Book Nerds, Creatief met boeken

De droom(dagen) van mijn opa en ik

In deze post deel ik even mijn momentje van trots! In de kerstvakantie hielp ik mijn opa met één van zijn grootste projecten. En wat een project, zeker voor Book Nerds zoals mijn opa en ik.

Als je weet dan mijn opa al zijn hele leven graag leest, weet je meteen dat ik zijn kleindochter ben. We delen namelijk onze liefde voor boeken. Al dan niet hetzelfde genre, maar toch de booklove. Aangezien mijn opa toch al wat ouder is dan ik, heeft hij in zijn leven toch al meer boeken kunnen verzamelen dan ik. (Heel wat meer, maar zeg dat niet aan m’n oma…)

IMG_0742[1]

Misschien kun je nu al raden wat mijn opa’s grootste project op dit moment is? Wel, ik ga jullie voorgevoel bevestigen: mijn opa verbouwt een grote zolder tot zijn eigen bibliotheek! Ik mocht hem in de kerstvakantie daarbij helpen en wat heb ik me geamuseerd.

De plannen

Mijn opa verbouwt dus zijn gehele zolder tot zijn privébibliotheek. Er worden in de zolder rond om rond ingebouwde kasten gebouwd en die kasten maakt mijn opa helemaal zelf. Het klinkt simpel, maar ik zeg je dat er heel veel werk aan is. Mijn opa maakt de plankjes op maat. Vernist, perfectioneert ze allemaal zelf. Als ik vernissen en perfectioneren zeg, zeg ik afwrijven vernissen afwrijven vernissen afwrijven vernissen. Zo krijgen de boekenplanken nu eenmaal een mooie glans en krijg jij zelf een stijve hand… IMG_0743[1]

Wat ik deed

Samen met mijn opa ging in dus elke morgen om acht uur aan de slag in zijn bibliotheek. Ik hielp afwrijven, vernissen en timmeren. Ik zweer je, het was prutswerk. Maar ik heb zo’n leuke tijd gehad. Je kunt naar Ikea gaan en een goedkope Billy kopen of je kunt het zelf eens proberen. Natuurlijk moet je er de tijd en het geduld voor hebben, iets wat mijn opa echt wel heeft. Ja, ik heb heel wat dingen bijgeleerd en ik vond het gewoon eens wat anders dan anders. Maar ook het feit dat je eens iets samen met je opa kon doen, vond ik echt tof, want eigenlijk deden we zo’n dingen niet echt. Yep, het was geweldig! Hands up for more! IMG_0746[1]

En… wat nu?

Ook al heb ik eens een paar dagen mijn opa geholpen, de zolder is zeker nog niet klaar. Er moeten nog andere plakjes gemaakt worden en eigenlijk nog veel meer. Maar ik hou jullie wel op de hoogte van mijn opa’s project(je)!

Wat vinden jullie van zo’n project? Zou je het zelf doen?

10 thoughts on “De droom(dagen) van mijn opa en ik

 1. Wat gaaf! Dat is inderdaad een droom van iedere booknerd: een eigen bibliotheek. Maar het is natuurlijk veel leuker om die droom echt waar te maken… Ik ben echt heel erg benieuwd. 😉

 2. Wat lief dat je je opa helpt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik zou er zelf niet aan durven beginnen. Mijn vriend en ik zijn allebei nogal onhandig. Waarschijnlijk zullen het bij ons dus Billy’s uit Ikea worden.

 3. Dag Audrey,

  Ik vind het super tof dat je met je opa helpt timmeren. Ikzelf volg avondschool houtbewerking en beleef daar heel wat plezier aan. Mijn zoon studeert dit jaar af als timmerman, dus houtbewerking is wel onze dada (naast de passie voor boeken natuurlijk).
  Wist je dat boeken (papier) net als planken, van bomen afkomstig zijn. Dus eigenlijk blijf je zo in de zelfde branche.

  Groeten,

  Koen

  Brugse Boekhandel bvba
  Dijver 2
  8000 Brugge
  Tel: 050/33.29.52
  info@brugseboekhandel.be
  http://www.brugseboekhandel.be
  BTW: BE0888.246.816

 4. Ik had deze post al eerder gelezen maar wilde toch nog even reageren! Wat enorm gaaf om een eigen bibliotheek te hebben! Ik support je opa’s droom helemaal, haha, ik zeg ook altijd ‘later bouw ik mijn eigen bibliotheek’. Ben heel benieuwd hoe het wordt, laat je uiteindelijk het eindresultaat zien?

  1. Zeker en vast! Het was ook een beetje mijn opa’s droom en nu gaat ie in vervulling! Het gaat nog even duren, maar als ik het af is, kom je het zeker te weten hoe het er uitziet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.