Books

Deze Engelse boeken moet je op je verlanglijstje hebben in het voorjaar 2021

Ik merk dat ik toch steeds vaker Engels begin te lezen. Niet omdat ik niet graag Nederlands lees, maar gewoon omdat het aanbod net iets breder is in het Engels. Ik vind er makkelijk boeken die ik graag wil lezen en kijk, die wil ik vandaag met je delen.

*Wil je graag de korte inhoud lezen? Klik dan op de titel!

Contemporary

Some Girls Do van Jennifer Dugan (Putnam’s Children’s, mei)

Jennifer Dugan schreef al eerder twee boeken: Hot Dog Girl en Verona Comics. Haar nieuwste boek lijkt me echter helemaal iets voor mij. Ik hou van de vibes op de cover en ook de achterflap spreekt me ontzettend hard aan. I mean: “an openly gay track star falls for a closeted, bisexual teen beauty queen with a penchant for fixing up old cars.”

Perfect on Paper van Sophie Gonzales (Wednesday Books, maart)

Sophie Gonzales ken je misschien van haar debuut, Only Mostly Devastated (dé Grease-hervertelling van vorig jaar). Ik heb dat boek op mijn eReader staan, maar nadat ik de korte inhoud van haar nieuwste boek heb gelezen, zette ik die meteen op mijn lijstje. Stiekem hou ik wel nog eens van een goede ouderwetse driehoeksverhouding en als het dan nog eens met LGBTQIA+-personages is, dan ben ik er helemaal voor te vinden.

Afterlove van Tanya Byrne (Hodder’s Children’s Books, juni)

Tanya Byrne leerde ik met mijn boekenvriendinnen kennen op een YA-quiz in Londen. Ze zat toen in ons team en eigenlijk hebben we echt een geweldige avond gehad. Sindsdien heb ik me voorgenomen om haar boeken ook te lezen en toen ze met deze nieuwe sapphic YA kwam over een meisje die haar vriendin in het afterlife wil bezoeken, had ze me helemaal.

Ace of Spades van Faridah Àbíké-Íyímídé (Usborbe, juni)

Ace of Spades is waarschijnlijk het langverwachtste debuut op de Amerikaanse en Britse boekenmarkt. Faridah Àbíké-Íyímídé is zelf nog maar 22 en dat maakt haar debuut toch net wat specialer. Àbíké-Íyímídé pitcht haar boek als “a love letter to queer Black teenagers who feel powerless and alone finally finding their voices. I hope readers see that Black people belong in stories like Gossip Girl and Pretty Little Liars, and that above everything else we deserve happy endings.”

The Yearbook van Holly Bourne (Usborne, mei)

Het is geen geheim dat ik een hele grote fan ben van Holly Bourne. En ik koop haar boeken dan ook meteen. Ik hou van haar luchtige en soms rake schrijfstijl. Ook de manier hoe ze bepaalde thema’s bespreekbaar wilt maken, raakt me enorm. Elk boek is altijd geslaagd en ze zal met The Yearbook ook wel niet teleurstellen.

Fantasy

A Lesson in Vengeance van Victoria Lee (Delacorte Press, augustus)

Victoria Lee kan je misschien wel al kennen van The Fever King en The Electric Heir, maar dit jaar komt ze met een gloednieuw boek dat je kan beschrijven in twee kernwoorden: dark academia en lesbiennes. De synopsis klinkt keigoed en aangezien het aangeraden wordt voor de fans van Ninth House (hallo!) en Wilder Girls (hallo!), denk ik dat dit helemaal voor mij is.

Witches Steeped in Gold van Ciannon Smart (HarperTeen, april)

Witches Steeped in Gold is nog zo’n bejubeld debuut dat binnenkort zal verschijnen. Ik ben altijd heel enthousiast als auteurs fantasy schrijven gebaseerd op hun eigen cultuur en geschiedenis en als er dan nog een heksen aan te pas komen, ben ik helemaal verkocht.

Eervolle vermelding

Oké, blijkbaar zijn er heel veel leuke boeken die je op je lijstje moet zetten (maar anders wordt dit artikel zo lang). Spreekt de titel je dus aan, dan kun je erop klikken en de korte inhoud lezen. Ze staan eigenlijk ook allemaal op mijn wishlist, woeps.

Welk Engelstalig boek wil jij graag lezen in 2021? Is er een boek van mijn lijstje dat je aanspreekt?

1 thought on “Deze Engelse boeken moet je op je verlanglijstje hebben in het voorjaar 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.