Persoonlijk

Het spijt me (mijn fantastische en tegelijk verschrikkelijke week)

 

Ik weet dat het even geleden is dat er een echt kwalitatieve post is verschenen op deze geweldige boekenblog, maar hoe meer schoolwerk ik krijg, hoe moeilijker ik het heb om zin te hebben in schrijven. En daarom zeg ik even het spijt me tegen mezelf.

Examens die steeds maar belangrijker worden en meer leerstof bevatten, zijn de dingen die nu vooral in mijn hoofd rondspoken. Ook helpt het niet echt dat de tijd vooruit lijkt te gaan als een sneltrein en ik zo veel andere dingen moet doen voor school. Ik kan me precies nog niet echt concentreren op die twee weken die toch wel gaan bewijzen dat ik alles heb begrepen het afgelopen jaar. Dus ja, ik kamp met de typische tienerproblemen die nog lang niet mijn wereld uit gaan.

Maandag, de toets der toetsen

Ja, meestal ben ik best uitmuntend in het vak die de meeste mensen haten, maar die ene dag had ik echt een dipje die ik niet kan verklaren. (Ik slaap al echt een paar weken verschrikkelijk slecht, dus dat kan het ook verklaren…) Dat dipje zorgde er dan misschien ook dat ik mijn toets dan niet zo geweldig maakte als altijd. Helaas voor mezelf raakte ik nog dieper verzeild in dat dipje waar niemand in wil zitten.

Dinsdag, de dag die me officieel uit mijn dipje haalde

Op het moment dat ik dit schrijf, beleef ik weer mijn gevoelens van dinsdagavond. De avond waarop ik naar de presentatie van de inleefreis van de 5des en 6des naar India ging. Ik heb echt bijna gehuild door de prachtige en tegelijk zo verschrikkelijk onmenselijke foto’s van de mensen in India. 15 van onze leerlingen gingen namelijk samen met 2 prachtige leerkrachten 2 weken naar India om daar waterinstallaties te plaatsten voor de allerarmsten en de school van het goede doel SISP een nieuw jasje te geven. Dat was de avond waarop ik tegen mezelf zei: jij met je onnozele tienerproblemen, waar ben jij nu weer mee bezig!

Omdat ik niet echt een verslagje kan geven, heb ik hier een aantal prachtige foto’s van het werk die onze school heeft verricht met de 19.200 euro die we hebben ingezameld voor SISP:

 

Woensdag, slaan we even over 😉
Donderdag, weer een nieuwe datum om vast te prikken op je kalender en dan…

Het midden van de week was echt geweldig! Ik plande een nieuwe leesclub van Dear Book Nerd Book Club die doorgaat op 6 augustus in de Brugse Boekhandel! De details deel ik later in een deftig bericht, maar ik kan nu alweer zeggen dat ik weer iets origineels en gezellig heb bedacht om weer toe te voegen aan de leesclub! Dus hou mijn blog hier in de gaten. IMG_0139

En dan… Wel, kreeg ik ontzettende hoofdpijn door een strakke deadline voor school. Ik heb nog 3u en een half moeten werken aan een PowerPoint. Deze speciale PowerPoint heeft er ook nog eens voor gezorgd dat het meisje waarmee ik samenwerk mijn neus heeft afgebeten omdat ik toevallig op mijn Audrey-manier zei dat ik absoluut niet tevreden was dat ik de PowerPoint op het laatste stekje nog helemaal zelf heb moeten afwerken. En er was nog veel werk aan. Dus misschien kun je wel al raden hoe vrijdag eruit zag als je een boze vriendin hebt…

Vrijdag, de dag van tegengestelden

Als je donderdag hebt gelezen kun je misschien wel al verwachten waar al die hoofdpijn en afgebeten neus naar geleid heeft, of misschien toch niet. Ook al had ik zo lang nog doorgewerkt voor die PowerPoint in plaats van iets leuks te doen, had mijn boze vriendin achter mijn rug gaan zeggen tegen de leerkracht dat ze de PowerPoint niet kon/wou doen. Zo zie je maar weer, leuke vriendinnen. En als je me al eens in het echt hebt gezien en gesproken dan weet je dat ik best wel rechtuit en gevoelig ben en misschien nu de grootste teleurstelling ooit in mijn hart voel. Vooral omdat weer alles zo opgeblazen was, iets dat eigenlijk helemaal niet nodig was. Greeno Boekenlamp - limoen (foto 1)

Maar gelukkig bestaat er nog karma naast ons kinderachtig gedrag, want…  Ik kwam thuis met een heel irritant gevoel in mijn buik door die hele toestand toen ik mijn mailbox opende en ik had mail! Herinneren jullie je als je op de boekenbeurs vorig jaar bent geweest dat ene standje waar je mee kon doen met een winactie waarbij je kans maakte op een boekenlamp zoals hierboven? IK HEB DIE NAMELIJK GEWONNEN! AAAH, nog beter dan Harry Potter die voor het eerst eindelijk kuste met Ginny! Ik zeg je, ik wel een beetje uit mijn dipje.

Het weekend, ja ik weet het

Het weekend is er nog helemaal niet, maar ik vond dat ik jullie gewoon eens een kijkje moest geven op een week van mij. En misschien ook omdat dat gevalletje van die stomme PowerPoint even van mijn hart moest. Dus bij deze heb ik jullie dat kijkje gegeven. Als je nog wilt weten wat er nog op de planning staat dit weekend: ik ga naar het feestje van mijn beste vriendin en voor de rest moet ik jullie vervelen met het feit dat ik veel ga studeren! Maar ik kijk ontzettend uit naar dat feestje. En ik denk mijn vriendin ook, want ik plaag haar al weken dat ik haar cadeau heb! 😉

Sorry voor al het gezaag

Maar misschien is dit gewoon mijn manier om te zeggen dat ik het ontzettend druk heb en ik over 2 weken mijn examens afleg. Ik moet ook nog 2 boeken uitlezen voor mijn examen Nederlands en Frans, dus ik zit een beetje in tijdsdruk. Ik wil jullie (en mezelf) dus graag even waarschuwen dat er de komende weken niet zo veel posts zullen verschijnen. Dus nogmaals sorry, maar ik kan niet alles tegelijk doen.

Hebben jullie zelf examens of ben je nu al bezig, ontzettend veel geluk! Ik duim voor jullie! 😉 (Hopelijk jullie ook voor mij!)

 

14 thoughts on “Het spijt me (mijn fantastische en tegelijk verschrikkelijke week)

    1. Ja, ik vind het echt ontzettend jammer, maar nu het vakantie gaat zijn ga ik zeker en vast de tijd hebben om online ook iets te doen, dus dan kun je toch nog meelezen! 😉

  1. Veel succes met al je toetsen!! En ook zo leuk dat je ook nog eens de tijd neemt om zo verschrikkelijk veel te organiseren! Respect gurl 🙂 Omg leuk dat je die lamp gewonnen hebt 😀

    1. Bedankt! Ik vind het ook geweldig! Zoiets kost echt veel geld, ik zou het nooit zelf gekocht hebben. Maar het stond wel hoog op mijn wishlist! Dus is ben ongelofelijk blij! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.