Dear Book Nerd Book Club

Dit was onze Rood Potluck-leesclub!

Het is geen geheim meer dat ik altijd zo uitkijk naar al mijn leesclubs. Ook afgelopen zaterdag was het weer de allerleukste dag, want we hielden niet alleen een leesclub! Nee, we picknickten ook samen en op het menu: lekkere taart, wraps, alcoholvrije cocktails en nog veel meer!

Misschien was het nog een geheim, maar ik werk dus heel de maand augustus als jobstudent in de Notre Dame (bakkerij) in Knokke. Het is meestal vroeg opstaan en als ik dan thuis kom ben ik een beetje moe. (Dat was zachtjes uitgedrukt…) Dus ik werkte ook eerst in de ochtend voor de leesclub begon. Ik was al op van 5u 30 die zaterdag en ehumm, ik bleef maar gaan!

Korte sightseeing

Nadat ik van de trein kwam, had ik nog een wandeling van ongeveer 20 minuutjes te gaan. Ik liep nog eens tussen de toeristen in de Minnewater en de Dijver. Ik moet zeggen dat dat echt één van mijn meest favoriete plekjes zijn van Brugge. Ja, het is best toeristisch, maar je kunt je altijd zo veel meer inbeelden dan die horde toeristen.

De verrassing van mijn leven

Een aantal weken geleden vroeg ik aan de boekhandel of zij ook de Blossom Books Glossy konden bestellen. Ze wisten het niet zeker, want het is immers België. Maar toen ik zaterdagmiddag de boekhandel binnenkwam zag ik ze glanzen! De geweldige Glossy’s van Blossom Books! Naar mijn weten is het de enige boekhandel in België die de Glossy’s heeft! Dus allen daarheen! En als je nog eens naar de leesclub komt, heb je al een gereserveerd exemplaar! 😉

IMG_1372[2]
Is dit nu niet geweldig! Daarom hou ik zoveel van mijn boekhandel!

IMG_1371[2]

De leesclub

Het is grappig dat wanneer je een boek bespreekt met zoveel andere mensen je eigenlijk dan pas echt je mening kan vormen over het boek, want je denkt meer na dan anders! Terwijl we dus lichtjes aan het verbranden waren, keihard lachten om de schildpadden die in de tuin van de Brugse Boekhandel liepen en smulden van kleurrijke koekjes, bespraken we het boek Rood. IMG_1382[1].JPG

Iedereen was heel enthousiast over het boek. Vooral het concept van Rood vonden de meesten het geweldigste aan het boek (uitgezonderd Sasha: die vond de bloederige gevechten echt bae). Ik had zo veel leuke vraagjes opgesteld en ik moet zeggen dat er veel gediscussieerd werd. Zo ontdekten we een paar foutjes in het boek en trokken we een paar dingen in twijfel. Sommigen vonden dit wel kunnen, anderen dan weer niet. Kortom, er waren heel gevarieerde meningen!

IMG_1378[1].JPG
Foto credits to Marcia

Ik had ook geweldige alcoholvrije cocktails gemaakt die zeker in de smaak vielen. En die waren nodig, want het was zo’n mooi weer! IMG_1384[1]En zeker met deze lekkere koekjes, hadden we de leukste tijd ever!

IMG_1374[1].JPG

Dit vonden ze van Rood

Ik moet eerlijk zijn dat de meeste mensen reikhalzend uitkijken naar het tweede boek in de serie. Gewoon omdat de meesten nog meer van de wereld willen leren kennen. Voor sommige mensen was het middenstuk te lang en was het eerder een fantasy dan een sciencefiction. Misschien maakt het tweede boek het dan goed?

Over een paar weken komt de groepsrecensie van het boek online en dan kun je meegenieten van wat iedereen van het boek vond. Nu kan ik jullie toch al vertellen wat het gemiddelde is van alle cijfers die de Dear Book Nerds gegeven hebben:

6.75/10

Uiteindelijk is het niet zo’n hoog gemiddelde, maar je zult binnenkort te horen krijgen waarom!

Een geweldige namiddag

Uiteindelijk gaat het om het samenzijn. En dat is één van de leukste dingen aan deze leesclub. We maken zo veel plezier en steeds weer kom ik happy terug naar huis. Weliswaar tegen mijn zin… IMG_1380[1].JPG

Dus heel erg bedankt aan VBK België voor het vrijstellen van 5 leesexemplaren van dit leuke boek! Ikzelf heb er echt van genoten en degenen die er eentje hebben gekregen ook! 😉

Wie komt er de volgende keer ook? En hebben jullie al het boek gelezen?

4 thoughts on “Dit was onze Rood Potluck-leesclub!

    1. Ja! Het was geweldig! En als het makkelijker voor je is om je in te schrijven, mag je ook gewoon een FB-berichtje sturen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.