Persoonlijk

Hello, I’m back! | Mijn verslagje van een maandje op reis

Het is alweer even geleden, maar ik ben super blij dat ik eindelijk weer een paar woorden kan typen voor mijn blog hier, want ik heb er echt naar verlangd. Er is in april zoveel gebeurd: zoveel emoties, zoveel gebeurtenissen. Ik ben alles nog steeds aan het verwerken en wauw: ik weet niet waar ik moet mee beginnen. Maar hier gaan we dan!

Twee weken India
 • 30 maart vertrok ik op vrijwilligersreis naar India. Twee weken zou ik me vertoeven in een cultuur die wij hier in de Westerse wereld niet gewoon zijn. En het was fantastisch.
 • Tijdens de reis zijn we vier dagen waterfilters gaan installeren. Ik ga er niet te veel over uitweiden, maar ik vertel je dit: alles wat ik gezien heb was zo confronterend en het heeft allemaal zo’n indruk op de achtergelaten. Ik kan er nog steeds niet veel over praten en zelfs schrijven gaat me moeilijk af. DSC_0539.jpg
 • Ik las tijdens de super lange vlucht wel een mega goed boek uit, waarvan er binnenkort een recensie van verschijnt! Allesbehalve oké was misschien niet het beste boek om te lezen tijdens een nachtvlucht… Ik heb zoveel hardop gelachen en jongens toch… Die Chinese dame die naast me zat, zie ik nog altijd raar naar me kijken.
 • De bananen in India zijn het beste dat ik ooit heb gegeten. Ik zal hier in België nooit meer met plezier een banaan kunnen eten. Ik vond dat jullie dat moesten weten.
Een weekje respijt
 • 13 april kwam ik ’s avonds laat thuis. Voor het eerst zag ik mijn telefoon na twee weken terug en dat vond ik best wel raar. Ik heb ontzettend genoten van al die momenten zonder gsm. Je kan niet geloven hoe rustig je daarvan wordt.
 • Pas toen ik om 2 u ’s nachts in m’n bed lag, viel alles dat ik in India had gezien op me neer. En tja, dat ben ik nog steeds een beetje aan het verwerken…
 • Die week was absoluut raar: mijn blog werkte plots niet meer, ik werkte niet meer en ik had nergens zin in. En uiteindelijk, vond ik mezelf stukje bij beetje weer terug.
 • Op vrijdagavond 20 april ging ik naar YalFestVL! Dat verslagje komt nog ergens deze week online, maar ik kan je nu al vertellen dat ik ervan genoten had! (Ik mocht trouwens de enige echte Tomi Adeyemi na afloop interviewen!)
 • Ik heb die week trouwens ook een belangrijke beslissing gemaakt in verband met mijn toekomstdilemma, maar later daarover meer!
Berlin, here we come!
 • Oké, deze maand heb ik héél veel reizen gemaakt. Nog maar net terug uit India, en daar ga ik weer. Deze keer ging ik op verplichte reis met school naar Berlijn!
 • Berlijn is zo’n prachtige stad, en het contrast met India kon niet groter zijn. Daar moet ik ook nog even van bekomen. DSC_0195.jpg
 • Ik kocht er de eerste Harry Potter in het Engels ter voorbereiding van de Harry Potter-sleepover deze week én kocht een er feministisch T-shirt. Geweldiger kan het niet zijn.
 • Er waren prachtige musea én zoveel lekker eten. Het hoogtepunt was toch wel mijn lunch in een zuid-Vietnameesrestaurant. ZO LEKKER! DSC_0337.jpg

Zo, ik heb nog helemaal niet alles verteld, maar er is zoveel gebeurd en ik heb zoveel gezien! Ik hoop dat jullie even kunnen meegenieten van de foto’s. Als je vragen hebt over wat ik gedaan heb, kun je die altijd hieronder stellen! 

Hoe was jullie april?

Foto credits: Elise Gaeremynck

 

 

 

 

6 thoughts on “Hello, I’m back! | Mijn verslagje van een maandje op reis

 1. Ik heb echt met je te doen Audrey. Zo’n reis moet zeker inpact op je gehad hebben. Je voelt je namelijk schuldig bij alle genoegen die je hier hebt en zij niet kunnen hebben en vaak willen wij dan meer en meer. Ik heb ooit eens een paar dagen meegedraaid in een goed doel (Poverello) en dat liet ook zijn markeringen bij mij achter, maar vergeet ook niet dat omdat wij het net iets beter hebben we dan ook weer in staat zijn hulp te bieden.

  Ik vind het echt prachtig wat je gedaan hebt voor die mensen. Niet iedereen staat daar voor open. Ik ben echt trots op je. Ik en velen anderen kunnen inderdaad niet begrijpen wat je daar allemaal gezien hebt, maar als ik je zie, voel ik dat het te erg voor woorden is en dat je jezelf daaraan hebt blootgesteld toont ook aan wat voor een sterk en dapper persoon je bent.

 2. Zo’n inleefreis moet inderdaad moeilijk te verwerken zijn! Ik ben ooit één dag naar Auschwitz geweest en daar was ik al niet goed van. Goed dat je achteraf in België genoeg afleiding kon vinden bij je vrienden en de leuke uitstapjes (en goede boeken, duh).

 3. Super, dat je blog toch terug in orde is gekomen. En euhm … misschien valt dat verschil tussen die bananen beter te verteren wanneer ze verwerkt worden in een Bananoffee-trifle. 😉 Ik vond het echt leuk om je nog eens te zien op YAlfest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.