamen allerlei weetjes te weten over de Canadese politiek, natuur en geografie. Het was dan ook te verwachten dat we ooit eens bij Trump zijn aangekomen. Het was een perfecte afsluiter voor de leuke avond.IMG_2214[1].JPG

Hello, Goodbye

Uiteindelijk komen aan alle kleine dingen een eind. We hielden nog een kleine fotosessie (ja, ik was fotograaf van dienst) en ik haalde nog eens mijn instax-camera tevoorschijn. Zie hieronder het resultaat. Met een heel blij hart en een gesigneerd boek meer vertrokken we uiteindelijk naar huis. Jammer, want het was echt een heel gezellige avond geweest.

 

 

3 thoughts on “Meet, Greet & Sign met Susin Nielsen

  1. Ik vind het echt leuk om te zien hoe je foto verzameling steeds groter wordt. Dat gaat echt super leuk zijn om daar binnen enkele jaren opnieuw doorheen te bladeren en allemaal leuke herinneringen op te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.