Book Nerds, Persoonlijk

Het YA Summercamp

deze week was ik eventjes offline ook al waren er een paar berichten gepost. Ik vertel jullie wel even waar ik was.

Het YA Summercamp

Het Summercamp was georganiseerd door Storm Publishers, een beginnende uitgeverij die onder andere De Stem van de Zee heeft uitgegeven. Het kamp was vooral voor beginnende jonge schrijvers en mensen die natuurlijk van boeken houden. (Ik dus!)

Wat heb ik er allemaal gedaan?

Op de eerste dag hebben alle boekenfanaten elkaar vooral leren kennen. Je favoriete boeken, schrijvers en blogs delen stond toen vooral op de agenda! Die dag heb ik echt héél veel boekenliefhebbers leren kennen en naarmate de week vorderde heb ik echt vriendinnen gemaakt.

Dag twee bestond vooral uit interessante cursussen geven door Marijke F. Jansen die schrijft voor Tinteling Romance onder de pseudoniem Lily Frank. Marijke is er echt in geslaagd om mij leuke tips en trics bij te leren om mijn personages vanbinnen en vanbuiten te kennen. Ook haar tips om je plot goed te ontwikkelen hebben er toch wel voor gezorgd dat ik mijn schrijfsels nog even ga herlezen voor ik weer begin verder te schrijven.
Maar natuurlijk bestond de dag niet alleen uit schrijflessen, nee, een spelletje weerwolven kon er ook nog bij!

Op de derde dag had ik ook een paar cursussen: schrijftechnieken, writersblock, herschijven en een cursus door Lisette Jonkman.
De eerste drie waren heel interessant en waren gegeven door Michael Mandersloot, een redacteur van Storm Publishers. Ik heb echt geleerd dat je erg veel woorden uit je schrijfsels kan schrappen en er dan misschien één derde nog overblijft. Echt geweldig dus!


De andere cursus werd gegeven door Lisette Jonkman en was een beetje een herhaling van de vorige cursussen. Na die cursus heb ik ook haar boek Schrijven Kreng! gekocht en ik kan je vertellen dat die heel leerrijk ik voor beginnende schrijvers!
Na de workshops hadden we erg veel vrije tijd en hebben we met z’n allen gezellig aan het kampvuur gezeten en lekker genoten!

De laatste volle dag hebben we een cursus gehad van Lis Lucassen, de schrijfster van Hitte. Haar cursus ging vooral om de soorten spanning in een verhaal en heeft ons dus een paar trucjes geleerd om de spanning in je verhaal te verbeteren! Na die cursus kregen we een workshop over spelling en grammatica… (Ik weet wat je denkt: het is vakantie) Maar ondanks de verwachtingen viel alles heel goed mee want met de spellingtest kon je boeken winnen!  (Helaas was ik vierde…) Vervolgens hebben we ons kunnen verdiepen in de kunst van het recenseren. Een cursus die gegeven werd door Alex Hoogendoorn, een Hebban-recensent.
Daarna konden we ons amuseren met een YA-panel met Marijke F. Jansen, Lis Lucassen en Chinouk Thijssen!
Die dag hebben we uiteindelijk afgesloten met een bonte avond en een gezellige babbel rond het kampvuur!

Volgend jaar weer?

Ik vind dit kamp echt een aanrader voor iedereen die van boeken en schrijven houdt. Ik vond het zo leuk dat we veel vrijheid hadden en gezellig konden kletsen over onze favoriete boeken. Maar niet alleen de boeken speelden een grote rol in dit kamp, ook de geweldige mensen die ik er heb leren kennen hebben mij een week geven om nooit te vergeten!

10 thoughts on “Het YA Summercamp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.