Book Nerds

Élite + boeken | Een boekentag door Kindnessreads

Op mijn verjaardag verscheen het derde seizoen van de superserie Élite op Netflix. Het was de allereerste serie dat ik ooit in het Spaans heb gekeken en elk seizoen ben ik weer aan mijn tv gekluisterd omdat het zo’n goede serie is. Zoveel feels en zoveel liefde voor de diversiteit in de serie. Lisa van de blog Kindnessreads maakte een hele leuke boekentag geïnspireerd op de serie en van haar mocht ik die ook eens invullen.

Let op! In deze blog staan er ook spoilers staan voor de drie seizoenen van Élite.

Nadia’s en Lu’s vriendschap AKA je favoriete vriendschap in een boek

Ha, mijn favoriete vriendschap die ik recent ben tegengekomen in een boek is die in Full Disclosure van Camryn Garrett. Het is een onbeschaamde vriendschap tussen drie meisjes. Zo open, oprecht én veerkrachtig. Ze zouden door vuur gaan voor elkaar. Bovendien was de vriendschap zo goed uitgewerkt in het boek en had het ook een prominente plaats in het boek.

Carla en Samuel AKA je favoriete boek met de trope enemies to lovers

Oké, het is wel niet mijn favoriete boek, maar het is wel het enige boek die ik recent heb gelezen die ik kan bedenken. The Love Hypothesis van Laura Steven. Terwijl veel mensen de enemies-to-lovers-trope heel leuk vinden, vind ik er meestal helemaal niets aan. Ik vond The Love Hypothesis dan ook weer niet zo heel leuk. Nog een leuke (en dat vond ik beter) is De Zwendelprins van Rima Orie. 🙂

De dood van Marina AKA een dood in een boek waar je nog steeds nog niet overheen bent

Tja, bijna alle slachtoffers in Spotgaai van Suzanne Collins?

De macaronikliekjes AKA een cheesy boek

Onlangs las ik A Match Made in Mehendi van Nandini Bajpai. Een YA-feelgood met heel wat Indische invloeden. Dit boek was zo romantisch, maar ook weer niet te. Het liet me wegsmelten en lachen: wat heb je meer nodig. Absoluut mijn meest favoriete cheesy boek van 2020 tot nu toe.

Guzman en Nadia/Carla en Samuel die niet samen zijn op het einde van seizoen 3 AKA ships die niet samen waren op het einde van een boek AKA hoor je me huilen?

De titel vertelt al genoeg: Op het einde gaan ze allebei dood van Adam Silvera. Dat boek heeft me oprecht aan het huilen gemaakt, voor alle goede redenen.

Guznadia & Omander AKA je favoriete koppel in een boek

Een van de koppels die ik zo leuk vond samen is zijn de meiden uit Her Royal Highness van Rachel Hawkins. Oké, nu spreek ik mezelf ook een beetje tegen, want hier was het ook wel een beetje van enemies to lovers, maar dit was het allereerste boek dat ik las dat cheesy was én over een romantische relatie ging tussen twee vrouwen. Dus tja, loved it.

1 thought on “Élite + boeken | Een boekentag door Kindnessreads

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.