Books

Dit waren de toppers van 2017

Het jaar loopt stillaan ten einde en ik kan bijna niet geloven welk geweldig jaar dit was. Ik heb zoveel mooie dingen gelezen, memorabele dingen meegemaakt én ik weet dat 2018 zelfs nog beter gaat worden. Vandaag deel ik de boeken die mij het meest verbaasd hebben in 2017. Dit waren de toppers van het afgelopen jaar.

Liefdesbrieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer (Vertaler: Tjalling Bos)

‘Brieven aan de duisternis is het boek dat je moet gelezen hebben. Het is een verrassend prachtig boek waarvoor iedere YA-addict zal vallen. En dat meen ik het ook echt: je gaat ervoor vallen. Hard. En. Meedogenloos.’ – Recensie Brieven aan de duisternis (8.5/10) 

Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray (Vertaler: Marjet Schumacher)

‘Een miljoen werelden met jou is verreweg de mooiste afsluiter van een trilogie dat ik ooit in mijn leven heb mogen lezen. Het is waar. Wauw, ik ben er nog steeds niet goed van en als ik je een goede raad mag geven: als je deze serie oppakt, lees dan niet zo snel zoals ik. Dit boek -deze serie- is puur genieten en dromen. Het brengt je naar plaatsten waarvan je dacht dat je ze nooit zou bezoeken en het voert je mee in de meest onmogelijke versies van jezelf. Tja, het was prachtig. Dank je wel, Claudia Gray en dank je wel, HarperCollins voor het vertalen van dit boek. Zonder die vertaling, was ik nu geen lievelingsserie rijker.’ – Recensie Een miljoen werelden met jou (tienduizend hartjes /10) 

13 minuten – Sarah Pinborough (Vertaler: Carla Hazewindus)

’13 minuten lijkt precies op die snoepjes met lekkere en vieze smaken uit Harry Potter. Het laat je alles voelen: blijdschap, boosheid, vriendschap en angst. Het is een boek die je zeker moet gelezen hebben, ook al hou je eigenlijk niet van thrillers. Dit boek is zoveel meer. Ik raad dit boek écht aan mijn heel mijn hart.’ – Recensie 13 minuten (9.2/10)

Whichwood – Tahereh Mafi

‘Tahereh Mafi is mijn inspiratie. Ze schrijft boeken, zoals velen, maar ze doet het telkens een beetje anders. Ze voegt altijd hier en daar wat van haar magie toe én pats boem, daar is dat betoverende boek weer. Whichwood was niet anders en naar mijn mening nog beter dan zijn voorganger. Het heeft me recht in het hart geraakt én me weten te overtuigen dat je niet altijd een parelketting nodig hebt om je sterk te voelen. Het helpt, maar als de kracht uit jezelf komt, straal je dat automatisch af en dat kan niemand door dat schild komen. Ik kijk al weer uit naar de volgende keer. Ik ben benieuwd wat je nog meer in het verschiet hebt liggen, lieve Tahereh.’ – Recensie Whichwood (10 geurende rode rozen /10) 

Liefdestips aan mezelf – Sylvia Van Driessche

‘Liefdesbrieven aan mezelf is het soort boek dat bij de eerste zin al een glimlach op je gezicht tovert. En als je het uit hebt, tja, dan blijft die glimlach daar nog een lange tijd hangen. Deze verfrissende roman is het béste oorspronkelijk Nederlandstalige boek dat ik ooit heb gelezen (JA! ECHT!). Ik ben zo blij dat ik het opgepakt heb en nu voel ik niets anders meer dan liefde voor dit boek. Dus als je dit boek ziet staan in de boekhandel, denk dan maar aan mijn liefde en pak het op!’ – Recensie Liefdestips aan mezelf (8 geweldige liefdesbrieven /10) 

Donkerblauwe woorden – Cath Crowley

‘Ik hou van die vlotte boeken die mij nog meer verliefd doen worden op een boekenwinkel. Ik hield van de personages die zoveel hielden van boeken en door hen heb ik zelfs een aantal nieuwe boeken ontdekt die ik écht op een lijstje heb geschreven. Het was een prachtig boek met een uniek eenvoudig kantje. Als echte Book Nerd, moet je dit boek lezen. Ik zweer het je.’ Recensie Donkerblauwe woorden (8.5/10) 

Wat was jouw top 3 van 2017?

2 thoughts on “Dit waren de toppers van 2017

  1. Jij geeft er zes en wij mogen maar een top drie geven – hmm… 😉
    1) Traitor to the Throne (Rebel of the Sands #2) van Alwyn Hamilton
    2) Frogkisser! van Garth Nix
    3) The Midnight Peacock (The Sinclair’s Mysteries #4) van Katherine Woodfine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.