Review

De jongen met twee namen, de feelgood van het voorjaar

 

Afbeeldingsresultaat voor de jongen met de twee namen

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek… Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet.
Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

Mijn mening: 8/10

Toen ik dit boek las, zit ik midden in een contemporary-periode. Ik wilde niets anders lezen dan hedendaagse, belangrijke én grappige romans, want dat was gewoonweg het enige dat me interesseerde. Van Young & Awesome mocht ik het manuscript lezen en ook al wist ik niet precies waarover het ging, na pagina één was ik al verkocht.

De Jongen met twee namen is een verhaal over een meisje dat samen met haar vader conventions organiseert zoals bijvoorbeeld Dutch Comic Con. Op die manier krijgt ze een Advanced Reading Copy van een langverwacht fantasyboek en na het lezen is ze er helemaal aan verslingerd. Ze nodigt de auteur uit op één van de conventions en ze wordt halsoverkop verliefd. Beter kan het toch niet?

Dit boek is precies op het lijf geschreven van alle fangirls en fanboys. Het boek speelt zich grotendeels af op de conventions zelf, waar je een kijkje achter de schermen krijgt én waar je helemaal ondergedompeld wordt in de wereld van de comics, auteurs en kunstenaars. En dat was echt een verademing! Het was zo leuk om een boek te lezen dat zich precies op die plaats afspeelt waar zoveel mensen van houden – inclusief mezelf.

Bovendien is dit boek ook een dikkertje (352 bladzijden!), maar dit wil echt niet zeggen dat je er minder snel doorheen vloog. Het boek was opgedeeld in leuke hoofdstukken en volgde Lexie (het hoofdpersonage) voor een jaar. En omdat het boek zo opgedeeld was, merkte je dat Lexie zo gegroeid is doorheen het verhaal. Van een meisje dat zich altijd verbergt achter haar klapbord naar een meisje die zelf haar eigen weg durft te vinden.

En alles kwam door de geweldige schrijfstijl van Harcourt. Ze schrijft zo luchtig, zo grappig en zo recht op de bal. Daardoor kan je niets anders doen dan haar woorden blijven verslinden. Ze heeft zoveel leuke bijpersonages gecreëerd, die oprecht het verhaal zo veel leuker maakten. Ze zorgden dat het boek leefde, ze zorgden voor de grapjes en raar, maar waar: ik voelde me zo thuis in dit boek.

Toch moet ik eerlijk toegeven dat een ding (best een groot ding) me is blijven storen in het verhaal en dat is eigenlijk grotendeels Lexie zelf en haar romance met Aiden. Oké, ik hou ervan. Ik hou ervan dat ze elkaar leuk vinden. Maar ik hield absoluut niet van de manier waarop Lexie omging met de liefde en interesse. Ik vond dat het in het boek soms zo vaag werd uitgedokterd en dat Lexies onzekerheid – of hoe je het ook mag noemen – in het boek werd gezet, gewoon om een trigger voor gebeurtenissen te hebben.

De jongen met twee namen is precies het soort boek dat je dit voorjaar gelezen moet hebben. Je kan er perfect mee de eerste zonnestralen van de lente beleven omdat dit boek net de extra zonnestaaltjes heeft om je helemaal warm te maken vanbinnen. Het is een leuke roman boordevol grappige scènes, romantiek (zonder dat het té is), levensechte personages. Kortom, dit is hét boek voor de liefhebbers van Dutch Comic Con of FACTS (perfect om te lezen als je weer eens in die wondere wereld wil duiken). 

Maggie Harcourt |H.C. Kaspersma | Young & Awesome | Paperback | €18.99 |
978-90-258-7673-9 | 354 p.

4 thoughts on “De jongen met twee namen, de feelgood van het voorjaar

  1. Ik vond ‘m ook leuk! Al vielen mij dan weer eerder de verschillen met conventions zoals FACTS op: daar verloopt zo’n con toch blijkbaar helemaal anders dan hier in BE!

    1. Ik weet eigenlijk de verschillen niet, want ik ben nog nooit naar een Comic Con of FACTS geweest, wat best een schande is. Oeps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.