Book Nerds

Ik ga dit jaar naar YALC en ik lees…

Vorig jaar ging ik naar het grootste YA-event in Londen en dat was een ontzettend succes! Ik maakte er een klein verslagje over en als ik het nu opnieuw lees, dan krijg ik er alweer helemaal zin in om te gaan. Er komen meer dan 50 auteurs en het is vanzelfsprekend dat ik al die boeken nog niet gelezen heb… Dus ik moet mezelf voorbereiden. Kijk je even mee welke boeken ik allemaal ga lezen tegen 27 juli 2018?

Dit jaar wordt het weer een gezellig reisje. We huurden een klein appartementje en gaan zelfs nog een dagje vroeger zodat we ook nog enkele uurtjes kunnen genieten van Londen. Ik reserveerde voor onze bende vriendinnen een Harry Potter-wandeling én we gaan een lekker ontbijtje gaan eten. Het wordt kortom een héél leuke reis… Maar dan moet ik ook nog wat boeken gelezen hebben!

The Belles – Dhonielle Clayton

The Belles is dé hype van dit moment in de US. Het is een prinsesachtig boek die zich afspeelt in Orléans. Perfecter kun je het niet hebben. Deze auteur komt ook naar YALC, dus ik wou zeker en vast dit boek lezen. Met mijn boekenbon die ik van Nancy heb gekregen, kocht ik dus dit boek.

Waar ik ga – Gayle Forman

In april kreeg ik dit boek als recensie-exemplaar van L&M Books. Net in die periode werd ook bekendgemaakt dat Gayle Forman naar YALC ging komen dit jaar! Woehoe, want ik was eigenlijk wel echt een fan van haar boeken If I Stay en Were She Went. Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe contemporary van haar zal zijn.

Only ever yours – Louise O’neill

Dit boek wordt heel veel besproken in de leesclub. Het schijnt een geweldige dystopische roman te zijn met ontzettend sterke feministische elementen. Ik keek er dus al een aantal jaar uit om dit boek te lezen omdat ik wel hou van sterke vrouwelijke personages, dus ik vond het geweldig dat ik eindelijk een excuus had om dit boek te bestellen.

Half Zwart – Sally Green

Dit boek ligt waarschijnlijk al drie jaar ongelezen in mijn kast. Drie jaar… Zonder YALC was ik ook niet van plan om aan dit boek te beginnen, maar Sally Green komt naar Londen! Ik ben dus benieuwd als ik dit een goed boek ga vinden. Deze fantasy heeft heel veel verschillende ratings gehad, dus ik ben benieuwd!

It only happens in the movies – Holly Bourne

Dit boek kreeg ik van twee boekenvriendinnen voor mijn verjaardag, dus ik vind het super dat ik een excuus heb om aan dit boek te beginnen! Het hoofdpersonage heeft dezelfde naam als ik… Ik ben dus heel benieuwd hoe dat gaat voelen. Ga ik het hoofdpersonage associëren met mezelf of juist niet? Spannend!

Tarnished City – Vic James

Dit is het vervolg op een boek dat ik al vorig jaar las voor YALC, Gilded Cage. (Lees die recensie hier.) Het vervolg was toen nog niet uit, anders had ik die meteen ook gekocht, want ik vond het boek echt super! Ik ben dus blij dat Vic James er weer bij zal zijn dit jaar, want ze is echt een super aardige vrouw.

Alice – Christina Henry

Dit boek kocht ik vorig jaar op aanraden van een vriendin. Het is een hervertelling van Alice in Wonderland en ik hou gewoon van Alice in Wonderland. Ik ben blij dat ik na een heel jaar toch dit boek uit de kast kan halen, want ook al keek ik er zo naar uit om het te lezen, het kwam er gewoon nooit echt van…

Traitor to the Throne – Alwyn Hamilton

Ik las het eerste deel, Rebel in the Sands, ongeveer drie jaar terug. Ik vond die echt geweldig, maar het is er nooit meer van gekomen om het vervolg te lezen. Maar vorig jaar op de boekenbeurs kocht ik dan toch het vervolg en liet het vervolgens weer een paar maand liggen. Ik hoop echt dat ik dit boek nog uitkrijg voor ik naar YALC vertrek, want het is best wel een dikkertje.

Wauw, ik ben er een beetje van verbaasd hoeveel boeken ik nog wil lezen. Help! Met welke zou ik volgens jou eerst moeten mee beginnen?

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Ik ga dit jaar naar YALC en ik lees…

  1. OMG! Begin met Traitor to the Throne <3 En lees dan maar meteen ook Hero at the Fall, deel 3 😉 Zalige boeken, Alwyn Hamilton schrijft geweldig goed!
    The Belles en Half Zwart vond ik trouwens allebei maar mehh…

  2. Wat leuk dat je ook gaat! Mijn vriendin is helemaal lyrisch over Christina Henry, dus hopelijk ga je haar boeken ook leuk vinden. Zelf ben ik echt weg van de boeken van Sally Green en Gayle Forman, ik heb er zo veel zin in! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.