Review

Kiera Cass week | shortreview, The Selection/ De Selectie

The Selection Series zijn onlangs ook vertaald in het Nederlands, dat is de reden waarom Kiera naar Nederland komt. Over een paar dagen komt ook het “laatste boek” The One uit in het Nederlands bij de uitgeverij Van Goor. Helaas heb ik al alle boeken gelezen in het Engels, dus is er voor mij niet echt een reden om de dagen af te tellen. Maar dat is geen reden dat jullie dat niet moeten doen, want de serie is echt de moeite!


Titel: The Selection
Uitgeverij Engels: Harper
ISBN Engels: 978-0-06-220313-7

Titel: De Selectie
Uitgeverij Nederlands: Van Goor
ISBN Nederlands: 9789000338344 


Samenvatting

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven.
Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden. 

Mijn mening:

The Selection was het eerste Engelse boek dat ik heb gelezen. En wat vond ik dat een fantastisch boek! Ik lees graag sciencefiction en dit boek was echt een topper.
Het flirten tussen het hoofdpersonage, America en de knappe prins, Maxon, waren erg speels en schattig. Maar ook de dreiging van de 34 meisjes die ook Maxon’ hart willen, was om gek van te worden.
Goed, er was dus enige spanning. 🙂
Ik vind America een heel sterk personage die erg koppig is en zichzelf meestal onderschat. Zoals ieder mens, is ze niet perfect. Ze heeft bijvoorbeeld een erg laag zelfbeeld. Ze is maar een 5 (Caste), maar dat wil niet zeggen dat ze onderdoet voor alle andere meisjes, vooral voor Maxon niet. En soms was dat wel irritant dat ze zichzelf echt niet goed genoeg vindt. Tijdens het boek heb ik wel een paar momenten gehad dat ik America in haar gezicht wou schreeuwen dat ze zich aanstelde…

Conclusie

The Selection is een boek dat je gelezen moet hebben! Het boek heeft sterke personages, prille liefdes en een driehoeksverhouding, iets wat iedereen wel graag leest. Het boek leest vlot (in het Engels) en kan iedereen begrijpen ook al heb je geen master in Engels.

Tempo:     8.75/10
Schrijfstijl:   8.5/10

Favoriete quote

I wasn’t alone until Prince Maxon spoke.
“Are you all right, my dear?” he asked me.
“I am not your dear.”

He leaned in and whispered, “Did you sleep well, my dear?”
“I’m still not your dear,” I replied, but with a smile.

 

Bekijk hier ook de booktrailer!

 

 

 

4 thoughts on “Kiera Cass week | shortreview, The Selection/ De Selectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.