Book Nerds

Het Bloggers-Vriendenboek van Zwartraafje

Wie vindt het nou niet leuk om een vriendenboek in te vullen. Vroeger deed ik het alleszins wel! Toch is het al een tijdje geleden dat ik er eentje heb ingevuld.

Zwartraafje kwam met idee van een Bloggers-Vriendenboek vorige week en natuurlijk wou ik meedoen!

Benieuwd naar mijn antwoorden?

Naam: Audrey

Leeftijd: 15

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Momenteel ga ik nog naar de middelbare school KA Brugge Centrum 1 in Brugge. In september start ik in het vierde jaar in de richting Latijn met extra wiskunde.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Lezen en bloggen zijn echt wel mijn grootste hobby’s, maar om toch een beetje af te wisselen ga ik twee keer per week gaan dansen. (Genoeg hobby’s dus!)

Je favoriete eten?
Ik eet ontzettend graag Belgische frietjes en als ik ze nog maar ruik moet ik er gewoon eten… Een voordeel om  in België te wonen!

Je lievelingskleur: Ik heb eigenlijk geen lievelingskleur, maar ik zie wel graag donkerblauw.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Echt iets verzamelen doe ik eigenlijk niet… Toch als ik opreis ben geweest, spaar ik graag mijn hotelkaartjes en infoboekjes van de monumenten en kastelen die ik bezocht heb. Als ik dan later terugkijk naar die boekjes kan ik altijd weer herinneren wat ik daar heb gezien en heb ik altijd een paar seconden het gevoel dat ik opreis ben.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat het ​de stripboeken zijn van K3. Ik weet het, ze staan nog steeds in mijn kast. Maar toen ik een kleuter was, hield ik echt van K3 en daarbij hoorden dus ook de boekjes!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?Virginia Andrews schijnt een heel goede schrijfster te zijn. Toch toen ik een nieuw boek van haar kocht, de dochter van de duisternis, was ik echt op het randje van dromenland. Ik heb hem dan ook niet echt uitgelezen en had liever een ander boek willen kopen voor mijn €17.50.

​​Luister je naar audio-boeken?
Nee, absoluut niet. (De voorlezers hebben echt saaie stemmen!) ​Ik lees veel liever, maar een vriendin van mij luistert graag naar audio-boeken.

Heb je een favoriet genre?
Ik lees alles graag behalve echte thrillers zoals politiethrillers, enz.

Welk boek zou je op die moment willen kopen? Lobsters BB
Nou, ik heb dit weekend gans Brugge doorgelopen om Lobsters van Lucy Ivison en Tom Ellen te vinden, dus dit boek stond wel hoog op mijn verlanglijstje. Maar ook Waar Het Licht is van Jennifer Nover lijkt mij geweldig om te lezen sinds ik zo ondersteboven ben van Ik Geef Je De Zon van Jandy Nelson.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Eerst had ik een indeling volgens kleur, maar… omdat mijn boekenkast stilletjes aan veel te klein wordt voor alle boeken die ik koop, probeer ik ze gewoon in mijn kast te krijgen. Jammer hè! Toch probeer ik nog een beetje orde te houden door donker en licht een beetje te rangschikken en Engels en Nederlands in een ander vakje te zetten.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voor mijn verjaardag afgelopen maart heb ik een e-reader gekregen. Nu heb ik daar al redelijk wat boeken opstaan. Toch vind ik het nog altijd leuker om een echt boek ik mijn handen te hebben, maar ik heb er ook niets op tegen om op een e-reader te lezen. Voornamelijk lees ik dus fysieke boeken… ( en daar lijdt mijn boekenkast echt onder!)

Heb je een favoriet boek?
Ik heb niet een welbepaald favoriet boek. Het is eerder een lijstje van favorieten, want ik vind dat je boeken niet echt goed kunt vergelijken met elkaar. Een paar van mijn favorieten zijn Ik Geef Je De Zon en de Touching-Juliette Serie, maar ook De Kroon van de Tearling staat hoog op mijn lijstje!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De mooiste cover is ongetwijfeld die van Vertrouw me van Tahereh Mafi! Het oog die in bloei staat op de voorkant is gewoon geniaal en past zo goed bij het boek. Ja, ik ben echt verliefd op die cover!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Tellen is echt niets voor mij… Maar ik schat dat er toch ietsje meer dan 200 boeken in mijn boekenkast staan. Ik denk echt dat dat toch een beetje te veel is want de meeste moeten nog gelezen worden. 😉

Wat is je laatst gekochte boek?
Zoals ik al zei ben ik dit weekend opzoek geweest naar Lobsters, die overigens iedereen gaat confronteren met zijn realistische kijk op de liefde en met name seks.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Hmm, ik denk dat dat Twilight van Stephanie Meyer was. Zoals je (redelijk veel) kan lezen op mijn blog ben ik wel erg bezig met boeken en vooral lezen. Toch gaat mijn liefde uit naar boeken met vampiers en ik denk dat ik gewoon verliefd ben op Edward Cullen die dé perfecte vampier en date is! ​

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Raar, maar vroeger was ik niet zo’n lezer​. Ik haatte het vooral omdat je op school de leessnelheid gemeten werd en je ook luidop moest lezen iets wat ik toen nog niet zo goed kon. Echt een favoriete auteur had ik toen niet echt, maar ik las toen heel graag Kiekeboe strips.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Strips niet meegeteld zijn het de boeken van P.C en Kristin Cast. Ik heb wel niet de ganse reeks die, denk ik, ongeveer 13 boeken telt. Ik denk dat ik na het 6de boek gewoon ben opgehouden omdat de plot zo veel in herhaling viel en het een beetje langdradig werd.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik lees erg graag mijn boeken opnieuw vooral in de vakantie of als er een vervolg uitkomt. De gehele Touching Juliette-trilogie is zeker al meer dan 3 keer gelezen, gewoon omdat Tahereh Mafi één van mijn favoriete schrijvers is. Haar schrijfstijl ligt mij helemaal en ik houd gewoon van Juliette en Warner. Maar ook de Soulmates-serie is een heel goeie serie om opnieuw te lezen in de zomer! Ook al was ik erg teleurgesteld in Misty Falls, toch weten de drie voorgaande boeken mij altijd te amuseren. Zeker de moeite waard!  

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, maar ik denk dat iedereen dat wel eens tegenkomt. De voorspelling van de druïde van Reina Bakkers heb ik gewoon uitgelezen omdat ik hem niet van de bib had gehaald en niet al mijn geld wou verspillen als je weet wat ik bedoel. Maar meestal houd ik gewoon op met lezen als ik het écht niets vind.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Wat wou ik dat ik dat kon! Helaas ook al heb ik zoveel boeken in mijn kast staan, moet ik met niet eens proberen. Er bestaat echt geen boek die een titel heeft die begint met een y. Dat heb ik weer!

Je kunt met het Bloggers-Vriendenboek andere bloggers verkennen of wat meer over je favoriete bloggers leren kennen, dus waarom niet? Heb je ook een blog en wil je meedoen? Klik dan hier!

2 thoughts on “Het Bloggers-Vriendenboek van Zwartraafje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.