Book Nerds

Jager | Julie Kagawa

Let op! Dit boek is al het derde deel in de serie. Deze recensie zou onvermijdelijke spoilers kunnen bevatten over het eerste deel (Talon) of het tweede deel (Rebel)!

Jager afbeeldigAuteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins
Serie: Talon-saga #3
ISBN: 9789402712308
Pagina’s: 352
Prijs: €15,00
Samenvatting:
Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

Mijn mening: 9.2/10

Als je mijn vorige recensie hebt gelezen over de tweede deel Rebel, wist je al dat ik dit boek als recensie-exemplaar heb gekregen van Agora. Zo niet, dan kun je mijn recensie over Rebel alsnog hier lezen.

Waar dus alles van de vorige recensie op neerkomt:  ik zat enorm in het verhaal na het epische einde van Rebel, dus ik kon niet blijer zijn toen ik al het vervolg liggen had op mijn nachtkastje. Maar nu na het lezen van het boek had ik toch gewenst dat ik wat trager had gelezen. (En dat bedoel ik echt niet slecht, want dan had ik ten eerste veel langer kunnen genieten van de aaibare omslag!)

Naar mijn gevoel is Jager zo veel beter dan Rebel. Ik zeg niet dat Rebel slecht was, maar Jager las zo veel vlotter en ik had echt zo veel momenten waarbij ik moest doorlezen omdat het zo enorm spannend was. Jager had alles wat ik een beetje in Rebel miste. Het zat boordevol actie, originaliteit, diversiteit en bovenal dat vleugje romantiek die een echte Julie Kagawa altijd een beetje in huis heeft. Kortom, de vorige adjectieven waren de perfecte mix voor mijn avondje thuis onder de late avondzon.

Als je de vorige recensies van deze serie op mijn blog hebt gelezen dan herinner je je misschien deze zinnen:

Ik hou wel van die rebellen en die zware jongens met stiekem een klein hartje. Dat is misschien één van de redenen waarom Riley/awesome sexy draak Kobalt mijn favoriete personage is en ik dus het liefst vanuit zijn perspectief lees.

Misschien bewijst dan de volgende zin dat ik behoorlijk wispelturig ben, maar omdat je nu in Jager ook vanuit het perspectief van Garret kon lezen, ben ik misschien wel even teruggekomen op die twee zinnen hierboven. Want OMG! wat is Garret de geweldigste gast ever! Hij is slim, knap, niet té overmoedig en o zo geweldig. Begrijp me niet verkeerd, Riley is nog steeds het schatje van mijn hart, maar in Jager was hij gewoon te druk bezig met zijn onderground in leven te houden en (een beetje irriterend jaloers te zijn). Dus hij verloor wat streepjes bij deze Book Nerd, maar zijn soms hilarische opmerkingen die al kenmerkend zijn in heel de serie waren nog steeds voor mij de leukste dingen aan het boek.

Ook ben ik ontzettend blij dat Julie nu echt wel gewerkt heeft aan haar personages in Jager. Niet dat er in de voorgaande boeken daar iets mis was gegaan, maar in boek 3 moesten ze gewoon groeien na alles wat de jonge draken hebben meegemaakt. Op een paar momenten werd het zelfs voor de lezer een beetje gevoelig omdat Julie echt wel eens diep durfde te gaan. Ja, Ember en Dante zijn de personages waarvan we nog wat van zullen horen… Zeker door de wisselende perspectieven werd dat nog versterkt en jeetje, op sommige momenten werd ik verliefd op Julie en haar alweer fantastisch meesterwerk.

Julie Kagwa en ik
Oké, ik heb er zelfs een filmpje van dat ik het echt vraag, maar dat is best gênant…

Boven de hoofdpersonages, voegde Julie ook een nieuw en heel verfrissend personage toe aan de reeks. Het is niet echt een hoofdpersonage, maar ik draag haar desalniettemin in mijn hart. Ze zorgde ervoor dat de personages met hun voetjes op de grond bleven, even eraan werden herinnert dat er niet alleen rennen bestaat en niet te vergeten, ze loste heel wat vragen van de lezers op als je meer nadenkt over het ontstaan van draken en de invloed van Talon.

Ooit vroeg ik aan Julie Kagawa welke scenes ze het liefste schreef. Lang moest ze er niet over nadenken, want ze zei volmondig ‘ja’. Ik zou een leugenaar zijn als ik zei dat je dat niet kan merken in haar boeken. Een Julie Kagawa is geen boek zonder gevechten, oneindige fantasy en een flinke portie heroïsme. Terwijl ik dacht dat Rebel er net té veel had en ik als lezer een beetje uitgekeken was op de invallen en schietpartijen, had Jager er precies genoeg. Ja, er was heel veel actie, maar er was zo veel diversiteit in de spanning. Ik had het gevoel dat Julie nu graag meer inspeelde op wat de lezer nog niet wist en ze je graag zelf liet plotten. Dat deeltje miste ik in Rebel, maar Julie heeft het in dit helemaal goed gemaakt. En OMG! Hoe?!

Dit is het deel waarover ik graag wil praten met mensen die het boek ook gelezen hebben en net als ik geschreeuwd hebben op het boek. Wil je ook eens in schreeuwerige hoofdletters schrijven over je gevoelens over de laatste 100 pagina’s van Jager, aarzel dan niet om even een mailtje te sturen naar vandenbogaerde.audrey@gmail.com of je kunt me ook vinden op Facebook. Ik spoil helemaal niets, maar het enige wat ik jullie nog graag wil zeggen over dat deeltje is dat Julie het weer gedaan heeft… Het vervolg komt uit in mei 2017 en staat al met 16 grote cirkels aangeduid in mijn agenda.

Heb je nog een extra steuntje in de rug nodig om als een gek naar de boekenwinkel te rennen om deze geweldige serie? Nou, ik kan niet meer zeggen dan dat dit boek hét boek is die je 1. in je kast moet hebben omdat het zo’n prachtige perfecte omslag heeft en 2. het een Julie Kagawa is die naar mijn gevoel één van haar beste en leukste is tot nu toe! 😉

PS: heel erg bedankt Agora voor het recensie-exemplaar! Ik heb er zo van genoten! 😉

2 thoughts on “Jager | Julie Kagawa

  1. Ik heb jager net uit! Persoonlijk vond ik het ook veel beter dan deel 2 maar toch vond ik deel 1 net iets leuker. Ik vond het wel leuk dat Dante meer aan bod kwam want Dante miste ik wel een beetje in het tweede deel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.