Books, Films

De redenen waarom JIJ 'Voor jou' van Jojo Moyes moet lezen

Misschien is het toch niet zo handig om zo’n mooi boek te lezen tijdens je examens. Degenen die het boek al gelezen hebben en mijn post nu lezen weten vast al waarom ik dat zeg. *Wink, wink

IMG_1119[1]Ik nam dit boek voor nog geen 4 pond mee vanuit Engeland. Ik was al een tijdje geïntrigeerd door alle goede recensies die ik had gelezen, dus waarom probeer ik het zelf niet? Speciaal voor jullie, omdat er al zoveel recensies bestaan van dit boek, wou ik jullie eens wat anders laten lezen! Hier op een rijtje; de redenen waarom jij zo prachtige boek moet lezen!

1. Echte Book Nerds lezen het boek voor de film te bekijken!
Deze reden zou eigenlijk al overtuigend genoeg moeten zijn. Niet?

2. Wat een schrijfstijl!
Je komt het zo vaak tegen: een boek over een zwaar onderwerp, maar de schrijver gaat een beetje de mist in tijdens het schrijven. Ik hou wel eens van een boek die onderwerpen bespreekt die we niet veel tegenkomen, maar als de schrijver er dan nog eens in slaagt om me fysiek aan het lachen te brengen… Wel, dan ben je helemaal verkocht.

3. Bumblebee socks
A.k.a zwarte kousen met gele strepen. Zegt dat al niet genoeg over de toon van het boek? En de kledingstijl van het personage… Ik zou al verslingerd geweest zijn als het op de flaptekst zou gestaan hebben.

4. Zoveel overtuigingskracht
Ik hou van boeken die me een andere kijk geven op de wereld en de mensen die erin leven. Dit boek is zo eentje. Het is een boek dat je doet huilen en lachen tegelijk. Maar het is vooral een boek dat je laat weten waarom je erom moet huilen en lachen. Je wordt in Voor jou geconfronteerd met beslissingen die je normaal gezien niet wil maken. In het kort: het leert je dingen begrijpen.

5. Ik geloof in onmogelijke liefdes
Oké, ik ben dat naïeve meisje dat erin geloofd. En het was prachtig wat het boek heeft gedaan met die liefde.

6. Er is een vervolg, jongens!
Ook al hou ik zo van stand-alones, ik vraag me altijd zo af hoe het verder gaat met de personages waar ik zo’n band mee heb opgebouwd. En voor één keer hebben we geluk! Er bestaat een vervolg van het boek, namelijk ‘Na jou’. Persoonlijk, ben ik hier zo gelukkig mee.

7. Zo kan je mee fangirlen!
Dat zou niet je enige motivatie moeten zijn, maar ik lees graag gehypete boeken om er zo zelf een mening over te vormen. Vind je het boek mooi? Dan heb je meteen gigantisch veel mensen die graag met je mee gillen. Vind je het niet mooi? Wel, dan heb je een beetje pech. Maar niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren. Maar je zult het mooi vinden, I promise.

8. Alleen al om te weten waarom Will dit zegt:

“I will never, ever regret the things I’ve done. Because most days, all you have are places in your memory that you can go to.”
– Jojo Moyes, Me Before You

Lees jij graag gehypte boeken?

4 thoughts on “De redenen waarom JIJ 'Voor jou' van Jojo Moyes moet lezen

  1. Ik vond het boek heerlijk! De film draait in ons dorp helaas niet..
    En als ik heel eerlijk ben, heb ik nog geen behoefte aan het tweede deel. Om de een of andere rede trekt het me nog niet 🙂

    1. Ohh, wat jammer voor jou! Ik heb een week geleden de film gezien en het is echt heel heel goed. Zeker geen tegenvaller als je het boek hebt gelezen. Ik ben ook niet meteen getriggerd om het volgende deel te lezen, maar als ik het eens in de bib kan lezen dan doe ik het meteen. (Al zou ik absoluut geen tweede film willen!) 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.