Book Nerds

De leesclub kroont 13 minuten!

Zaterdag 7 oktober was het weer tijd voor een echte leesclub van Dear Book Nerd Book Club. Wat was het een middag, zeg! Eerst bespraken we 13 minuten van Sarah Pinborough en daarna speelden we een boekencluedo. Kon het nog leuker worden?

Ik ben een paar uur bezig geweest met het hele cluedospel in elkaar te steken. Ik heb alles zelf gemaakt, dus het was héél spannend hoe het zou zijn in het echt. Op de vooravond van de leesclub ging ik naar de boekhandel om alle vragen die bij het cluedospel hoorden op te stellen en toen werd het pas echt!

Pizzabolletjes en ufo’s

Deze keer had ik geen cake mee als snack voor tijdens de leesclub. In plaats daarvan had ik me laten gaan op de snoepafdeling… Ook Chiara had iets lekkers mee, waar denk ik iedereen nu aan verslaafd is: pizzaballs. Ik weet niet waarvan ze kwamen, maar ze waren blijkbaar héél erg lekker. Met lekkere snacks bij de hand, begonnen we aan een heel interessante leesclub…

What the f*ck

Dat zinnetje is wel de perfecte samenvatting van het boek dat maar liefst de hoogste score allertijden scoorde, 7.2/10. Iedereen was weg van de plot, de unieke wendingen en de fucked up personages. Het was volgens de leesclubbers heel psycho,  mysterieus en verrassend. Laure noemde het zelf een superrenpaard

Toch was niet iedereen laaiend over het boek. Vanessa en ook Marcia stoorden zich aan het feit dat het boek niet echt representatief was voor jongeren. De verheerlijking van drank- en drugsgebruik, maar ook de onverantwoorde seks waren de hoofdpunten. Ook moest ik wel de kwaliteit van de vertaling aanhalen. Iedereen die de Nederlandse versie heeft gelezen vond het barslecht gecorrigeerd. Er stonden gewoonweg teveel onnozele fouten in waardoor je je als lezer daar ontzettend aan stoorde. In 2017 zou zo’n slecht gecorrigeerde vertaling niet meer mogen bestaan.

What the f*ck, part 2

Uiteindelijk was het tijd voor het spel dat me een paar uur heeft gekost om in elkaar te steken. Ik had namelijk zelf een boekige real life – Cluedo gemaakt en dat was moeilijker dan gedacht. Ik had iedereen in teams van twee verdeeld en ze een Disney-personage toegewezen. Iedereen, inclusief mezelf, hadden een leuk attribuut van hun personage mee. Plots waren sommigen omgetoverd tot de Gekke Hoedenmaker, Roodkapje of de Goede Fee… De aanwijzingen kon men vinden door de vragen op te lossen. Het antwoord was een titel van het boek en daarin kon je dan de aanwijzing vinden.

Dear Book Nerd Book Club staat er best wel om bekend om competitief te zijn… 🙂 En dat kon je niet missen. Met een geweldig enthousiasme begon iedereen aan de eerste ronde. Er werd enthousiast gejogd in de boekhandel en iedereen groef het diepst in zijn brein om de antwoorden te vinden. Ik had het hun immers niet makkelijk gemaakt. *whahahaha

Uiteindelijk werden er allerlei tactieken gebruikt, van eerder in de enveloppes kijken tot de joker verstoppen. Het was een spannend spel en echt heel leuk om naar te kijken. Na een aantal rondes hadden een aantal teams al alle vragen kunnen beantwoorden én vond iemand de moordenaar! Sasha en Ellen vonden het antwoord: Benedict Cumberbatch was vermoord met De Kids of Appetite, bij de YA-afdeling door Pocahontas en Mulan! Zij waren de gelukkige winnaars van maar liefst 6 boeken!

We hebben frisse adem nodig

Na zoveel te hebben gelopen (ja, ik overdrijf niet) hadden we even tijd nodig om op adem te  komen. We hadden immers nog pizzaballs en ufo’s… We hielden nog een heel gezellige babbel, maar uiteindelijk was het toch tijd om weg te gaan. We ruimden nog wat op en babbelden nog even meer en rond 18u ging de laatste weg. Het was weer een gezellige middag vol plezier, gelach en boeken geweest. Perfecter kon het niet worden.

Kom je ook de volgende keer?

Op 3 november kan je er zelf ook bij zijn! Dan houdt Dear Book Nerd Book Club een leesclub OP de boekenbeurs. Meer info vind je hier.

 

 

 

2 thoughts on “De leesclub kroont 13 minuten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.