Persoonlijk

Ik ben trots op mijn blog

Dagelijks ben ik bezig met mijn blog. Ik check mailtjes, lees boeken, schrijf artikels en weet-ik-veel-wat. Ik ben ontzettend blij dat ik ooit begonnen ben met het opstarten van mijn blog hier op WordPress. En kijk nu. Dat maakt me blij.

Ik blog nu nog net geen drie jaar. Pas op 19 augustus mag ik officieel zeggen dat mijn blog een nieuw verjaardagskaarsje mag uitblazen. In die drie jaar heb ik de leukste dingen meegemaakt en mogen doen. En dat maakt me dolgelukkig.

Nooit eens geen zin

Ik zal eerlijk zijn dat ik geen moment sinds ik mijn boekenblog heb aangemaakt eraan getwijfeld heb om te stoppen met bloggen. Zelfs toen ik weinig tijd had of helemaal geen tijd, bleef ik er zin in hebben. Het is een feit dat alles ups en downs heeft, maar bij mij heeft het nooit zo down gevoeld dat ik moest stoppen met bloggen en ik denk dat ik dat nooit zal voelen. Want weet je: bloggen is voor mij een soort uitlaatklep. Het is waar ik even mezelf kan zijn, kan praten over de dingen die ik graag doe en lees. Ik ben blij met mijn plekje in het wereldwijde web.

Je moet er tegenkunnen

Ik moet ook zeggen dat sinds ik een boekenblog heb en de merendeel van de mensen dat weten, sommigen (in mijn schoolleven dan) anders naar me kijken. Tja, ik lees gewoon graag en doe wat ik graag doe. Mensen verstaan dat soms niet en kijken dan naar je alsof je de sufste mens in de wereld bent. Ik ben al veel keren het slachtoffer van stomme vooroordelen geweest. Ik weet dat mensen me niet kennen, gewoon omdat ik niet zo’n prater ben bij mensen waarbij ik me niet goed voel. Het is stom dat je als tiener dat altijd moet meemaken, want ik weet dat ik niet de enige ben. Er zijn vast nog duizend andere mensen die hetzelfde voelen als ik. En toch voelt het altijd even pijnlijk wanneer ik met liefde praat over wat ik graag doe en sommige mensen op me neer kijken en meteen over iets anders beginnen. Tja, dan begin ik er soms ook niet meer over.

Je moet de liefde hebben

Ik heb zoveel bijgeleerd in de jaren dat ik blog. Van de technische snufjes tot aan de meest wijze levenslessen tot nu toe. Als je graag doet wat je doet, dan ga je gewoon blijven schrijven en lezen en weet-ik-veel-watten. Je moet tijd maken voor wat je graag doet, en dat doe ik graag. Ja, het is soms eens veel tijd en gecombineerd met schoolwerk is het soms echt moeilijk om een gaatje te vinden om meer te schrijven én te lezen. Maar dan doe ik het gewoon en daar komen soms geweldige dingen uit.

Je krijgt de liefde

Sinds het eerste artikel van mijn blog, zijn er veel geweldige dingen gebeurd. Zo ontmoette ik nieuwe vrienden. Misschien wel vrienden voor het leven. Ik kreeg de feedback die ik af en toe eens nodig had voor mezelf. Ik ontmoette geweldige auteurs, vertalers en uitgevers. Ja, die twee laatste mogen ook niet vergeten worden. En voor mensen die altijd op me neerkijken vanaf ik het woord boek zeg: f*ck you, want ik kan honderd dingen opsommen die mij meer gelukkig maken dan dat jij me ooit hebt gemaakt of kan maken. Aan de lieve mensen: negeer alsjeblieft de bovenstaande zin, maar jullie zijn geweldig!

Dus mensen

Als je ooit twijfelt aan jezelf, je blog of wat dan ook. Je hebt de liefde, weet je. Dat kan niemand je afpakken. Twijfelde je dus om een blog te beginnen? Probeer het dan! Het is zo iets leuks en dat ontdek je zelf onderweg. Ik zou zelf niet weten wat ik zou doen als ik geen blog zou hebben. Nee, ik kan het me echt niet inbeelden.

En jullie: hebben jullie iets waarvan je denkt niet zonder te kunnen? 

14 thoughts on “Ik ben trots op mijn blog

 1. Ja, ik zou niet zonder mijn wandelvrienden,uitlaatkleppen, kunnen.
  Zij en natuurlijk ook mijn dochters en kleinkinderen.
  Huguette

 2. Ik ben trots op je Audrey, doe waar jij van houdt en laat die stomme mensen maar praten, want jouw geluk kunnen ze niet afpakken! Ik zou inmiddels ook niet meer zonder mijn boekenblog kunnen, ik heb zoveel leuke mensen ontmoet sinds ik begonnen ben met bloggen, onder andere jou!

  1. Dank je wel Inge! Het doet me altijd plezier om te horen! Ik vind dat we allemaal trots mogen zijn op de dingen die we leuk vinden. ❤️

 3. Prachtig geschreven <3 Jouw blog is echt ge-wel-dig en je kan eraan zien hoe veel tijd en liefde je erin steekt! Keep up the super-amazing-awesome work 😀

 4. Je mag zeker trots zijn op je blog!
  Wat jij hebt bereikt op jouw prille leeftijd, is iets om trots op te zijn. Je hebt buitenlandse schrijvers ontmoet en dingen beleefd waar anderen van dromen.
  Er zullen altijd mensen zijn die niet op dezelfde golflengte zitten. Negeer die en richt je aandacht op diegenen die wel in je wereld passen. Ik ben ervan overtuigd dat je nog veel verbazingwekkende dingen zult beleven.

  Zelf zou ik niet zonder mijn kat Billie kunnen. En lezen! Sinds ik op 10-jarige leeftijd de bibliotheek ontdekte, is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Na al die jaren ben ik nog steeds verzot op boeken verslinden en hou ik ervan om anderen even enthousiast over boeken te maken.
  En wie niet begrijpt, dat ik dit ‘maar’ voor mijn beroep doe, beseft niet dat dit me gelukkig maakt.

  1. Dank je wel
   Nancy! Dat doet me heel veel plezier! Ik doe zo graag wat ik doe en ik heb al eens geprobeerd me in te beelden hoe mijn leven eruit zou zien zonder mijn blog, maar ik kan dat gewoon niet. ? En PS: ik zou ook niet zonder mijn katje Mia kunnen. ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.