Book Nerds

Deze zes bestsellers moet ik lezen voor school en ik heb er zin in

‘Je leest toch graag? Waarom doe je dan geen Taal-en Letterkunde?’ Dat is de vraag die ik meestal krijg als ik mensen vertel wat ik studeer. Ja, ik lees graag, maar geen verplichte literatuur. Ik hou ervan dat ik zelf kan kiezen wat ik lees én dat ik dingen lees die me ook écht interesseren. 

Ik studeer Toegepaste Taalkunde Engels-Spaans en hoewel de nadruk niet ligt op de literatuur van een taal, maar op het perfect beheersen van de taal, moet ik dit semester zes boeken lezen voor Engels. We moeten niet per se de inhoud kennen, maar we moeten onszelf uitdagen om ze te lezen én ook eens andere genres uit te proberen. Ik ben wel heel blij dat we zes boeken mochten kiezen uit een leeslijst, want anders ging ik er echt tegen op zien om te beginnen aan de boeken.

The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood

Dit boek moet iedereen van ons jaar lezen. Maar ik wou het hoe dan ook een lezen. Marcia van Oog op de Toekomst is helemaal weg van deze schrijfster. Bovendien is dit boek de laatste jaren helemaal gehypet. Ik ben benieuwd of ik het ook zo goed vind. 

Sapiens: A Brief History Of Humankind- Yuval Noah Harari

Dit boek is non-fictie en zoals de titel verklapt, is het boek een beknopte geschiedenis van de mensheid. Ik zou zelf het boek nooit oppakken, omdat het best wel dik is (466 p.) en omdat het niet echt het genre non-fictie is die ik oprecht zou willen lezen. Ondertussen ben ik halverwege en ik moet bekennen dat ik het best interessant vind! 

Alice’s Adventures in Wonderland – Lewis Caroll 

Dit boek is niet zo dik, maar het is een boek dat ik al even wil lezen. Ik kocht de mooie Penguin Classic en ik heb er zin in. Ik hield van de magie van de film, dus ik ben heel benieuwd of het boek net zo magisch en goed is. 

The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde 

Dit verhaal spookt al eeuwen in mijn hoofd sinds we een fragment van dit boek bespraken in de Engelse les in het middelbaar. Een man die zo ijdel is dat hij voor een spiegel wegkwijnt, dat is een verhaal die me interesseert. Ik kan niet wachten om hierin te duiken. 

A Field Guide To Getting Lost – Rebecca Solnit

Rebecca Solnit schreef ontzettend veel boeken en dit is er eentje van. Deze non-fictie gaat over verloren lopen en verlies. Ik ben heel benieuwd of dit dunne boekje goed zal zijn of niet. 

Persuasion – Jane Austen 

Jane Austen stal in september mijn hart met Pride & Prejudice, dus het is maar normaal dat ik dit boek dat op de leeslijst stond, meteen aanschafte. Ik hoop dat ik net zo verliefd word op de personages als in Pride & Prejudice. 

Heb jij al een van deze boeken gelezen?

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Deze zes bestsellers moet ik lezen voor school en ik heb er zin in

 1. Oehhh je gaat Alice lezen 😀 Zeker de moeite! Da’s trouwens – kleine tip hier – een erg dankbaar verhaal als je doorheen de jaren voor kleine essays en vertaalvergelijkingen een boek moet bespreken. Zelf heb ik dat vorige week ook nog gedaan (voor de tweede of derde keer al ondertussen hahah). Die schrijfstijl, de inhoud en de nonsens zorgen voor zo’n apart boek dat de vertalingen ook erg apart zijn, dus da’s altijd wel interessant om het daarover te hebben – vind ik dan toch. Hopelijk vind jij ’t ook een leuk boek!

  1. Ik zit momenteel aan hoofstuk twee van Alice en ik moet er wel even aan wennen dat het zo speciaal geschreven is. Maar ik hou wel van de fantasie. Plus, het is ook heel leuk dat de hoofdstukjes zo klein zijn!

 2. Hej!

  Ik las Alice, Persuasion en The Picture of Dorian Grey in mijn opleiding (laaaang geleden) en heb hier Sapiens liggen.
  Deze heb ik net gekocht, en ik kijk er ook naar uit om deze te lezen!
  (Wel in het Nederlands)

  Succes ermee, we lezen later wel wat je ervan vond, ?

  Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.