Books

Films waarvan je niet wist dat er een boek van bestond #1

Heb jij soms ook eens dat je een prachtige film hebt gezien? Meestal google je de naam dan even en… ER BESTAAT EEN BOEK VAN??? Meestal heb je dan het gevoel van yes, maar toch is het altijd leuk om eerst het boek te lezen.

De komende paar weken zal ik een paar films noemen waarvan je niet wist dat er een boek van bestond.

The Lovely Bones van Alice Sebold

Dit boek gaat over de 14-jarige Susie Salmon, die op weg naar school brutaal wordt verkracht en vermoord door haar buurman, een seriemoordenaar. Het verhaal vertelt hoe Susie uiteindelijk rust vindt in het hiernamaals.

Het boek heb ik nog nooit gelezen, maar de film heb ik wel al gezien. Een echte topper. Het is wel een zware film met veel aspecten die onmogelijk lijken, maar het einde is erg rechtvaardig en ontroerend. Geen film voor een Happy-Friday dus!

Matilda van Roald Dahl

Matilda is een behoorlijk slim meisje van 5 en een half, die boeken Ā leest van wereldberoemde schrijvers zoals Dickens, Kipling, enz. Maar haar ouders vinden dat niet zo interessant. Ze vinden haar maar een onderkruipsel. Als Matilda haar ouders wil betaalt zetten, gaan de poppen dansen en ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Zelf heb ik het boek noch de film gezien. Maar een vriendin van mij is een enorme fan van Roald Dahl. Vandaar dus deze titel.

 

 

Heb jij opmerkingen over deze films/boeken? Laat me iets weten en kijk uit voor nieuwe berichten over dit onderwerp!

 

 

 

 

1 thought on “Films waarvan je niet wist dat er een boek van bestond #1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.