Book Nerds

Deze boeken wil ik in mijn boekenkast in 2017

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe plannen! In 2017 zie ik al heel wat leuke dingen staan, want stilaan beginnen alle gaatjes in mijn agenda vol te raken. Door al die leuke plannen (en boeken) heb ik helemaal zin in 2017!

Een jaarwisseling betekent niet zo heel veel voor me, want 2016 was al een geweldig jaar waarin ik echt geweldige dingen heb ervaren. Ja, er was soms wat hartzeer, maar ik heb zo hard genoten van vorig jaar. Zo hard dat ik op het puntje van mijn stoel zit om te weten te komen wat er allemaal gaat gebeuren in 2017. Door deze volgende boeken wil ik al helemaal het nieuwe jaar invliegen, want ik kan haast niet wachten!

Deze boeken ga ik ongetwijfeld kopen…
Verwachte boeken.jpg
Gouden Zoon – Pierce Brown | maart 2017, De Strijd om Verona – Melina Taub | februari 2017, Op de rand van het niets – Corinne Duyvis | maart 2017

Deze boeken zijn zo verschillend! De Gouden Zoon is het vervolg op Rood, het boek dat ik heb gelezen voor de leesclub! Ik was erg onder de indruk van het eerste deel dus kan niet wachten op het vervolg. De Strijd om Verona is een soort vervolg op Romeo & Juliet. Omdat ik zo’n romantische ziel heb en meteen al geïntrigeerd was door de beschrijving van het boek, ga ik dit boek zeker willen lezen. Ik ben zo benieuwd wat het gaat brengen. Op de rand van het niets is de YA van Corinne Duyvis. Net als Marieke Nijkamp, van wie ik een grote fan ben, bracht zij haar boeken eerst uit op de Amerikaanse markt en vervolgens pas in het Nederlands. Omdat deze sciencefiction een autistisch hoofdpersonage heeft, kan ik niet wachten om dit boek te lezen! Het boek lijkt me zo verschillend dan al de rest, dus deze staat hoog op mijn lijst.

verwachte-boeken-2
Het Geheugenboek – Lara Avery | april 2017, Donkerblauwe Woorden – Cath Crowley | april 2017, Phobos2 – Victor Dixen | maart 2017

Het geheugenboek is één van de boeken waarvan ik denk dat het ofwel een flop kan zijn of juist niet, want het onderwerp van het boek lijkt me zo pakkend en gevaarlijk om over te schrijven. Sammie, het hoofdpersonage, verliest door een zeldzame ziekte langzaamaan haar herinneringen. Ik geloof dat dit een huilboek gaat worden en ik wil het hebben. Donkerblauwe woorden staat al maanden op mijn want-lijstje. Al sinds ik van het bestaan van dit boek hoorde, moest ik het hebben. Dit boek gaat over een meisje die in een boekenwinkel werkt en daar haar geliefde leert kennen. Ik bedoel: elke boekenliefhebber wil dit boek toch? Plus, kijk dan naar die cover!  Phobos 2 is één van de boeken naar waar ik al maanden naar verlang. Na het eerste deel te hebben gelezen voor Hebbans Hot-or-not en de Vlaamse blogtour, moet ik dit boek hebben. Maar dan echt!

Verwachte boeken 3.jpg
Cress – Marissa Meyer | maart 2017, Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray | mei 2017, Opgesloten – Amy Ewing | maart 2017

Ik denk dat ik al twee jaar wacht op de volgende vertaling van de Lunar Chronicles, Cress. Ik las de eerste twee boeken in het Nederlands en zoals altijd switch ik dan niet graag over naar een andere taal. Blossom Books is dus mijn grote held. Maar dan ook echt. Dit boek komt uit rond mijn verjaardag, dus dat wordt een makkie om dit boek te krijgen! Een miljoen werelden met jou is het boek dat ik absoluut ga moeten hebben. Oké, ik moest al deze boeken per se hebben. Maar deze moet ik serieus hebben. Ik heb erg geleden onder de cliffhanger van het tweede deel in deze serie. Boek drie moet dit leed dus oplossen! Opgesloten is zo’n novelle dat je gewoon in huis moet hebben. Ik heb het al mogen lezen en het boek is geweldig. Ik kan dus niet wachten om dit prachtige boek in mijn boekenkast te verwelkomen!

 

Meer verwachte boeken vind je hier op mijn lijstje! Naar welke kijken jullie het meeste uit?

8 thoughts on “Deze boeken wil ik in mijn boekenkast in 2017

  1. Hoewel ik Rood persoonlijk niet heel goed vond, ben ik toch nieuwsgierig naar Gouden Zoon. Ik heb van horen zeggen dat het verhaal nu eindelijk een meer sci-fi tintje krijgt 😀 En ik kijk natuurlijk ook uit naar Phobos2 en Een miljoen werelden met jou!

    1. Nou, ik vond Rood wel goed, dus ben zeker en vast benieuwd naar het vervolg! Ik zit ook wel een beetje te wachten op wat meet sci-fi!

  2. Ik ben net als jij erg benieuwd naar Gouden Zoon, Op de rand van het niets, Phobos 2, Cress, Een miljoen werelden met jou en Opgesloten. Dat is zelfs nog maar een kleine selectie van de vele leuke boeken die dit jaar uitkomen. Het wordt dus ongetwijfeld een hele uitdaging om toch eerst zoveel mogelijk eigen boeken uit te lezen.

    1. Haha! Ik deel dezelfde gevoelens! Ik ga nooit al deze boeken uitlezen en toen ik mijn lijstje aan het maken was, zei ik echt bij mezelf: ‘Ik wil eigenlijk al deze boeken lezen.’ En dan heb je nog niet de ongelezen boeken in mijn kast gezien.

  3. Ik ben echt iemand die voortdurend van taal wisselt, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de hele Lunar-Chronicles series al superlang aan het uitstellen ben. Is het de moeite om ze in een keer te bingen?

    1. Wel, het is echt al even geleden dat ik de eerste twee delen van de serie heb gelezen. Daarom ga ik dit jaar weer opnieuw beginnen. Ik vond ze destijds echt wel leuk. Maar let wel op: de boeken van Marissa Meyer worden dikker en dikker! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.