Book Nerds

Julie Kagawa & De Boekenbeurs Antwerpen

Deze Book Nerd heeft net de dag van haar leven beleefd! Niet alleen mocht ik naar de Boekenbeurs, maar ik mocht ook de lieve Julie Kagawa ontmoeten!

Deze week is het een beetje stil geweest op The Confession of a Book Nerd en school heeft daar alles mee te maken. De week voor de herfstvakantie is niet zo rustig zoals de meesten zouden denken. MAAR op dit moment is het officieel vakantie en die heb ik meteen afgetrapt met een spetterende zaterdag.Boekenbeurs

Omdat ik nog nooit zo veel internationale auteurs op één dag heb ontmoet heb ik besloten om toch afzonderlijke posts te schrijven. Lees hier dus mijn avonturen met Julie Kagawa!

Druk, maar toch weer niet zo

Ik had echt verwacht dat er heel veel mensen op de boekenbeurs zouden zijn omdat het de openingsdag was, maar vreemd genoeg vond ik het niet zo druk als vorig jaar. Ik kon echt op mijn gemak rondlopen en boeken bekijken en gewoon gekke foto’s trekken met een kartonnen afbeelding van Bumba of met De Foute Vrienden.

Bumba op de boekenbeurs

De Foute Vrienden

Kortom de boekenbeurs was een geweldige ervaring voor deze gekke Nerd. Natuurlijk kwamen we niet alleen naar de Boekenbeurs om tussen al de nieuwe boeken te snuisteren, nee, speciaal kwam ik voor de enige echte Julie Kagawa.

Romantiek, toch niet zo makkelijk?

Gelukkig waren we vroeg genoeg in de rij gaan staan voor het signeren. Julie signeerde van 13u tot 14u 30 en om 12u stond er al een flinke rij. Ik had ook het geluk dat ik als een van de eersten in de rij stond, want dan kon ik nog al mijn boeken laten signeren in plaats van eentje. Julie en ikNatuurlijk heeft deze Book Nerd ook een babbeltje gemaakt met één van haar favoriete auteurs. Ik ben te weten gekomen dat De IJzerkoningin haar favoriete boek is en ze moeite heeft gehad met het schrijven van de liefdesscènes tussen Ash en Megan. Ik had haar heel erg graag willen interviewen, gewoon omdat ze zo’n vriendelijke en lieve vrouw is. Iedereen die naar de High Tea in Amsterdam mag heeft héél veel geluk. Jullie zullen je zeker amuseren!

Toeval is het toeval van de dag

Voor iedereen die het nog niet weet: ik heb een geweldige mama. Zaterdag heeft ze zowat overal rondgereden voor mijn fangirl-trekjes en daar ben ik zo dankbaar voor! Maar dat is niet het enige wat mijn mama heeft gedaan, nee, toen ik in de rij voor het signeren stond, is mijn mama een praatje begonnen met een journalist van de Gazet van Antwerpen die eigenlijk niets wist van het YA-genre. Grappig en zo onverwacht wou hij me interviewen!!! FREAKING AWESOME! Hoe raar het ook mag klinken, ik ben er nog steeds niet goed van. Jeroen van unen

Maar dit was niet het enige toeval van de dag! In de rij stond ook nog eens Jeroen van Unen, de schrijver van De Nachtuilen! Natuurlijk moest deze Book Nerd ook met hem op de foto!

Het is moeilijker dan je denkt

Best grappig, maar ik heb het gevoel dat het lot mij toelacht, want ik had samen met mijn vriendin een plaatsje in de drakenworkshop gewonnen! Ik heb me zo goed geamuseerd op die workshop. Julie Kagawa is zo’n toffe leraar. Ze nam voor iedereen de tijd en legde alles erg goed uit. Ze was vriendelijk en enthousiast, gewoon een prachtige ervaring om bij haar eens een drakenworkshop te hebben mogen volgen. Sculpting workshop
Natuurlijk was mijn draakje, desondanks de goede uitleg van Julie, niet zo fantastisch. Nou ja, geamuseerd dat heb ik me wel.

Waar jullie op wachten

Heb ik nu iets gekocht of gekregen? Eheemmmm…

Bij de workshop van Julie Kagawa heb ik een mega coole goodiebag gekregen. Wat zat erin?

  • Een Rebel T-shirt! (Ge-wel-dig)
  • De IJzerlegendes (Wat een geluk dat ik die nog niet had gekocht…)
  • Een fluo Rebel-armbandje
  • Boekendrop
  • Allerlei benodigdheden om het draakje te maken

Deze goodiebag is echt de max en ik bedank dan ook alle medewerkers van Harpercollins Holland voor de kans en de leuke babbel! Bjorn van den Eynde

Zelf op de boekenbeurs heb ik één boek gekocht van mijn favoriete Belgische schrijver, Bjorn Van den Eynde. Natuurlijk heb ik hem ook laten signeren, want dat hoort er nu eenmaal bij.

Deze post was het eerste deel van deze spetterende zaterdag. Hebben jullie Julie Kagawa ook al ontmoet? Ze is toch zo’n vriendelijke vrouw, niet?

9 thoughts on “Julie Kagawa & De Boekenbeurs Antwerpen

  1. Wat leuk dat het zo’n toffe dag is geworden. Ik liep er zelf ook rond én heb rond half twaalf Julie Kagawa mogen interviewen. Het was een heel leuke ontmoeting morgen verschijnen alle vragen en antwoorden op mijn blog. Wie weet zijn we elkaar wel voorbij gewandeld op de Boekenbeurs. 😉

    1. Ik heb je alleszins niet gezien! Ik vind het echt fantastisch dat je haar hebt mogen interviewen! Ze is echt lief! Ik kijk uit naar de vragen en antwoorden… 😉

  2. Klinkt echt onwijs leuk! Ik ben zaterdag bij de boekenbeurs voor de YA-middag en kon vanochtend Kagawa interviewen, ze is inderdaad ontzettend aardig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.