Book Nerds

Deze moedige Book Nerd heeft…

een e-reader gekocht!

Omdat het een week of twee geleden mijn verjaardag was en ik al een tijdje twijfelde of ik zou overstappen naar elektronisch lezen, heb ik de sprong toch maar gemaakt.

Jullie konden een paar weken geleden mijn voor en tegens van een e-reader lezen en heb na het schrijven van die post besloten om toch eens op zoek te gaan naar een geschikte e-reader.

Eerst had ik eens gekeken bij de Standaard Boekhandel waar ze sinds kort e-readers verkopen, maar die waren me ietsje te duur. Toen nam ik eens een kijkje bij te Kindle want ik ben van plan om op mijn e-reader vooral Engelse boeken te lezen, maar daar ben ik heel wat problemen tegen het lijf gelopen:

 • Ik had gekeken op de Nederlandse Amazon en daar werd ik doorverwezen naar Amazon.de want de Kindle was daar meer dan twintig procent goedkoper. Toen ik hem dan probeerde te bestellen zei Amazon dat het pakketje niet naar mijn adres kon verstuurd worden… Dus daar zat ik vast.
 • Uiteindelijk wou ik het dan nog eens proberen op Amazon.fr, maar daar moest ik meer dan 60 euro beleggen voor verzending, enz. Echt Freaky!

Dus ik wist echt niet meer welke e-reader ik moest nemen tot ik nog eens bol.com in de zoekbalk tikte. Ik belandde uiteindelijk bij de Kobo Aura die tijdelijk verlaagd was in prijs. Van 139 naar 99… Het was dus een koopje!

Ik heb totaal geen ervaring met e-readers, maar ik denk dat ik bij Kobo wel goed zit. Het scherm is wel zwart-wit, dus dat vind ik misschien wel een minpuntje maar ik ben volop aan het experimenteren.

Toen hij gisteren in mijn bus lag, heb ik meteen ook een paar e-boeken besteld op Bol:

 1. Red Queen van Victoria Aveyard
 2. The Jewel van Amy Ewing
 3. Talon van Julie Kagawa
 4. The Plegde van Kimberly Derting
 5. Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits van wie ik overigens al eens een kortverhaal heb gereviewd!

Voor de komende tijd heb ik dus een redelijke elektronische TBR-stapel, maar ik kijk er ontzettend naar uit om mijn e-reader uit te proberen! Kunnen jullie me nog boeken aanraden?

8 thoughts on “Deze moedige Book Nerd heeft…

 1. Dat je de stap gemaakt hebt! Mijn ouders lopen bij mij er soms erg op aan te dringen, met de vliegvakanties is het nogal een hoop gewicht al die boeken die ik meesjouw. Maar ik weet het niet… Heb denk ik toch liever gewoon een boek vast :’) xoxo

  1. Ja, ik heb hetzelfde gevoel gehad toen ik aan het twijfelen was, maar nu valt dat goed mee. Natuurlijk lees ik nog altijd graag een boek, maar het zeker niet onaangenaam om op een e-reader te lezen!

 2. Ik ben praktisch vergroeid met mijn e-reader! Red Queen staat ook op mijn lijstje, schijnt inderdaad heel goed te zijn, heel benieuwd. A Discovery of Witches (Deborah Harkness) raad ik zeker ook aan indien je die nog niet las 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.