Bloggen

Deze blogposts lazen jullie het liefst de afgelopen vijf jaar

Ik vind het altijd leuk om in mijn statistieken te graven en te kijken welke artikels jullie het leuks vinden om te lezen of om te kijken welke artikels er na een lange tijd nog gelezen worden. The Confession of a Book Nerd werd op 19 augustus vijf jaar en daar vier ik met een aantal geweldige throwbacks.

Sinds 19 augustus 2014 schreef ik op deze blog 480 blogposts en dat vind ik best een mooi getal. In 2014 maakte ik gratis op WordPress een blog aan. Ik was verveeld in de zomervakantie en had al een aantal maanden de blogwereld in de gaten gehouden. Nooit had ik gedacht dat ik vijf jaar verder nog steeds met zoveel liefde en passie over boeken zou bloggen.

In deze vijf jaar ben ik als persoon ontzettend gegroeid en dat kan je vast ook merken aan mijn blog. Ik ging van roze bloemetjes naar een strakke schrijverslay-out. Ik gooi nu wel eens vaker mijn frustraties en gevoelige meningen online. Maar boven dat alles ben ik heel blij dat ik deze uitlaatklep heb en dat jullie mijn schrijfsels vreemd genoeg graag blijven lezen. Bij deze een kort lijstje van nieuwe en oude artikels die het beste scoorden de afgelopen vijf jaar.

The best of the best

Mijn 10 favoriete West-Vlaamse woordjes (die ik ook écht gebruik) (22/08/2018)

Dit artikel begon met een vel magneten die in de Brugse Boekhandel lag. Op de magneten stonden er allerlei geweldige West-Vlaamse woordjes die ik dagelijks gebruik. Ik vond het wel eens leuk om te delen met mijn Vlaamse en Nederlandse lezers. Dit artikel is mijn meest gelezen artikel op de blog op dit moment.

Bekentenis | Ik lees graag Nederlands, maar toch koop ik minder vertalingen (22/02/2019)

Dit artikel deed heel wat stof opwaaien en daar was ik heel erg blij mee, zeker omdat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Dit artikel bereikte zelfs een uitgeverij die graag hierover in gesprek wou gaan. Bovendien reageerden jullie massaal en dat was prachtig om te zien!

Mijn lijstje van woorden die Vlamingen écht haten in Nederlandse vertalingen (25/05/2018)

Dit lijstje wordt ook nog in 2019 ontzettend veel gelezen en daar ben ik net zo blij om. Part II deed het ook net zo goed. Ik kan ook met trots zeggen dat er binnenkort een part III zit aan te komen, want de afgelopen tijd las ik weer vaker Nederlandse vertalingen. Ik kan je alvast verklappen dat het woord ‘appje’ er zeker weten in zal staan.

Et si c’était vrai | Marc Levy (19/01/2016)

Ik las dit boek in 2016 voor een mondeling examen Frans en ik ben dus ook niet de enige die dat in de loop der jaren heeft moeten doen. Dit boek wordt ontzettend veel gelezen op school en ik vraag me dus af hoeveel mensen mijn recensie gebruikt hebben als inspiratie voor hun leesverslag. Deze recensie is de best gelezen recensie ooit op mijn blog.

Audrey en haar toekomstdilemma | De update (07/05/2018)

In dit artikel deelde ik mijn stuggles met het kiezen van mijn richting aan de unief. Maar begin mei 2018 hakte ik de knoop door en werd het Toegepaste Taalkunde (een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben). Ik was ontzettend blij met jullie lieve reacties op die post. Dus dank je wel 🙂

Dit is hoe het ging: sterk debuut, maar ontzettend nalatig op zoveel vlakken (17/07/2019)

Dit is mijn best gelezen recensie in 2019 tot nu toe en het is ook mijn meest kritische recensie die ik dit jaar heb gepubliceerd. Het is een boek dat heel veel in mij getriggerd heeft en wel, dat ik heb ook naar de uitgeverij geschreven.

Dit was dus een heel kort overzichtje van de artikels die jullie het meest lazen de afgelopen vijf jaar. Is er een artikel van mij die je altijd is bijgebleven? Laat het weten in de reacties, want ik ben er stiekem heel benieuwd naar!

2 thoughts on “Deze blogposts lazen jullie het liefst de afgelopen vijf jaar

  1. Leuk om te lezen! Ik ga meteen even doorklikken naar wat van de taalblogjes die ik nog niet gelezen had. Vind ik altijd superinteressant! Ben ook heel benieuwd naar je probleem met appje, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.