Book Nerds

Hoe koop jij boeken?

Er zijn verschillende plaatsjes waar je je favoriete boeken kunt kopen… Maar wat is nu eigenlijk het gemakkelijkste? We zoeken het uit!

De bekendste: THE OLD BOOKSHOPBook Shop

Wat vind ik het heerlijk om rond te kunnen snuffelen tussen de boekenplanken! Dat gevoel is verschrikkelijk leuk en alleen daarvoor zou je een boek kopen. Soms vind ik het inderdaad jammer dat hier in Brugge geen één boekenwinkel Engelse boeken verkoopt en als ze het dan doen, zijn het alleen de bestsellers. In Amsterdam bijvoorbeeld kun je in verschillende, mega, fantastische boekenwinkels gaan rondneuzen zoals de American Bookstore en Waterstones.
Dat is misschien wel het nadeel van een boekenwinkel: ze hebben niet alle boeken op voorraad of ze hebben de juiste taal niet. (Niet dat ik dat verschrikkelijk vind, want het is eigenlijk de charme van een boekenwinkel.)

De gemakkelijkste: BOL.COM & BOOKDIPOSITORY

Met een muisklik is je boek besteld. Engels, Spaans, Duits, het maakt allemaal niets uit! Op een webwinkel heb je een veel groter aanbod aan vooral Engelse boeken en dat maakt bol.com en Bookdipository de place-to-be voor YA-readers. Ook ik neem regelmatig een kijkje bij deze websites vooral voor hun aanbod, maar soms ook voor hun zachte prijsjes. 9 euro in plaats van 13 maakt een groot verschil als je 10 boeken op je verlanglijstje hebt staan en maar ook de gratis verzendingskosten zijn  heel aantrekkelijk.

Maar wanneer je boeken aankomen? Een héél grote vraag! Onlangs had op Bookdipository drie boeken besteld. Ze waren alle drie apart toegekomen en het heeft 2 weken gestuurd vooraleer The Heir in mijn brievenbus lag (gepre-orderd, noemen ze dat dan!). Dus als online kopen nu echt veel compenseert, valt te betwijfelen. Vooral voor een Book Nerd die graag al haar boeken bij de hand heeft, zijn webshops niet altijd handig.

De goedkoopste: DE KRINGLOOPWINKEL of ROMMELMARKT

Welke Book Nerd gaat nu niet graag naar een plaats met goedkope boeken? Geen één denk ik! Ikzelf weet een paar leuke plaatsjes zijn waar ze Engelse maar ook Nederlandse boeken verkopen aan spotprijsjes. Gelukkig weet ik mezelf altijd in te houden, want de plaats in mijn boekenkast is flink aan het slinken. Maar de drang om toch de tofste YA- boeken te kopen is een beetje te groot, vooral als ze maar 2 euro kosten.

Ook op een rommelmarkt kun je veel leuke boeken kopen aan kleine prijsjes. In mijn shoplog ,die je hier kunt lezen, had ik verschillende leuke en ook Engelse boeken gekocht voor de prijs van één boek. Boy 7 van Mirjam Mous, True Blood,… GEWELDIG!

De slimste: DE BIBLIOTHEEK

Misschien hadden jullie het al eerder door dan ik en bespaarden jullie een hele hoop geld door gewoon naar de bibliotheek te gaan. Slim! Ikzelf ga ook graag naar de bibliotheek omdat ze daar een verschrikkelijk groot aanbod hebben aan jeugdboeken en meestal hebben ze de laatste nieuwe YA’s een paar weken na de publicatiedatum, dus ik amuseer me zeker rot!
Maar ook het feit dat ze er ook oudere boeken kunt vinden die niet meer leverbaar zijn is een grote aantrekkingsfactor.
Alleen als je al wat oudere boeken uitleent, kan het wel gebeuren dat je kaft uiteenvalt of er een dode insect tussen de meest spannende pagina’s van het boek is geplet. Ja, daarom alleen al koop ik erg graag een boek. En als er dan een vlek op het boek zit dan weet je tenminste wat het is…

Waar kopen jullie graag boeken? Hebben jullie nog plaatsjes toe te voegen?

9 thoughts on “Hoe koop jij boeken?

  1. Het makkelijkst is inderdaad bol.com, ideaal! Toch vind ik tweedehands fijner, omdat dit vaak goedkoper is. Ik koop vaak boeken via Facebook, Marktplaats, rommelmarkten en de Kringkoopwinkel!

    1. Onlangs heb ik ook eens een paar boeken op Facebook gekocht, maar ze moeten nog aankomen… Alleen het nadeel van de Facebookkoopjes is dat de verzendingskosten naar België torenhoog zijn en ik daarom niet zo rap boeken op Facebook koop! ?

  2. Ik kom het liefste in de Kringloopwinkel en/of rommelmarkt. Bij ons in Enschede kan je af en toe nog hele goede boeken voor een laag prijsje kopen. In de boekhandel vind ik de keuze enorm en dan kan ik lastig een keuze maken tussen al die mooie boeken. Gezien de prijs ga je ook niet direct met een hele stapel de deur uit. Bij de Kringloopwinkel kan dit dan weer wel. Het nadeel is alleen dat je niet de nieuwste boeken hebt, maar dat maakt mij niet zoveel uit..

    1. Ja, ik vind dat de zachte prijsjes van de kringloop me altijd overhalen… Maar ook het boekenfestijn is voor mij de place-to-be als het om boeken met kleine prijsjes gaat!

  3. Zelf haal ik mijn boeken bij één van de volgende: The Book Depository, rommelmarkten, kringloopwinkel, Standaard Boekhandel, Boekenfestijn, garageverkopen, Fnac, De Sleghte, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.