Bloggen

Een fijne terugblik op zes jaar bloggen en groeien

Deze week (op 19 augustus om exact te zijn) wordt The Confession of a Book Nerd zes jaar en dat geeft me best wel veel gevoelens: blijdschap dat ik het al zoveel jaar met plezier doe, trots omdat ik heel erg tevreden ben met wat ik tot nu toe met mijn blog bereikt heb en liefde omdat ik nog steeds heel erg van de community en van YA houd.

Als je al zes jaar blogt, mag je jezelf stilaan toch wel al als een kenner gaan beschouwen. Al doe ik dat niet. Ik druk wel nog eens op de verkeerde knop waardoor er iets grandioos met m’n site misloopt. Ik schrijf vaker dan nodig dt-fouten (maar gelukkig heb ik trouwe lezer Chiara die ze er altijd uithaalt). Wat ik je dus wel over mezelf en deze blog kan vertellen, is dat ik de afgelopen jaren heel wat over mezelf heb geleerd. Ik ben gegroeid en ik ben best wel blij met hoe ik gegroeid ben.

Van enthousiaste Book Nerd

Als je mijn allereerste artikel uit 2014 zou teruglezen, dan kun je nog een beetje van deze Audrey erin herkennen. Enthousiast (al laat ik het tegenwoordig wat minder zien, want sommige wolken zijn niet altijd rooskleurig) en praatgraag (alleen nu wel wat minder schreeuwerig). Maar wat ik het fijnst vind om op terug te kijken is dat ik toen helemaal weg was van boeken. Ik zat in die beginfase waarin ik wekelijks naar de bib ging en in de zomer tonnen boeken las. En toen bedacht ik dat ik er zo graag over wilde schrijven en dat ik eigenlijk echt wel graag mensen wilde leren kennen die er net zo van hielden als ik.

In zes jaar kan er best wel veel gebeuren en dat is ook gebeurd. De tijd gaat voorbij. Ik leerde. Ik schreef. Ik maakte soms domme fouten. Werd wel eens vaker met mijn beide voeten weer op de grond gezet. Maar uiteindelijk ben ik heel erg trots tot wat deze boekenblog is uitgegroeid. Een eerlijke plek (hopelijk ervaren jullie dat ook zo) van een meisje dat nu wel al vaker haar stem probeert te gebruiken. Die met vallen en opstaan geleerd heeft om haar mening te verwoorden. Ik denk dat ik van eeuwige enthousiaste en optimistische Book Nerd naar een wat nuchtere, maar een nog steeds optimistische Book Nerd ben gegaan.

Wat als

Wat als? is zo de vraag die je jezelf niet te vaak moet stellen. Wat als ik op 19 augustus geen boekenblog had aangemaakt op WordPress tijdens het middagdutje van mijn oma en opa? Wat als ik gewoon stilletjes en bij mezelf zou zijn blijven lezen? Misschien had ik alsnog deze community ontdekt of had ik gewoon op een ander moment toch gedurfd.

Ik zou er niet aan moeten denken welke mooie momenten ik zou gemist hebben of al die prachtige en lieve mensen die ik mis zou zijn gelopen. Misschien had ik dan nooit mijn leesclub opgericht en aangezien dat nu een van mijn favoriete plekje is met mijn favorietste mensen, kan ik me niet inbeelden hoe het anders zou zijn gelopen. Ik ben dus eigenlijk heel erg dankbaar voor alle mooie kansen die ik over de jaren heen gekregen heb. Ik ben zo dankbaar voor elke lieve opmerking of berichtje. Maar ik ben vooral mezelf dankbaar dat ik dit nog steeds zo graag doe en dat ik telkens ongestoord verder zwoeg om mijn weg hier op het internet te vinden en om iets bij te dragen aan deze YA-community.

Op nog eens zes jaar

Wie weet schrijf ik over zes jaar wel nog eens zo’n melige terugblikblog (of misschien heb je het volgend jaar al gewoon weer aan je rekker…). Ik ben alvast heel erg benieuwd wat de komende tijd zal brengen, want ik heb nog een paar artikels en ideeĆ«n voor je klaarstaan die je vast nog niet zo vaak besproken hebt gezien. Anyways, voorlopig vloei ik nog over van creativiteit en liefde voor mijn blog, dus zo snel ben je nog niet van me af.

Bedankt aan alle fijne mensen die me al sinds het begin steunen. (Ik kijk naar jullie oma en opa.) En bedankt aan alle andere fijne mensen die toch keer op keer mijn blogjes lezen en jaar na jaar toch nog altijd blijven terugkomen.

7 thoughts on “Een fijne terugblik op zes jaar bloggen en groeien

  1. Stiekem ga ik straks eens je eerste blogpost lezen, want dat heb ik nog nooit gedaan denk ik. En godzijdank dat je die blog 6 jaar geleden begonnen bent. Anders kende we elkaar nu niet. (Ook al was ik stiekem een beetje bang voor je tijdens de eerste ontmoeting. Ik wou niet op je zwarte lijst terecht komen) Gelukkige bijna-verjaardag!

    1. Oo dan zijn we ongeveer rond hetzelfde moment gestart! Ik vind het zo mooi om even stil te staan wat er allemaal in die tijd is gebeurd. Alvast gefeliciteerd!

  2. Echt heel tof om te zien hoe je zo gegroeid bent de afgelopen jaren. Ik begon ook zes jaar geleden toen ik net klaar was met de middelbare school, en nu ben ik gewoon afgestudeerd van de universiteit! Mooi om te zien wat voor mooie momenten ik heb beleefd door het bloggen, dat had ik echt voor geen goud willen missen. Op naar de volgende jaren Audrey! šŸ™‚

    1. Ik vind het gewoon zo geweldig dat we het na al die jaren nog doen. Ik had dat echt gewoon nooit gedacht toen ik mijn gratis blog toen aanmaakte. Het is zo fijn om het nog steeds graag te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.