Book Nerds

De Taylor Swift – Booklist

Als er iets is waar ik naast boeken helemaal gek van ben is het wel de muziek van Taylor Swift. Ik hou zo van haar muziek, zeker haar oudere albums. Dus, ik vond dat het eens tijd werd dat ik de twee combineerde en een aantal van mijn favoriete boeken koppel aan mijn favoriete nummers van Taylor.

Look what you made me do – 13 minuten van Sarah Pinborough

Dit nummer is zo wreed en geweldig en dat is ook precies de beschrijving die je bij de thriller van Pinborough zou zetten. Het is een creepy nummer, met zo’n diepe boodschap. En ik hou er gewoonweg van. Het past perfect bij de grimmige, paranoïde sfeer van 13 minuten.

 

Love story – De strijd om Verona van Melinda Taub

Love story is een nummer die ik jaren geleden helemaal plat gedraaid heb op mijn middeleeuwse cd-speler. Love story is misschien wel de beste versie van Romeo en Julia. Het is dan maar logisch de geweldige roman over de gebeurtenissen na de dood van Romeo en Julia perfect bij het nummer past. Als je het nummer beluisterd na het lezen van het boek, voel je dezelfde kriebels die het boek bij je teweeg heeft gebracht.

 

The Story of Us – Love, Rosie van Cecelia Ahern

Dit nummer is zo geweldig (ik ben het zelfs aan het luisteren op dit moment!)… Dit nummer kan ik zo goed plaatsen bij een aantal scènes in het boek Love, Rosie. Dezelfde frustrerende gevoelens komen helemaal opzetten en jongens toch. Het past zo goed!

 

Welcome to New York – Did I Mention I Need You? van Estelle Maskame

In het tweede boek van de serie gaat het hoofdpersonage uit het boek voor een aantal weken naar New York. Deze song past perfect bij de intro van het boek. Eden krijgt voor het eerst de grote flatgebouwen van New York te zien, ademt de geur in en ontdekt de gewoontes van de New Yorkers. Dit nummer dat voor een keer niet over de liefde gaat, past perfect bij DIMINY!

 

Enchanted – Soulmates. Het verhaal van Sky van Joss Stirling

Als er iets is waar ik soms zo ontzettend van hou, is het de liefde. Dit zachte, romantische en bovendien hoopvolle nummer past perfect bij de sfeer van dit boek. Tja, het boek is waarschijnlijk al 10 jaar oud, maar het blijft een van mijn ultieme favorieten. Net is het nummer van Taylor Swift.

https://www.youtube.com/watch?v=bhjbg4kUAVU

 

Bad Blood – Rood van Pierce Brown

Bij Rood draait alles om wraak. Maar ook om vergelding. In dit nummer van Taylor ook. Het heeft iets agressief en toch sluw. Tja, ik hou gewoon van dat nummer. Het past perfect bij Rood dat net zo goed is.

Wat is jullie favoriete nummer van Taylor Swift?

 

 

 

 

 

2 thoughts on “De Taylor Swift – Booklist

  1. OMG IK HOU VAN DEZE POST ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ TAYLOR ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Wat mijn favoriete nummer van haar is weet ik eigenlijk niet zo goed. Daar kan je toch niet uit kiezen! Ik vind Dear John wel haar minste.

    1. Haha! Ik hou ook echt va! Taylors muziek! Mijn favoriete albums zijn Speak Now en Red! Al die nummers daarop zijn echt geweldig! Mijn ultieme favoriet is wel Love Story van Fearless!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.