Persoonlijk

De nostalgie 

Misschien zal dit echt een akward post zijn ofwel zullen jullie je er in kunnen herkennen… We gaan voor akward.

Sinds het prinsessenjurkentijdperk

Weet je, ik denk als je eens een fan bent, je wel altijd ergens diep in je hart er altijd van zal houden hoe oud je ook bent. Ik zeg dit omdat ik zo ben… Toen ik kleiner was, kon ik uren tv kijken. Ik had een grote verzameling DVD’s en zat altijd voor de tv gekluisterd als mijn favoriete programma werd uitgezonden. En geloof me, ik had er veel. Alhoewel ik nu eigenlijk bijna geen tv meer kijk, lees ik nu graag. Maar toen ik zo klein was, dan was de tv mijn god in plaats van die ‘saaie’ boeken.

Er is dus heel wat veranderd in tien jaar en toch kan ik zeggen van niet. Die ene programma’s waarvoor ik dag en nacht opbleef, die leven nog altijd in mijn hart. Zelfs nu kijk ik nog graag naar ze. Jullie zijn nu vast benieuwd naar welke kinderprogramma’s en films deze Book Nerd wel nog eens graag bekijkt, hé?

? Probeer de kracht te voelen, zo sterk als de natuur! O… ?

Winx Club! Iedereen die nu dat ene deuntje in zijn hoofd heeft, zing lekker mee! Ik ken echt alle liedjes van Winx Club, vooral die titel song! Kun je dus een klein meisje van een jaar of acht voorstellen die met hartelust meezingt? Ik wel en stiekem doe ik het nog steeds. Winx Club is mijn favoriete programma allertijden.

Moet ik me schamen?

Ik denk van niet… Op één of andere manier is Winx Club altijd een bron van inspiratie voor mij geweest. Voor feestjes, knutselwerkjes, maar ook als ik een verhaal schrijf. Als kind heb ik gewoon altijd hun moed benijd en ik denk dat me altijd is bijgebleven. Ja, ik hou gewoon van dat programma.

Omdat dit programma eigenlijk best veel voor me heeft betekend toen ik klein was, is er gewoon nog altijd een band. Ik kan er niet aan doen, maar soms moet je jezelf nog eens een kind voelen. Als ik naar Winx Club kijk, heb ik precies dat gelukzalige kinderlijk gevoel en heb ik even het idee dat ik terug in de tijd ben gereisd.

Iedereen heeft zo’n zwakte

Ik denk dat als iedereen iets terug ziet uit zijn kindertijd wel even stil staat en terugdenkt. Ik in ieder geval wel. Ik denk dat het een zwakte zal blijven, want dat ene programma was het begin van mijn dromen. Bij iemand anders kan het misschien onder de vorm zijn van iets anders. Elke herinnering is anders, maar iedereen zal wel een voorwerp hebben waar je zo aan gehecht bent dat je het nooit zal wegdoen. Mijn collectie Winx Club dvd’s gaan dus niet de deur uit. So, dear future husband: je zit ermee opgescheept…

Hebben jullie zo’n speciaal voorwerp uit jullie kindertijd waarvan je nooit of te nimmer afstand zal doen? Zo ja, waarom is het zo speciaal voor jou?

P.S: wie ook fan is van die goeie oude Winx Club, hier heb je nog eens een opfrisser! 😉

7 thoughts on “De nostalgie 

 1. O god, Winx Club, wat een serie zeg :’) Wij hadden dus een periode in groep 7/8 dat alle ”coole” mensen Winx Club keken, inclusief de jongens. Als we dus met een groepje bij iemand gingen spelen, moesten we eerst per se Winx Club kijken voordat we wat anders gingen doen. We deden zelfs Winx Club tikkertje, dus ik heb zeker weten bijna alle afleveringen van de eerste drie seizoenen gekeken xD Wij hadden echt een rare basisschoolgroep als ik er zo over nadenk.

  1. Haha, ik had wel gedacht dat jij ook deze serie ging kennen! Ik ga eerlijk toegeven dat het bij mij op school ook een grote rage was! We speelden altijd Winx Club na en dat was AWESOME! En ik heb echt alle afleveringen gezien van de eerste seizoenen… De laatste nieuwe vind ik maar slecht! ? Tja, het blijft altijd in mijn hart denk ik!

   1. Haha ik was laatst in de Nickelodeon winkel in Londen en daar hadden ze dus kleren van Winx Club. Die nieuwe ”pakjes” die die Winxmeisjes hebben zijn zo raar xD Ze moeten telkens maar nieuwe dingen verzinnen haha, en dat terwijl er 6 seizoenen ofzo van uit gaan komen! Ik kan nog wel steeds die verhaallijn dromen van het eerste seizoen, die hadden we met vrienden echt zoooo vaak gezien haha.

    1. EEN NICKELODEON WINKEL!!!! Aaaaaah! Als ik in Londen ben ga ik er zeker naartoe! ? Oh en die nieuwe pakjes of afleveringen zijn echt erg… Vooral als Roxy erbij kwam! De eerste seizoenen zijn echt geweldig en zo mijn favoriet! ???????????

 2. Ik heb ooit met een vriendinnetje Winx Club gespeeld terwijl ik het zelf niet volgde. Mijn vriendinnetje toen wel, maar veel interesse heb ik er nooit voor gehad. Ik was als kind niet het typische ‘barbie-meisje’ en daardoor keek ik ook veel minder naar dit soort programma’s xxx

 3. Winx Club is GEWELDIG! de 1e seizoenen dan, momenteel is het wat ik bij vlagen zie “een leeggetrokken theezakje” ofzoiets hahah. Hueh ik zet het op mijn lijstje voor de examenvakantie Winx Club terugkijken! ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.