Book Nerds

De mooiste quotes van het afgelopen blogjaar

Regelmatig kun je op mijn blog quotes spotten die mij erg geraakt hebben (of mij aan het lachen hebben gemaakt.). Omdat sommigen misschien de leukste hebben gemist, laat ik je nog eens mijn favorieten zien. De meesten ga je waarschijnlijk ook in mijn Quoteboek terugvinden!
hickory

Mijn eerste keuze is een quote van Leigh Bardugo uit Val en Verlossing. In haar boeken van de Grisha leer je zo veel en dan gaat het niet alleen over een nieuwe fantasiewereld. Nee, Leigh is gewoon in het echt zo’n inspirerend persoon en dat merk je gewoon in haar boeken. Leigh Bardugo is één van mijn favoriete schrijfster en met deze quote weet je dat nu.

Misschien hield liefde niet meer in dan het verlangen naar iets onmogelijk helders dat voor altijd buiten je bereik lag.
Val en Verlossing, Leigh Bardugo


Mijn volgende komt uit een klein Frans boekje die ik heb moeten lezen voor school. Dat boekje gaat over een 10-jarig meisje in Jemen die uitgehuwelijkt is en die vecht tegen de normen van Jemen om te kunnen scheiden. Dit boekje had het meisje samen met een schrijver geschreven en ik was zo ontroerd toen ik het las. Als je ooit een boek voor Frans moet lezen, lees dan Moi Nojoud, 10 ans, divorcée.

Comparée aux rêves, la réalité est parfois bien cruelle. Mais elle peut aussi réserver des belles surprises.
Moi Nojoud, 10 ans, divorcée | Nojoud Ali, Delphine Minoui


Deze mag ook zeker niet ontbreken in mijn lijstje! Kiera Cass moet er gewoon in staan. Na in november een Kiera Cass-week te hebben gehouden en aangezien ik 4u in de rij heb gestaan om mijn boeken te laten signeren, moet er toch één van haar leukste quotes in mijn lijstje staan? Kiera Cass is een mega lieve schrijfster en degenen op het Best of YA-event weten dat ze wel erg lief was tegen mij na mijn blunder. (Ik vertel lekker niet wat het was…)
Maar wat ze hier zegt is gewoon waar. Stop met te veel nadenken, anders mis je het leven. Echt!

It’s always the fear of looking stupid that stops you from being awesome.
The Selection, Kiera Cass


Maar ook de beroemde Suzanne Collins mag niet ontbreken! Al was ik niet erg tevreden over het laatste deel van de trilogie en vind ik, voor één keer, de laatste film beter dan het boek, vind ik dit een heel belangrijke quote. Soms heb je wel eens zin om je te laten gaan en iedereen wordt wel eens geconfronteerd met de afgrond. Maar wat ze hier zegt is helemaal waar…

Better not to give in to it. It takes ten times as long to put yourself back together as it does to fall apart.
Mockingjay, Suzanne Collins


Na een lange tijd wist ook weer een boek écht mijn hart te veroveren. Deze YA was eens niet stereotiep en dat was zo’n welkome afwisseling. Ook dit boek zat vol met wijsheden en ik ben nog helemaal niet bekomen van dit goede boek. Erika Johansen heeft met De Kroon van de Tearling mij helemaal omvergeblazen! Deze quote laat ook alweer zien dat dit boek echt awesome is! 🙂

Mensen die zich niet langer zorgen maken om hun ziel, ontdekken later vaak dat ze niet zomaar meer kunnen redden.
De Kroon van de Tearling, Erika Johansen


Jandy Nelson moet ook op mijn lijstje komen. Helaas is het moeilijk om uit Ik Geef Je De Zon een quote te kiezen want het hele boek is een quote… Maar ik heb er toch eentje gekozen en daar kan iedereen wel inkomen, denk ik. Jandy is geweldig en ik hoop dat ze misschien ook naar Nederland komt want ik wil zo graag vragen aan haar stellen (en natuurlijk mijn boeken laten signeren)! Please Blossom Books???

We wish with our hands, that’s what we do as artists.
I’ll Give You The Sun, Jandy Nelson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.