Review

Hof van Mist en Woede | Sarah J. Maas

Let op! Dit is het tweede boek in een serie. Deze recensie kan mogelijk spoilers bevatten over het eerste deel, Hof van Doorns en Rozen. (Die recensie kan je eventueel hier lezen.)

Hof van mist en woedeAuteur: Sarah J. Maas
Serie: Court of Thornes en Roses #2
ISBN: 9789000347568
Uitgeverij: Best of YA
Prijs: 19,99
Samenvatting:
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Mijn mening: 7,9/10

Ik had niet gedacht dat ik ooit het vervolg zou lezen van Hof van Doorns en Rozen. Na Dear Book Nerds tweede leesclub (over dat eerste boek) en mijn niet zo goede kritiek, had ik niet echt veel zin om nog mijn tijd te besteden aan het tweede deel. Misschien klinkt het best raar, maar ik ben beginnen lezen in het tweede deel ondanks mijn slechte ervaringen. Ja, wat vriendinnen, leesclubs en overtuigingskracht toch niet kunnen doen.

Ik had al heel veel nagedacht of ik wel nog verder zou gaan met deze serie. Ik ben immers echt een grote fan van Sarahs andere serie Throne of Glass. Toen dus één van de leesclubbers zei dat het ACOMAF veel beter was dan het eerste deel geloofde ik haar en kon ik het boek echt niet weerstaan toen het in het bibliotheek te leen stond. En op dit moment heb ik geen spijt dat ik het boek van plusminus 600 pagina’s heb meegenomen.

Eerst en vooral TEAM RHYSAND! Ik was al in zijn team bij het eerste boek! Je kan het niet geloven, maar ik hou van zijn personage. (Want zoals je wel al weet heb ik een zwak voor alles wat mooi, mannelijk en ongelofelijk grappig is…) Ik was dan ook geweldig blij dat Rhysand een grotere rol kreeg in dit boek en ik was op slag verliefd, alweer. Zijn personage is zo’n geweldige toevoeging aan het boek.

Feyre is veel veranderd in vergelijking met Hof van Doorns en Rozen. Ze is zo veel gegroeid en is eindelijk de vrouw die ik al altijd in haar wilde zien. Misschien is dit wel één van de leukste aspecten in het boek. Sarah J. Maas heeft echt de dingen veranderd die ik anders had willen zien. Feyre is niet meer die ‘oude’ zaag, al zaagt ze nog steeds in het boek. Met andere woorden, ik kan het verdragen en heb er vrede mee terwijl ik dat in het eerste deel totaal niet had.

Dit boek is een dikke pil, dat hoef ik jullie niet te vertellen. En eerlijk is eerlijk, soms werd het een beetje te langdradig. Ik verveelde me niet echt, maar het werd me een beetje te veel. Zeker toen de laatste 200 pagina’s. Toch wist Sarah J. Maas wel altijd met iets onverwachts te komen en werden zelfs die langdradige stukken plots weer goedgemaakt met een geweldig slot dat me alleen nog maar nieuwsgieriger maakte.

Als je me nu zou vragen waar Tamlin dan is gebleven, ik weet het niet. Hij is voor mij al een irritant personage sinds Hof van Doorns en Rozen. Ik was zo blij dat dit boek een andere draai kreeg. Gewoon omdat het Lentehof niet de enige plaats is die ik wou verkennen tijdens het lezen. Sarah heeft me meer laten zien over het volk die leeft in Prythian. Bovendien zijn er heel wat nieuwe personages geïntroduceerd die me echt nauw bij het hart liggen. Ja, ik moet bekennen: boek twee is zo zo zo veel beter!

Hof van Mist en Woede heeft alles in huis om een fangirl helemaal gillend de kamer rond te laten rennen. Sarah J. Maas heeft alle ‘fouten’ die ze volgens mij in boek één had gemaakt weer helemaal goed gemaakt. Echt, ik hou van dit boek. Ondanks zijn dikte heb ik het in een mum van tijd uitgelezen en was ik oprecht blij toen ik het uit had. Deze serie is echt een must read. (Gewoon al omdat je Rhysand & co moet leren kennen!)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.