Films

Filmreview: Insurgent

Regisseur: Robert Schwenkte
Gebaseerd op het boek: Insurgent van Veronica Roth
Speelduur: 119 min
Acteurs: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James,…
Samenvatting IMDb.com:
Beatrice Prior must confront her inner demons and continue her fight against a powerful alliance which threatens to tear her society apart with the help from others on her side.

Mijn mening:

Alhoewel ik de boeken nog niet heb gelezen, denk ik dat ik dat toch wel eens zal moeten doen want ik vond de film werkelijk geweldig ook al waren er een paar minpunten.
Ik ben naar de cinema geweest met een groepje vriendinnen waarvan maar 1 de boeken had gelezen en deze keer was ik het niet. De rode draad van de film was dus een verrassing en ik heb me daardoor erg geamuseerd.

Tris is een moedig maar tegelijkertijd ook een erg onzeker personage.  Sommige momenten in film waren soms ergerlijk en daardoor had ik soms het gevoel: What are you doing???
De relatie tussen Four en Tris is niet zo heel romantisch als ik had verwacht in de tweede film, ook al hebben ze ‘het’ gedaan. Ik vond dat ze soms erg wisselende signalen uitzonden, maar ik denk dat het in het boek anders is.

Ook Peter was een storende factor… Ik snap die gast echt niet! Eerst verraadt hij Four en Tris en dan is hij plots weer een bondgenoot? Ik vond dat echt niet leuk en had echt het gevoel dat ik mijn popcorn naar het scherm wou gooien.

Ook al heeft Insurgent voor mij wat minpuntjes, ben ik toch verrast geweest door de psychologische mindtricks. De simulaties waarin Tris zat waren nog beter dan in Divergent en ze waren ongelofelijk spectaculair. Het merendeel van de film bestond uit de twistende mindtricks en ik vond het echt geweldig!

De minpuntjes en de mindtricks namen het dus tegen elkaar op toen ik mijn mening vormde als het einde aan het naderen was. Ik vond de film die ik tot dat moment had gezien écht geweldig! Maar toen kwam het einde… Wat een teleurstelling. Ik weet niet wat ze ermee bedoelden, maar het was precies het beeld van het einde van een trilogie. Ik had niet het gevoel ,toen de credits begonnen, dat er nog een derde film zou komen.

Total experience: 8.2/10

Ik weet dat ik harde kritiek op Insurgent heb gegeven en dat ik  de film toch nog goed vind. Er waren inderdaad een aantal scènes, ook al heb ik het boek niet gelezen, die ik anders zou gefilmd hebben. Al bij al was Insurgent een leuke sciencefictionfilm met leuke twists en plotwendingen.

2 thoughts on “Filmreview: Insurgent

  1. Heee, ik was bij de première van deze film. Nou oke, op hetzelfde plein 😛 Eigenlijk kwam ik daar ook pas naderhand achter gezien ik niets met films heb, haha. Fijn geschreven zo, weet ik eindelijk waar het over ging! xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.