Creatief met boeken

Maak je eigen (eenvoudige) boekige kerstkaartjes

Het is al verschrikkelijk lang geleden dat ik nog iets onder de rubriek Creatief met boeken heb geplaatst. Schandalig, want ik ben zo graag creatief bezig. Omdat ik dit jaar echt geweldige mensen heb leren kennen, wou ik zo graag iets van mezelf geven voor kerst. En wat is er nu beter dan een handgemaakt kerstkaartje?

Je kan al raden wat je nodig zal hebben voor deze prachtige kaartjes:

 • Stevig papier. Maakt niet uit welk kleur, want je geeft er een beetje je eigen draai aan.
 • Een oud boek. Ik heb er eentje gekocht in de uitverkoop van de bibliotheek. Deze was al een beetje beschadigd, maar de bladzijdes waren wel mooi verkleurd en dat geeft een leuk effect! (Sorry Meg Cabot dat ik je boek heb verscheurd…)
 • Lijm
 • Schaar
 • Schrijfgerief
Hoe ga je te werk?

Scheur gewoon een paar blaadjes uit het boek (ja, de eerste keer leek het echt alsof ik mijn eigen hart aan het uitscheuren was…). Vervolgens knip je nog eens een A4-blad in twee, maar eigenlijk kan je je eigen formaat kiezen voor de kaartjes. Als je dat gedaan hebt, kun je aan de slag!

img_18091
Hier zie je dus een kleiner kaartje. Handig om bij een cadeautje te stoppen of leuk om zelf af te geven.

 

Als eerste moet je de bladeren uit je boek strategisch lijmen op je blad. Wil je ze kriskras door elkaar of wil je het er doen uitzien als een echt boek? Aan jou de keus! Dit is wel een voorbeeldje van hoe ik het gedaan heb.

IMG_1808[1].JPG
Ik hou wel van die warrige, boekige look.

Heb je dat afgewerkt? Dan laat je best even de lijm drogen, want dan kun je straks mooi het kaartje plooien.

Om je kaartje een kerstlook te geven heb ik een aantal leuke tips voor je:

Je kunt ervoor kiezen om zelf letters uit te knippen. Hiervoor kun je in de Action heel mooi kerstpapier kopen. Ben je een minder ervaren creatieveling zoals ik? Let dan wel op wanneer je letters gaat voor tekenen op je papier. Doe dat op de mooie kant en niet op de witte kant van het papier, anders heb je gespiegelde letters! (Dat heb ik dus…)

 

IMG_1795[1].JPG
Maar zoals je ziet hebben die gespiegelde letters wel wat!
Alweer in de Action of je kunt het ook halen in iedere andere hobbywinkel, vind je leuke stickers of letters om je kaartje op te leuken. Deze zijn echt een geweldige en (geen tijdrovende) touch voor je kaartje!

 

IMG_1807[1].JPG
Ik vind dit kaartje echt geslaagd! En jullie?

 

 Zouden jullie graag zo’n boekige kaartjes maken en/of ontvangen?

 

 

4 thoughts on “Maak je eigen (eenvoudige) boekige kerstkaartjes

 1. Ik heb er dit jaar weer een hele hoop gemaakt. Het lijkt wel alsof ik er ieder jaar meer nodig heb én dan heb ik nog niet eens alle adressen van boekenvriendinnen. Eigenlijk ben ik er best wel lang mee bezig geweest. Eerst het maken, dan zo’n 55 keer kerstwensen -en adressen schrijven en vervolgens zelf de helft gaan posten. Het verklaart natuurlijk wel waarom ik de laatste tijd zo weinig gelezen heb. 🙂

  1. Ja! Ik heb er niet zo heel veel kunnen maken, maar om even creatief bezig te zijn tijdens de examens is echt leuk! Ga je er ook een postje van maken? Ben benieuwd wat je ervan heb gemaakt!

 2. Super leuke kerstkaartjes Audrey! Ik denk dat alle boekenfans het leuk vinden zo’n exemplaar te ontvangen. Zekf heb ik dit jaar geen tijd gehad om kerstkaartjes te knutselen, dus ik denk dat ik maar een jaartje oversla..

  1. Dank je wel Marcia! Ja dat denk ik ook. Ik had er ook niet zo heel veel kunnen maken eerlijk gezegd. ? Had er je graag eentje willen sturen, maar wist je adres niet! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.