Review

De Strijd om Verona | Melinda Taub

583e6cc7247c37_28133668.jpgAuteur: Melinda Taub
Uitgeverij: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021405148
Prijs: 19,99
Pagina’s: 304
Samenvatting:

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijft de vete toch steeds weer opborrelen. Escalus, de prins van Verona, is de wanhoop nabij. Hij bedenkt een plan wat de Montecchi en de Capuletti eindelijk moet verenigen: een huwelijk.
Rosalina is een nicht van de Capuletti. Er wordt haar opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze hopen dat als ze een andere manier vinden om de vete te beëindigen, ze onder het verplichte huwelijk uit kunnen komen. Maar waar moeten ze beginnen?

Mijn mening: 8,5/10

Sinds ik in de aanbiedingsfolder van Uitgeverij Q las dat er bij hen een boek ging uitkomen die zo ongeveer het vervolg was op Romeo & Julia, wist ik dat ik dit boek moest hebben. Dit boek is op mijn lijf geschreven, dacht ik en ik zat er niet zo ver naast.

Allereerst een heel grote shout-out naar de vormgever van dit boek. Ja, er zijn mooie covers, maar deze is gewoonweg prachtig. Het is een pareltje om in je kast te hebben staan. De handlettering past perfect bij het boek en ik ben verliefd. Dus, wauw.

Ik vind de invalshoek van dit boek echt heel erg geweldig. Romeo & Julia zijn net dood, maar zij laten Verona verdeeld achter. In het verhaal van Shakespeare sluiten ze min of meer vrede, maar hier mag het niet te lang duren. Rosalina, de nicht van Julia, is door de dood van haar vader benadeeld geweest door de Capuletti, maar na de dood van Julia hebben ze plots haar hulp nodig om de vete tussen de Montechi en Capuletti te bedaren. En daar begint het spannende.

De lichtelijk middeleeuwse schrijfstijl is geweldig. Het is zo realistisch en tegelijkertijd niet moeilijk te begrijpen voor een moderne tiener anno 2017. Melinda Taub doet niet alsof ze Shapespeare is, maar geeft het verhaal een heel eigen touch. Toch blijft ze heel erg trouw aan de gebruiken van de Verona in de tijd van Romeo & Julia.

Met Rosalina kon je geen beter hoofdpersonage hebben. In tegenstelling tot veel middeleeuwse vrouwen is zij een beetje geëmancipeerd en dat vind ik zo spannend en geweldig aan dit boek. Zij durft het hef in eigen handen nemen, zichzelf in gevaar brengen en tegelijkertijd bewijst ze daarmee dat ze niet alleen een vrouw is, maar ook een heldin waarmee rekening mee moet gehouden worden.

Niet alleen Rosalina is een geweldig personage met bijzonder veel diepgang. Nee, we krijgen ook een andere kijk op de Prins van Verona, die in het stuk van Shakespeare niet zoveel voorkomt, en Benvolio, de achtergebleven vriend van Romeo en Mercutio. Zij hebben van Taub beiden een eigen verhaal en inhoud gekregen en dat zorgde ervoor dat ik echt van dit boek ging houden.

Met de geweldige schrijfstijl, de indrukwekkende personages, unieke setting én verhaal (want Shakespeare stal tenslotte het verhaal van Pyramos en Thisbe). Ja, het was een fantastische tijdreis naar Verona. Ik zou de reis zo weer maken. Ik ben zo jaloers op de mensen die dit boek weer voor de eerste keer mogen oppakken, want eens je naar het romantische Verona vertrekt, kom je niet meer terug. *Zwijmel *Zwijmel

 

 

2 thoughts on “De Strijd om Verona | Melinda Taub

  1. Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek! Wat leuk dat je zo enthousiast bent, Audrey! En wat een mooie layout heb je op je blog, had ik nog helemaal niet gezien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.