Book Nerds

Ik haalde mijn Goodreads-reading challenge op de valreep!

Reading challenges zijn soms heel stressvol en teleurstellend als je ze niet gaat halen. In het begin van het jaar begin je er soms met volle moed aan, maar in september heb je al iets van: dit ga ik nooit, maar dan nooit, meer halen. Toch lijkt dat soms een extra motivatie om je niet te laten ontmoedigen én je boek gewoon op te pakken. (Nou ja, dat is mijn ervaring toch…)

Ik twijfel altijd of ik een teller voor mezelf ga instellen in het begin van het jaar. Maar meestal doe ik het toch omdat ik het handig vind om alle boeken die ik dat jaar heb gelezen op een rijtje te zien. Vorig jaar haalde ik mijn challenge net. En dit jaar heb ik precies hetzelfde. Ik haalde mijn doel van 50 boeken omdat ik de laatste dagen in de boeken ben gedoken.

Mijn laatste boek

Oké, ik heb nog een paar dagen rust voor oudejaar om nog een beetje lezen, maar ik haalde de 50 boeken! Mijn laatste boek was Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout. En daar ben ik héél erg blij mee. De afgelopen twee maanden had ik zoveel recensie-exemplaren en schoolboeken te lezen dat ik eigenlijk nauwelijks de tijd had om mijn eigen verlanglijstje af te werken. Het vijfde deel in de Wacht op mij-serie staat al eeuwen op mijn tbr-lijst én eindelijk las ik het. En het was nog mooier dan verwacht.

Mijn allereerste boek van 2017

Mijn allereerste boek van 2017 was The Jewel van Amy Ewing. Ik las toen het boek opnieuw voor de leesclubverjaardag van Dear Book Nerd Book Club en ik weet dat ik toen helemaal ondersteboven was van dat boek. Zo ondersteboven dat mijn tweede boek van het jaar meteen The White Rose van Amy Ewing werd. Deze serie is een van mijn meest favoriete serie van dit jaar.

2017 in cijfers

123

Hoe is het met jouw Reading Challenge? Heb je het al gehaald?

7 thoughts on “Ik haalde mijn Goodreads-reading challenge op de valreep!

 1. leuke update en leuk dat je het gehaald hebt.
  Het gestress is bij mij meer frustratie omdat als ik dan eindelijk naar Goodreads of Hebban ga om de boel in te vullen ze heel veel titels niet er op hebben staan en dan heb ik meestal geen zin om ze zelf in te voeren.
  Ik heb mijn challenge bereikt maar niet meer bijgehouden om die reden en ik was het dit jaar al van plan maar volgend jaar begin ik er gewoon weg niet meer aan om het op die sites bij te houden.
  Ik hou het wel bij op mijn blog.
  Op naar een mooi nieuw leesjaar !

  1. Ik vind Goodreads uiteindelijk de beste om je challenge bij te houden. De meeste boeken staan daarop, in alle talen. Bij Hebban heb je natuurlijk bijna alleen de Nederlandse. Veel succes en plezier met lezen dit jaar!

 2. Gefeliciteerd! Mijn challenge was 150, ik zit nu aan 153 (ik kan zeker 154 nog halen, en misschien lees ik nog wel een 155e ook). Ik heb net ‘Warcross’ van Marie Lu gelezen, en mijn eerste boek van 2017 was ook ‘The Jewel’ (high five 😀 ). Op dit moment zit ik aan 54.040 blz. Kortste boek was ‘De Slaapster en de Spintol’ van Neil Gaiman met Chris Riddell, het langste afgewerkte waren ‘The Watcher’s Guides Volume 1-3′ van Buffy the Vampire Slayer. Ik ben nog steeds bezig in de complete Vertellingen van Duizend-en-één Nacht… Dat zijn 4275 blz.

  1. Haha wauw, jij hebt drie keer meer boeken gelezen dan ik. Goed gedaan! Ik kan echt niet voorstellen dat ik zoveel boeken zou lezen. 😉

  1. Op zich is dat echt wel goed!! Jij schrijft ook nog je eigen boek en je hebt ook een leven he..: Ik heb ook moeten in een versnelling schieten om de mijne te halen. Gelukkig heb ik nu vakantie. 🙂 Have fun met Renegades 😉

 3. Ik slaagde er dit jaar niet in om mijn Goodreads-challenge te halen. Die hardnekkige leesdip speelde me teveel parten. Hopelijk gaat het dit jaar beter en ziet mijn Boekenjaar in cijfers er in 2018 weer helemaal anders uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.