Persoonlijk

In de kijker | Geef je muur een make-over met de duurzame posters van Desenio

Ik zal het eerlijk toegeven: op The Confession of a Book Nerd kom je niet veel anders tegen dan boekencontent, maar de producten van Desenio hebben me helemaal om hun vinger gewonden. Vandaag wil ik je graag tonen waarom.

Als je me een beetje kent en af en toe eens mijn instagram bekijkt, weet dat dat ik niet zo’n fan ben van lege muren. Meestal struin ik rommelmarkten af naar mooie kaders en afgedankte kunstwerken, maar door de huidige coronacrisis was dat net ietsje moeilijker. Een paar weken geleden kreeg ik een geweldig voorstel van Desenio. Ik mocht namelijk een cadeaubon in hun webwinkel spenderen en daarmee elke poster kiezen die ik maar wilde. Meestal ga ik nooit in op samenwerkingsvoorstellen, maar toen ik naar hun website surfte en zag wat voor moois ze allemaal verkochten, was ik helemaal in de ban.

Duurzaam en bewust

Goed, ik was fan van hun designs. Ik geloof oprecht dat elk persoon iets kan vinden die bij hen past. Houd je van fotografie of eerder tekeningen? Desenio heeft echt alles, in alle kleuren en formaten. Er is gigantisch veel keuze, maar met allerlei filters is het best makkelijk om te vinden wat je zoekt. (Tenzij je zoals ik bent en alles mooi vindt wat je ziet.) Oké, ze hebben dus mooie producten, maar één ding trok me nog meer over de streep.

Het bedrijf is eigenlijk heel erg duurzaam of dat proberen ze toch te zijn. Desenio weet heus wel dat voor elke poster papier van een boom nodig is, maar het is actief bezig om hun schade aan de aarde zo klein mogelijk te maken. Het is een FSC-gecertificeerd bedrijf en voor elke boom die het velt, belooft Desenio om er twee terug te planten. Ze zijn actief bezig met het milieu, steunen verschillende organisaties én zijn er heel erg open over op hun website.

Die muurupgrade was het helemaal waard

Ik bestel zelden iets online, want foto’s zijn zo gemakkelijk gemanipuleerd en je weet helemaal niet wat de kwaliteit van je product zal zijn. Het ding is: de posters die ik had besteld waren van verbazingwekkend goede kwaliteit. Het papier is dik, de print is zuiver en de kleuren komen exact overeen met de foto op de website. Bovendien waren de posters heel erg goed verpakt, dus dat maakte me extra blij.

Ik spendeerde de cadeaubon aan posters voor op drie plekken: mijn witte trapgang, de lichtblauwe muur boven mijn bed en de oranje-roze muur in mijn kot. Zoals je ziet is de stijl van alle drie de plekken best wel verschillend, maar ik ben dan ook iemand die verschillende stijlen mooi vindt.

Mijn witte trapgang

Ik koos voor drie zwart-witte tekeningen om mijn lege witte muur wat op te vullen. Ik kocht er ook zwarte kaders met een zwarte passe-partout bij. Om eerlijk te zijn: ik ben helemaal verliefd op deze set. Om exact te zeggen wat ik kocht: Watercolor Nude, Watercolor Kiss en Fashion Illustration No 1.

Mijn lichtblauwe slaapkamermuur

Ik hou van blauw en ik hou van geel. Tja, het is niet altijd de beste combinatie, maar ik vind dat het hier ontzettend geslaagd is. Ik koos twee tekeningen van dezelfde kunstenaar: Flower Woman No 1 en Flower Woman No 2.

Mijn oranje-roze kotmuur

Tja, ik heb het kleur van mijn kot niet gekozen (dat was al zo). Aangezien het ontzettend roze is, zoek ik al een tijdje wat posters of foto’s voor aan de muur om het kleur wat te breken. Ik koos voor deze muur nog drie posters: Till Queendom Come, Bird Pattern No 1 en Time to Bloom. Op mijn kot kan ik helaas geen kaders ophangen, maar zelfs zonder kader komt het heel mooi uit. De quote op de blauwe poster vind ik trouwens ontzettend passen bij mijn levensvisie, dus is het best wel fijn om er elke dag aan herinnerd te worden. 

Als je nu denkt dat jouw muur ook wel eens een upgrade kan gebruiken, dan heb ik nog een leuke kortingscode van 25% voor je. Met BOOKNERD25 krijg je 25% korting. De code is geldig van 27 oktober tot en met 29 oktober 2020. De code geldt niet voor kaders, handpicked & gepersonaliseerde posters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.