Wat is taal toch mooi...

Lockdownschrijfsels | Ik begin er eindelijk eens aan

Door het coronavirus zijn al mijn gewone lessen op de universiteit vervangen door afstandsonderwijs tot 19 april. Dat betekent vijf weken thuis met veel tijd om na te denken en dingen te doen. Ik heb dus besloten dat ik eindelijk eens tijd ga maken voor mijn droom: een boek schrijven.

Dat idee voor het boek? Daar zit ik eigenlijk al zeker een jaar mee in mijn hoofd. Deze zomer schreef ik dan ook de twee eerste hoofdstukken, maar door mijn vakantiewerk is de rest er niet meer van gekomen. Omdat ik nu toch wel redelijk lang thuis zit en omdat er buiten ook niet veel te doen is, heb ik besloten om eindelijk eens verder te doen aan mijn verhaal.

Lockdownschrijfsels

Oké, ik heb ook nog redelijk wat werk voor school, dus dat moet zeker en vast ook in rekening worden gehouden. Daarom heb ik voor mezelf telkens een dagelijkse schrijfsprint ingesteld. Ik ga proberen om minstens elke dag een half uurtje te schrijven. Als dat meer is: yey!

Ik koos ervoor om het in de vorm van een schrijfsprint te doen, omdat ik dan alles uitzet: geen Facebook, geen mail, geen niets. Gewoon mijn verhaal en ik. Ik ondervond dat het echt wel werkt om voor een korte tijd heel gefocust te zijn op mijn verhaal.

Volg mijn vooruitgang op Twitter

Op Twitter deel ik elke dag mijn vooruitgang in het draadje van deze tweet.

Als je zin hebt om mee te doen met mijn dagelijkse schrijfsprints, please do! Het zou leuk zijn om elkaar te steunen en elkaar misschien wat tips te geven bij het schrijven. Bovendien heb ik lange tijd gewacht om eindelijk dagelijks met mijn manuscript bezig te zijn, ook al is het een grote droom om toch eindelijk eens een verhaal af te werken. Misschien is het ook jouw grote droom en is het eens leuk om er ook eens aan te beginnen. Wie weet wat voor moois eruit kan komen!

2 thoughts on “Lockdownschrijfsels | Ik begin er eindelijk eens aan

  1. Zal dat ook doen
    Niet om te schrijven maar om oude papieren te lezen en indien nodig ze op te ruimen tegen het einde van volgende week
    Ik zie zo de sprinttechniek wat ruimer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.