Bloggen, Books

In de kijker | Instagramaccount wat.komt.nu streeft naar een inclusievere YA-wereld

Op 1 september kun je als uitgever, lezer, blogger en auteur (nou ja, eigenlijk iedereen) terecht op een nieuw instagramplatform wat.komt.nu als je meer wilt te weten komen over inclusiever schrijven, uitgeven én leven. Vandaag wil ik je kort voorstellen als dit prachtige project.

Wat ik zelf ook al gemerkt heb is dat kritische opmerkingen maken over één specifiek geval soms niet goed werkt. Mensen gaan meteen in de aanval en schuiven het probleem vaak weg als aanstellerij en mierenneukerij. Daarom is het net goed dat er nu een platform komt op instagram die verschillende aspecten wil aankaarten op een open manier door verschillende stemmen aan het woord te laten. Doreen Hendrikx auteur van Zout (Pelckmans, 2021) zet haar schouders onder het project.

Constructief praten over problemen zonder dat er een specifieke aanleiding is

Op 1 september start het programma van wat.komt.nu. Elke twee weken laat het platform verschillende stemmen aan het woord om uitleg te geven, te getuigen of bepaalde aspecten aan te kaarten. Het is niet een platform om mensen met de vinger te wijzen, maar om constructief te praten. Wat zou er beter kunnen? Waar zou je als auteur, blogger, uitgever toch wel eens rekening mee moeten houden?

Kortom: het zal een heel leerrijke ervaring zijn. En Hendrikx hoopt dat ook dat dit zal bijdragen tot een meer inclusievere wereld. Ze benadrukt ook dat dit een heel veilige omgeving zal worden. Trolls zijn niet welkom. Wat.komt.nu moet een veilige plek worden waar mensen kunnen brainstormen en ook zichzelf kunnen zijn.

Via deze link kun je de instagramaccount volgen en hou 1 september dus in de gaten!

1 thought on “In de kijker | Instagramaccount wat.komt.nu streeft naar een inclusievere YA-wereld

  1. Ik volgde het account al en ben heel benieuwd wat er nu net allemaal gaat opkomen en hoe het juist gaat worden. Ik kijk zeker uit naar 1 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.