Interview

Jennifer Armentrout over New Adult, Twilight en haar geheimen!

Ongeveer twee weken geleden ging ik voor een heel speciaal iemand naar Utrecht. Ik mocht namelijk Jennifer L. Armentrout interviewen. Zoals je weet, ben ik een groot fan van bijna al haar series, dus ik was heel de dag stuiterblij. In dit interview lees je terug welke moeilijke dilemma’s ik Jennifer heb gezet en hoe zij haar gigantische tatoeage zou noemen. Natuurlijk hebben we ook serieuze dingen besproken, hoor. Kortom, lees verder en je komt het allemaal te weten.

Ik werd om 14u10 verwacht in Utrecht. Ik was al heel de nacht redelijk nerveus geweest omdat, tja, ik Jennifer mocht interviewen. Ik was zo benieuwd welke persoon ze zou zijn en hoe ze zou antwoorden op mijn vragen. Maar eigenlijk had ik echt niet mogen stressen, want ze is de liefste persoon ever. Ze was moe van haar heel lange Europese tour, maar toch bleef ze glimlachen en even enthousiast mijn vragen beantwoorden.

Je schrijft heel verslavende series zoals je New Adult-serie, The Darkest Elements – trilogie of The Covenant-serie. Maar mannen zijn altijd heel belangrijk in al je boeken. Waarom denk je dat dat is?

 

Ik denk dat het is omdat de boeken die ik las toen ik opgroeide alleen romantiek in zich hadden. Het maakte niet uit of het nu YA-romantiek of Historische Romantiek was. Voor mij moesten ze gewoon romantiek hebben. Dus ik schrijf alleen wat ik wil lezen, zodat ik eigenlijk gelukkig word.

Kan je misschien raden welke van je geweldige mannen mijn absolute favoriet is?

[Deze vraag vond Jennifer heel moeilijk… Dus ze had wat tips nodig. Maar na een paar gokjes had ze het juist!] Is het Roth?

Yes! Hij is echt mijn ultieme favoriet!  

Wel, heel veel mensen beseffen dit niet, maar ik schreef Witheet (White Hot Kiss) voor ik Obsidian schreef. And Daemon is eigenlijk gebaseerd op Roth. [Ja, daar was ik ook héél verbaasd over…] Want ik wou eigenlijk White Hot Kiss nooit publiceren, maar uiteindelijk verkocht ik het toch aan HarperCollins. Daemon is dus de meer gemenere versie van Roth.

Als jij een heel angstaanjagende tattoo zou hebben als Roth, hoe zou jij die noemen?

 

 

Ik zou het ook Bambi noemen. [Zoals Roth’s tatoeage in Witheet…] Ja, echt waar. Ofwel Bambi of Stampertje.

Wat is jou favoriete mix voor een NA-roman?

 

Romantiek, natuurlijk. En dan iets serieus, want ik denk dat op leeftijd van New Adult er zoveel dingen gebeuren die je maken tot wie je bent. Tegenwoordig is de wereld zo’n rare plek, en New Adult-lezers zijn nu meer bewust van de wereld dan dat ik was toen ik zo oud was. Dan moet je natuurlijk een knappe man hebben. En sixpacks. Dat mag je ook niet vergeten.
Wat is de grappigste en meest naughty scene die je ooit hebt geschreven?

 

Wel, ehmm… Ik zal het kindvriendelijk houden, want mijn volwassen boeken zijn… Maar in mijn YA-boeken… Ik denk de laptop-scène in de Lux-serie. Het is gewoon zo naughty en leuk dat de laptop explodeert. Arme Katie, ze kan nooit haar laptop in leven houden. In de Dark Elements is het een scène met Zayne. Die met die tatoeages. Maar eigenlijk is alles over Roth ook heel naughty, dus ja…

O god, ik hou zo van Roth!

 

Ja, hij is echt een van de leukste personages dat ik ook heb geschreven. Hij is zo’n grappige jongen. En je vergeet eigenlijk de hele tijd dat hij een kroonprins van de hel is. Hij is dus eigenlijk echt geen goede jongen… IMG_3567[1]
Je houdt er ook van om te experimenteren met andere genres zoals NA, YA, Thrillers, Fantasy… Is er nog een ander genre dat je ooit graag eens wilt verkennen? 

 

Ik zou zo graag een historische roman schrijven. Maar ik ben te lui om alle research te doen.

Ik hield van de verwijzing naar Twilight in Pure (The Covenant-serie #2). Ben je een grote fan van Twilight?

Ik heb het gevoel dat iedereen, ook al ben je er zelf geen fan van, respect moet hebben voor Twilight en Stephanie Meyer. Omdat zij alleen het YA-genre heeft gemaakt. Het was niet Harry Potter, want dat was een jeugdboek. Dat boek heeft dus heel veel gedaan voor cross over-publiek, maar Twilight heeft mij ook mijn job gegeven. En ook bijna iedere YA-auteur heeft daarna de kans gekregen om een boek te publiceren, omdat er plots een markt voor was.

 

Ik heb ze zelf pas gelezen toen de eerste drie uit waren. Ik weet zelfs nog dat ik recensies had gelezen van het  boek en dat ik dacht: “Wauw, die covers…” Omdat ik in die tijd eigenlijk alleen maar vampierenromans voor volwassen aan het lezen was. Uiteindelijk las ik ze en OMG. Het herinnerde me aan mezelf toen ik mijn eerste liefde ontmoette. Ik herinnerde me weer die intense gevoelens die je vaak vergeet als je ouder wordt.

Had Twilight dus een grote invloed op je?

 

Eigenlijk was er een andere auteur die mij geïnspireerd heeft om te schrijven. L. J Smith ken je wel van The Vampire Diaries. Veel mensen denken ook toen die serie uitkwam ze Twilight gefaket had, maar dat is helemaal niet waar! Maar The Vampire Diaries was niet eens mijn favoriet, het was eigenlijk The Secret Circle. [Toen kwam er even een fangirl-moment over de boeken van L.J. Smith.] Zij was de reden waarom ik een schrijfster wou worden. Veel mensen merken ook nooit op dat veel plaatsnamen en namen van personages geïnspireerd zijn op haar personages. Daemons naam is eigenlijk geïnspireerd op Damon Salvatore.IMG_3560[1]

Welk boek was je grootste uitdaging en waarom?

 

The problem with forever. Ik denk omdat Mallory niet lijkt om een van mijn andere personages. Het was echt een moeilijk boek. Halverwege het schrijven, haatte ik het boek zelfs.

Dilemma-time!
  • Je wordt per ongeluk geraakt door de pijl van cupido en daardoor word je verliefd op je lelijke wiskundeleerkracht OF je man wordt geraakt door de pijl en wordt verliefd op jullie 80-jarige buurvrouw.

 

Oh, hij mag verliefd worden op mijn 80-jarige buurvrouw! Bad luck, buddy!

  • Een ‘schattige’ vampier zijn zoals Edward OF een sexy daemon zoals Roth.

 

Ik kies toch wel om een sexy daimon te zijn zoals Roth. Alleen omdat de Twilight-vampiers niet zo geweldig zijn als de andere soorten vampiers. Ze zijn zo koel en ik begrijp het biochemie helemaal niet. Maar ik denk ook gewoon dat Roth veel meer plezier heeft.

  • Je zou nooit een boek hebben geschreven OF nooit je echtgenoot ontmoet hebben?

 

Oh gosh… Deze is moeilijk. Maar ik kies voor nooit een boek te hebben geschreven, want als ik mijn echtgenoot niet zou hebben ontmoet zou ik waarschijnlijk nooit zijn begonnen met schrijven. Mijn echtgenoot is een agent en in het begin van ons huwelijk had hij verschrikkelijk rare shifts. Zo moest hij ‘s nachts werken en zo. Ik had toen dus zeeën van tijd en begon te schrijven.

  • Een schrijver zijn, maar geen succesvolle OF een sexy kickass daemonjager

O, een super kickass daemonjager! Krijg ik dan ook een Aiden of een Seth?
Oh, ja… Dat zou geweldig zijn.
Ja, ik zou Aiden kiezen, want hij is zo’n leuke jongen. Maar Seth…
Ik vind dat hij meer past bij een one night stand.
Ja, dat is waar. Maar Seth is geweldig. [En toen fangirlden we nog even verder over de knappe mannen in haar boeken…]

  • Een denkbeeldig fictief personage als vriendje hebben OF je echte vriendje is een player.

Dat eerste! Want een player als vriendje hebben kan nooit goed eindigen.
Wie zou jou denkbeeldig vriendje dan zijn?
Jackson uit Blijf bij mij. Vooral omdat ik hem heb laten lijken op Theo James.

 

Hierna vroeg ik Jennifer ook nog als je vragen had voor mij. En ja! Ze vroeg mij wat mijn favoriete tv-serie was (Game of Thrones) en blijkbaar was ze ook een giga-fan! Uiteindelijk hebben we heel de plot van seizoen 8 voorspeld en gefangirld over Kit Harington en Emilia Clarke… Het was dus een geweldige afsluiter van een geweldig interview! IMG_3562[1]

Heel erg bedankt aan Thyrze van VBK Media voor de geweldige organisatie! Ik heb er echt van genoten!

5 thoughts on “Jennifer Armentrout over New Adult, Twilight en haar geheimen!

  1. Wat een leuk interview Audrey! Die laatste vraag stel ik soms ook aan het einde van mijn vragenlijst. Lijkt me wel zo eerlijk nadat iemand een massa vragen heeft beantwoord.

    1. Ja! En het is altijd heel verrassend en soms komen er dan spontane gesprekken op over boeken of series. Altijd tof! Ook voor hen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.