Bloggen

Een terugblik op 2019: een jaar vol hoogtepunten

Kijk, ik kan het eigenlijk helemaal niet geloven. 2019 vloog zo snel voorbij en plots staat 2020 aan de deur. Vandaag blik ik met jullie terug op de hoogtepunten van dit (geweldige) blog- en leesjaar.

Ik las 53 boeken in 2019

Ik denk dat dit één van mijn grootste leesprestaties is én daar ben ik zo blij mee. In februari 2019 veranderde ik mijn recensiebeleid en beloofde ik om maar 10 recensie-exemplaren te aanvaarden: EN DAT IS BIJNA GELUKT? Ik aanvaarde er ietsje meer dan 10, maar het waren er hoe dan ook veel minder dan andere jaren. Ik las ook zoveel boeken die al maanden of jaren in mijn kast stonden en ik heb zoveel onverwachte pareltjes gelezen. Ik ben blij dat ik dus eindelijk de tijd heb gevonden om boeken te lezen die al eeuwen stof stonden te vangen in mijn boekenkast.

Mijn favoriete boeken van 2019

Op nummer 1 staat zonder twijfel de hele A Darker Shade of Magic-trilogie van V.E. Schwab. Gevolgd door The Poet X van Elizabeth Acevedo. Mijn favoriete leesclubboek en meteen ook het meest verrassende boek van 2019 was Aurora Rising van Jay Kristoff en Amie Kaufman. Mijn favoriete boek van eigen bodem was Het zout uit je ogen van Miriam Bruijstens, geïllustreerd door Iris Boter.

Ik las in 2019 heel weinig boeken die me totaal niet hebben kunnen overtuigen, maar zoals jullie waarschijnlijk wel weten was Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel mijn minst favoriete.

2019 was een mijlpaal in mijn bloggeschiedenis

Ik ben nooit echt bezig met mijn blogstatistieken of volgers. Ik praat er ook niet zo over, maar dit jaar was ik ontzettend verbaasd dat ik mijn blogstatistieken verdubbeld heb in vergelijking met 2018. 2019 was een jaar waarin ik een paar discussies heb geopend en een paar keer heel erg eerlijk ben geweest tegen mezelf en tegenover jullie, mijn lezers. Ik hoop dat ik dat in 2020 ook zo kan aanhouden, want er staan alweer een paar artikels te wachten en een paar snode plannen.

Herinneringen en herinneringen

Dit jaar bezocht ik bizar weinig boekenevents. Toch is er eentje je me altijd zal bijblijven en dat is mijn reis naar Londen samen met mijn opa. Ik bezocht er toen een event met Brigid Kemmerer, mijn favoriete contemporary auteur.

foto: Clavis

Ook organiseerde ik zelf weer heel wat. 9 leesclubs. 1 geweldige samenwerking met Clavis op de boekenbeurs voor onze tweede sleepover helemaal in thema van Halloween en boekenliefde. 1 leerrijk panel op de boekenbeurs over vertalingen. Kortom: een druk, maar zo leuk jaar met zoveel leuke mensen. Beter kan het toch niet?

Hallo 2020?

2020 wordt een heel erg spannend jaar. Het is het jaar waarin ik 20 word (wat ik eerlijk gezegd heel erg spannend en beangstigend vind). Ik vertrek ook sowieso op Erasmus in de tweede helft van het jaar en zal dus zes maanden (ongeveer) niet thuis zijn. Het zal een hele ontdekkingstocht worden, want ik laat mijn leesclub achter, mijn knus huisje en mijn favoriete boekenkast. Maar het zal hopelijk ook een heel erg leuk blogjaar worden. Ik heb al een paar weken een aantal ideeën klaarstaan, die ik helaas door de examens even op hold moet zetten, maar ik beloof je: vanaf februari ben ik er weer!

Ik wens jou een heel fijn 2020! Hopelijk heb je er zin in, want er staan weer een paar (fictieve) avonturen op je te wachten. 😉

1 thought on “Een terugblik op 2019: een jaar vol hoogtepunten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.